MotoGP

Na prvem prostem najhitrejši Marquez, na drugem pa je bil pred vsemi Quartararo

Silverstone, 27. 08. 2021 16.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ta konec tedna je na sporedu dvanajsta motociklistična preizkušnja sezone. Šlo bo za VN Velike Britanije v Silverstonu. Petek je bil rezerviran za prosti trening vseh razredov. Tako na prvem kot tudi na drugem je bil v razredu moto3 najhitrejši Romano Fenati, v elitnem razredu pa je zjutraj najboljši čas postavil Španec Marc Marquez, popoldan pa vodilni v skupnem seštevku, Francoz Fabio Quartararo. V srednjem motociklističnem razredu moto2 je bil na uvodnem treningu najhitrejši Španec Jorge Navarro, na drugem pa njegov rojak Raul Fernandez.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Na prvem prostem najhitrejši Marquez, na drugem Quartararo
    02:04
    Iz 24UR: Na prvem prostem najhitrejši Marquez, na drugem Quartararo
  • Vrhunci petkovih prostih treningov v Silverstonu
    01:19
    Vrhunci petkovih prostih treningov v Silverstonu
  • Vrhunci prvega prostega motoGP pred VN Velike Britanije
    05:25
    Vrhunci prvega prostega motoGP pred VN Velike Britanije
  • Vrhunci drugega prostega treninga razreda motoGP
    03:13
    Vrhunci drugega prostega treninga razreda motoGP
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi prosti trening Marquezu

Marc Marquez (Repsol Honda Team) je na prvih petkovih prostih treningih dosegel najhitrejši čas, in sicer 2:00.941. Slabi dve minuti pred koncem je pri veliki hitrosti nesrečno padel, vendar sam odhitel v garažo. Drugi čas je postavil Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini), tretji pa vodilni v skupnem seštevku, Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP). Četrti je bil Pol Espargaro (Repsol Honda Team), peti pa prav tako peti v skupnem seštevku, Jack Miller (Ducati Lenovo Team). Valentino Rossi (Petronas Yamaha SRT) je s časom 2:02.334 dosegel šele 16. čas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugi prosti trening vodilnemu v skupnem seštevku, Quartararoju

Quartararo je kljub padcu in bolečinam, ki jih je čutil po tem, popoldan dosegel najhitrejši čas, in sicer 1:59.317. Miller je bil s časom 1:59.829 drugi, Jorge Martin (Pramac Racing) pa s časom 1:59.939 tretji. Marquez je bil tokrat šele peti, četrto mesto pa je zasedel P. Espargaro. Rossi je tokrat dosegel deseti čas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Marquez na obisku pri Pepu 

Osemkratni svetovni prvak Marc Marquez se je pred odhodom v Silverstone, kjer dirkače razreda motoGP čaka dvanajsta dirka sezone, ustavil v Manchestru pri rojaku in trenerju Cityja Pepu Guardioli. Španec je od blizu spoznal, na kakšen način trenirajo aktualni podprvaki Lige prvakov. Z videnim je bil več kot zadovoljen, novo znanje pa bo poskušal unovčiti že v nedeljo na dirki za Veliko nagrado Velike Britanije. Marquez je bil med nogometnimi zvezdniki Manchester Cityja največja zvezda. Sinjemodri so ga sprejeli z odprtimi rokami, s spoštovanjem pa je o osemkratnem svetovnem prvaku govoril tudi menedžer Cityja Pep Guardiola. Gotovo bo za serijskega motociklističnega šampiona obisk nogometnega velikana dodaten motiv pred podaljšanim koncem tedna v Silverstonu, ki se tradicionalno začenja s petkovimi prostimi treningi vseh razredov. 

