MotoGP

Oliveira zdržal vse pritiske in zabeležil tretjo zmago v razredu motoGP

Barcelona, 07. 06. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Barceloni je dolgo kazalo, da gre vse po načrtih vodilnega dirkača v razredu motoGP Fabia Quartararoja, a je zaradi dveh kazni Francoz na koncu zasedel le šesto mesto. Zmage se je veselil dirkač moštva Red Bull KTM Factory Racing Miguel Oliveira. Portugalec je bil zelo zadovoljen, to je bila zanj tretja zmaga v razredu motoGP.

Več videovsebin
  • Vrhunci motoGP v Kataloniji
    02:01
    Vrhunci motoGP v Kataloniji
  • Vrhunci razreda motoGP na VN Katalonije
    04:50
    Vrhunci razreda motoGP na VN Katalonije
  • Iz 24UR: Sedma dirka MotoGP
    03:17
    Iz 24UR: Sedma dirka MotoGP
  • Iz 24UR: Johann Zarco postavil rekord kroga
    02:03
    Iz 24UR: Johann Zarco postavil rekord kroga

V Barceloni se je vse razpletlo v "podaljšku", saj je na dirki za VN Katalonije Fabio Quartararo ciljno črto prečkal kot tretji, a ni ostalo pri tej uvrstitvi. Zmage se je veselil Portugalec Miguel Oliveira, Francoz Quartararo je nato zaradi kazni končal brez stopničk. Drugo mesto je v Montmelu osvojil Francoz Johann Zarco, tretje pa Avstralec Jack Miller

Vodstvo tekmovanja je Quartararoja dvakrat kaznovalo zaradi kršenja pravil, v obeh primerih s trisekundnim pribitkom, zaradi česar je najprej zdrsnil na četrto mesto, na koncu pa celo na šesto. Vseeno je Francoz, sicer najhitrejši v sobotnih kvalifikacijah, ostal vodilni dirkač v točkovanju za naslov svetovnega prvaka (115 točk), Zarco na drugem zaostaja za 14 točk.

V Barceloni je bil dobre volje Portugalec Oliveira, ki je zdržal vse nalete tekmecev, ki so ga želeli prehiteti in je na koncu slavil zmago, svojo tretjo v razredu motoGP."Na drugem mestu sem dobil to majhno prednost, ki mi je bila všeč in sem lahko delal svoje linije in nisem delal napak. Mislim, da je bilo to ključno, da sem lahko uspešno končal dirko. Vsem je bilo precej težko, zame pa tudi, ker sem imel trdo prednjo gumo, v zadnjih osmih krogih pa je bilo težko ostati na kolesu in moral sem se truditi, da ne padem. Izbrati smo morali prave pnevmatike, ostati sem moral miren, ko je Fabio močno pritiskal kar nekaj krogov. Tudi ko me je prehitel, sem ostal osredotočen, lahko sem se vrnil na pravo mesto. Predvsem pa gre zahvala vsem navijačem, zdaj so stvari spet videti vsaj približno normalne," je povedal Oliveira.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"V zadnjih dveh krogih sem se trudil ujeti Miguela. Res sem bil na nekaterih delih steze hitrejši, a je dobro nadzoroval potek dirke. Nisem prišel dovolj blizu, da bi ga lahko napadel, a sem vseeno zadovoljen z rezultatom in stopničkami," pa je dirko ocenil drugouvrščeni Zarco.

VN Katalonije je bila posebna dirka tudi zato, ker so dirkači čutili navijaško podporo. Prvič v sezoni so se na tribunah lahko zbrali tudi gledalci, 24.000 jih je kupilo vstopnice (osem sektorjev, v vsakem 3000 gledalcev). Naslednja dirka bo VN Nemčija na Sachsenringu čez dva tedna.

Miguel Oliveira je zmagal na dirki za VN Katalonije.
Miguel Oliveira je zmagal na dirki za VN Katalonije. FOTO: motogp.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mravlja
07. 06. 2021 20.43
+1
Zna se zgodit, ko Markezu poteče pogodba pri Hondi , da gre v moštvo KTM.
fotr80
07. 06. 2021 09.01
+2
a se vedno ne vemo, kaj je bilo narobe s kombinezonom?
number46
07. 06. 2021 10.39
+1
Ja zdej preiskujejo pri proizvajalcu napako, pač odpel se je kombinezon in Fabio je pokasiral še eno kazen tako, da je dirko končal na 6 mestu.