V skupnem seštevku po enajstih dirkah v vodstvu ostaja Fabio Quartararo, ki ima 181 točk. Na drugem in tretjem mestu sta s 134 točkami Italijan Pecco Bagnaia in aktualni svetovni prvak, Španec Joan Mir. Organizatorji svetovnega prvenstva v motociklizmu so medtem zaradi pandemije covida-19 odpovedali dirko za veliko nagrado Malezije, ki je bila na koledarju od 22. do 24. oktobra. Kot je potrdila Mednarodna motociklistična zveza, bodo dirkači namesto v Maleziji v istem terminu dirkali v Misanu v Italiji.

moto2: prosti treningi

Na prvih prostih treningih razreda moto2 sta bila najhitrejša Španca, in sicer Jorge Navarro (Lightech Speed Up) s prvim časom ter Augusto Fernandez (Elf Marc VDS Racing Team) z drugim. Navarro je postavil tudi najhitrejši čas kroga (2:04.896), pred tem si je rekord lastil Alex Marquez. Tretji je bil vodilni v skupnem seštevku, Avstralec Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo). Četrti čas je postavil Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo), petega pa Joe Roberts (Italtrans Racing Team). Na drugem so se karte malce premešale, z najhitrejšim krogom pa se je izkazal Španec Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo), za njim pa sta se zvrstila njegov rojak Jorge Navarro in Britanec Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

moto3: prosti treningi

Na petkovem prvem prostem treningu razreda moto3 je bil najhitrejši dirkač Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team) , drugo mesto si je privozil Jeremy Alcoba (Indonesian Racing Gresini Moto3), tretje pa Gabriel Rodrigo (Indonesian Racing Gresini Moto3). Ajumu Sasaki (Red Bull KTM Tech 3) je bil četrti, Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) pa presenetljivo šele na petem mestu.

Tudi na drugem prostem treningu je bil najhitrejši Fenati s časom 2:11.334, postavil je tudi rekord steze. Drugi čas je dosegel Ayumu Sasaki (Red Bull KTM Tech 3), tretjega pa Niccolo Antonelli (Avintia VR46). Acosta je bil tokrat šele deveti (2:12.162).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Velike Britanije
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (128)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

popstarr
28. 08. 2021 15.48
+5
nightifly: Spomnim se Raikonena ,ki je leta nazaj odgovoril novinarjem ,zakaj je njegov gap stalen okoli pol sekunde za svojimi normalnimi casi ......pa jim je odgovoril - pol sekunde ti vzame otrok . In tako je vsaj vecinoma pri vseh dirkacih . V zavest , pa tudi v podzavest ,se ti hoces ,noces priplazi novo bitje , ki si ga koncipiral , in ti pogojuje vse tvoje odlocitve . Pri Rossiju je ocitno podobno , hkrati pa gre vse skupaj z roko v roki z njegovo starostjo , ki mu tudi nacenja reflekse in telesno pripravljenost . Ceprav je sam popolnoma predan dirkanju in do sedaj trdno sedel v sedlu ,tr se boril tako na pisti kot tudi z vsemi ,ki ga ze leta priganjajo ,da se upokoji , je on ravnal popolnoma nasprotno in jih anihiliral . Popolnoma pravilno se je odlocil , jaz to spostujem ,tako kot spostujem veliko prezgodnji odhod odlicnega in spostovanega dirkaca Stonerja . Se to , Rossi je 14 let starejsi od MMarkeca , in kot vidimo ,se razni Mr.Cat -(ex) , ni mu vseeno , ex -Sparrov in professorr M in podobni ,ige -brige ,,,,,vsajajo nad veteranom , o svojem velikanu ,ki se vedno baje pestva desno roko pa ni besede . Res skoda ,ker nista iste starosti ,,,,,,to bi pa rad videl .In to na motorjih ,enkrat dvotaktnih 500 ,drugic pa 4-taktnih , obojnih brez elektronike . To bi bil spektakel . Za enega -Rossija vemo kaj vse je dal skozi , drugi je zacel na elektroniki in 4-takterjih in se vedno vozi z njo .Ce mu samo en senzor odpove -je konec ....primer prve dirke v Spielbergu . Samo en senzor ,ki ni pravilno deloval ,ga je skantal in dvojica Puig -MM sta naredila celega vraga javno ---cez Hondo . Ma "b ravo" .......Marko skace . Japoncem so se oci se bolj zozile. Koliko časa pa je noseča ta od Rossija in ali bojo mogoče celo trojčki, ker on je že dve leti ob sekundo in pol. Šalo na stran, želim mu da bi imel srečno družinsko življenje.
nomnes
28. 08. 2021 12.26
+3
markez padel pri neverjetnih 270 km na uro....šaljivci....števec na ekranu pa ne kaže niti 170...
Ni nam vseeno
28. 08. 2021 13.08
-3
Zdaj pa pretvori v milje....menda ti je jasno, da ne v navtične...
sloeki70
28. 08. 2021 13.18
-3
Uroš Ko?nik
29. 08. 2021 13.37
Se ti zdi, da je to bilo manj kot 170kmh? Na žalost je bilo res 270kmh, saj so številke na virrualnem števcu v mph...poglej še enkrat
iga_biba
28. 08. 2021 09.36
-4
Valentino Rossi (Petronas Yamaha SRT) je s časom 2:02.334 dosegel šele 16. čas. Haloooo? Šele? Šele? Za njega je to odlično. Na kvalifikacijah bo 19ti, da bo lahko nadzoroval dirko od zadaj!
Ni nam vseeno
27. 08. 2021 21.11
-11
Marc dirk in ne jamra...niti pri padcu pri 274 km/h...zate Muhić sem pa že povedal...če te na drugih forumih prenašajo te naj...to je tvoja stvar, kje boš...moja pa , kako se bom odzval...
gogi_
27. 08. 2021 21.09
+12
Muci tolaz se s tem in popij red bull da bos kot marke. Kdo se prodaja po reklamnih panojih poleg reklame za hofer. Red bull ti da krila je mm prevec dobesedno vzel.
Ni nam vseeno
27. 08. 2021 21.07
-11
Pozivam vas ,da s postom ,ki sem ga napisal ,in v katerem trdim to ,kar ste objavil ,razsvetlite tukajsnjo publiko in me postavite na laz . Izvolite .....Muhič ti imaš veze, naj vrnejo vse tvoje zbrisane komentarje pa se pogovorimo...
Ni nam vseeno
27. 08. 2021 21.14
-14
drugače pa po spominu...vem kaj si napisal in si zraven...
Kaktusy
27. 08. 2021 21.29
+14
No pa sta si skočila dva lažnivca v objem, važno da sta se potolažila.
Ni nam vseeno
27. 08. 2021 20.57
-7
TUŠ je že pred to sezono želel podobo Valentina Rossija na svoji turkizni Tuš klub kartici za vse tiste uporabnike, ki so si že uredili senior status
AS1983
27. 08. 2021 20.55
-7
zna bit dobra dirka, klasično dirkališče z 18 ovinki, vsaj 4,5 kandidatov za zmago je po moje
Ni nam vseeno
27. 08. 2021 20.51
-9
Ali ima Valentino Rossi še nalepko SPRINT na motorju ali mu jo je odneslo od hitrosti ?
iga_biba
28. 08. 2021 09.33
-3
nalepka Sprint, zato, da ima vsaj nekaj od hitrosti.
hondoid
27. 08. 2021 19.59
-11
Bravo MM93,gremo podiumu naproti!!
Ni nam vseeno
27. 08. 2021 20.13
-14
Samo naj vidi, koliko se da še varno dirkati s kosilnico
Ni nam vseeno
27. 08. 2021 19.41
-15
Valentina Rossija se bomo vedno spominjali po prevelikem...kako že Muhić ti to ljubkovalno napišeš v spodnjih komentarjih ? Aha....gob ......***, se mi zdi ...
jezdimir
27. 08. 2021 19.29
+15
Me prav zanima kam se je zdaj Korl skril, vedno je tolk pameten da mu škodi, v bistvu pa nima pojma o motoGPju, tolk je zaljubljen v Markeca da vidi vse megleno...hehehe
Uporabnik2066124
27. 08. 2021 19.27
+17
Na prvem trenungu je Marqez bil sekundo pocasnejsi kot Quartararo na drugem............. Koliko je sploh vreden 1 trening..... Na kvalifikacijah bo se slo sekundo hitreje in bo se 15 hitrejsi od tega Qurtararojevega casa........
Ni nam vseeno
27. 08. 2021 19.36
-15
Ne vem koliko bi bil vreden FP3, če bi Fabio s Hondo padel pri 270 km/h pri FP2
Kaktusy
27. 08. 2021 19.39
+13
Dejstvo je da Fabio zna dirkat in ne pada za razliko od Marca!
Ni nam vseeno
27. 08. 2021 20.14
-13
Kaktusy
27. 08. 2021 20.28
+14
Za razliko od jokavega Marca je padec Fabia še bolj podžgal, bil je potem še hitrejši, med tem ko Marcu vedno srce pade v hlače ob padcu. Po veličini pirhov se ločijo veliki dirkači od podleža, samo buxeljni tega ne opazite.
Ni nam vseeno
27. 08. 2021 21.04
-11
Kaktusy
27. 08. 2021 21.52
+8
A to ste zopet pod istim kovtrom, sam vprašam?
Marleneroya
27. 08. 2021 19.25
-15
Rossi pritiska od zadaj. Boste videli kako ih bo preganjal in kako bod bežali pred njim.
jezdimir
27. 08. 2021 19.14
+15
Markec nima za burek proti Fabiu in ostali mladini, tudi najboljša Honda in pomoč Dorne več ni dovolj, odzad je ostal kot magarac za avtobusom, samo poglejte čase. Upam da v ihti in neznanju še koga ne poškoduje...hehehe
Ni nam vseeno
27. 08. 2021 20.15
-14
Danes imajo v Hoferju vsi za burek....pa kje ti živiš na Jadranu ?
jezdimir
27. 08. 2021 20.19
+13
Sem vesel zate, da zmoreš Hoferjev burek...hehehe
Medo72
27. 08. 2021 20.30
-14
Sej tud ti pezdimir provokatorji nimaš za burek.
jezdimir
27. 08. 2021 20.34
+12
Medo ubožec, da nisi sposoben uporabljati legalen besednjak samo kaže na tvojo nezrelost in prostaštvo, smiliš se mi...hehehe
Medo72
27. 08. 2021 20.49
-11
jezdimir
27. 08. 2021 21.40
+9
A medo je tudi od dol, pol se poznata že od malega, prostaka...hehehe
Zalchi
27. 08. 2021 18.32
+16
Capirossi… zdaj pa nehaj s temi neumnostmi. Še nikoli ni bila za prometno nesrečo kriva znamka motorja. To, da je NM nonstop v pesku je povsem negova krivda. Če ne voziš z glavo, si pogosto na tleh. Ko je VR46 krivil nastavitve motorja za svoj neuspeh ( realno pa so ga izdala leta ), ste ga navijači MM-a preimenovali v cmirkota. Zdaj, ko vaš top of the top za vse krivi Hondo, je pa v redu? Yamaha se pa sama vozi? Dejte pamet iz pirhov potegnit nazaj v glavo
9474
27. 08. 2021 18.57
-15
No no, mm ne bos nikoli videl jamrat niti 5% toliko kot sta jamrala vr in vinales, med tem ko sta quarto in morbi ves cas dokazovala, da yamaha zmore... To, da pa mm leti ven, je pa zato, ker non stop vozi na limitu motorja in gre obcasno preko limita... Konec koncev se pa vidi kondicija honde v konstruktorskem tockovanju...
nightifly
27. 08. 2021 17.53
+15
9474 27.08.2021, 17:17:50 -2 Nighty kaj pa tisto, da je z motogp konec? Da motogp propade ko vr odide? Prosim ne pozri obljube, ti in tvoji prjatlcki, in konec leta zapustite ta forum, da se vsaj priblizno znormalizira...//////////////pozivam vas ,da s postom ,ki sem ga napisal ,in v katerem trdim to ,kar ste objavil ,razsvetlite tukajsnjo publiko in me postavite na laz . Izvolite . .................ravno nasprotno , moja izjava je priblizek tem besedam ;;; moto GP ,oz. moto dirke so bile prej ,so ,in bodo naprej ,tudi brez Rossija ,mogoce drugacne ,toda bodo . In tudi sam je izjavil tako misel . .............................ne razumem vasih namenov ,in namenov vasih somisljenikov , da je treba resnico podkrepiti z lazmi ,surovimi besedami in izkljucevanjem .
nightifly
27. 08. 2021 18.04
+15
Res je ,da so se v zadnjih mesecih x-tra surovi komentarji nasih " prijateljev izza paravana Marka Markeca zelo obrusili , otopeli in izgubili tisto neclovesko noto , ki vso humanost postavlja an raven bestialnosti . Res je tudi ,in priznam ,da sem se z osebno posto obrnil na glavnega urednika te medijske hise in ga pozval ,da resi kar se resiti da od te strani ,ki je drugace priljubljena ,toda rivalstvo med dvema grupama navijacev je preslo vse meje in mere sprejemljivega . Nekateri smo ze vrsto let tu na tem forumu , v zacetku je bilo kar sprejemljivo ,potem so se pa skoraj vsi umirjeni komentatorji -sodelavci umaknili s te platforme ,ker so bili brutalno verbalno napadeni brez razloga . Normalno ,da sem gospoda urednika prosil ,da z ekvidistanco poskrbi ,da bo ta stran zazivela ex novo , in postala priljubljena platforma za izmenjavo mnenj , idej in pogledov na ta sport ,,,,,,in ne samo . Vsi ,ki smo kdaj vozili ,ali vozimo ,nekateri pa sele bodo vozili vse vrste motorjev ,bi lahko na takih forumih izvedeli za koristne predloge in izkusnje iz bogate zakladnice vozenj ,dogodkov ,ki so se nam ,ali pa drugim zgodili . Vsak koristen nasvet je zlata vreden za vsakega motorista . 9744 ,,,ce vi mislite drugace ,napisite , toda ne tako kot nekaj vasih soborcev ,ki ne poznajo slovenskega jezika ,ampak ponavadi samo govorico jamskega cloveka , ker ponavadi odgovorijo samo s tremi soglasniki ,,,,, torej je jasno ,da so komaj zlezli iz drevesca . Vsaj tako izgleda . Ce je vam to vsec .......... izvolite .
9474
27. 08. 2021 19.02
-18
No o mojih soborcih, o katerih pravis, da imajo govorico jamskega cloveka... Ja, priznam, nekateri res... Ampak izkljucno zaradi vasega zasmehovanja, ponizevanja, zanicevanja mm in nas, njegovih navijacev... Glavno gonilo vsega slabega tukaj je par profilov rumenjkcov, na katere se pa seveda tudi ostali odzivamo... Eni na tak nacin, drugi na drugacen... Ko nekdo nov pride brat stvari tukaj, verjemi, da hitro ugotovi, da v zalitvah in vsem. Ostalem prednjacite rumenjakci in ne mravlce... Toliko o tvojem "objektivnem" videnju dogajanja tu gor
NisteResni
28. 08. 2021 11.16
-5
muhca spet lazes, tm do 2011-12 je blo vse se dokaj normalno, vsi smo za svoje navijal, eni za Lorenza, drugi za Stonerja, tretji za Danija, ti si bil pa tisti, ki ne zaniceval vse, tako dirkace kot navijace drugih rajdrjov.... zdj se pa neki delas olikanga, sam eni dobr vemo kdo je zacel, ti in jezdi, kmal vama je pa se korl podlegu, zdj pa je kar je nazalost....
Ni nam vseeno
27. 08. 2021 16.12
-19
Loris tega portala....daj se malo umiriti... Midva sva tu zaradi določenih profilov , komentirava pa zaradi popačenih dejstev ...midva nisva tu, da se zoperstavljava direktno z neumnostjo profilov z istim imenovalcem, samo navedeno točno dejstvo je dovolj in dejstvo lahko poveš na lep način...ko pa greš v konfrontacijo s takimi, te bodo pa slej kot prej spustili na svoj nivo...še enkrat... dejstva so dovolj, da se temeljito razloži 19. mesto enega dirkača v skupnem seštevku in vse kar spada k temu zimzelenemu uspehu ...
NisteResni
28. 08. 2021 11.27
-2
korl jim je ze zdavni podlegu, ves kako je s kime si takav si.... predolg se je s hejtrji ubadu, pa je se sam to postal....
motorist_mb
27. 08. 2021 16.02
-10
Ni nam vseeno
27. 08. 2021 15.53
-18
Silverstone....008, Aragonija pa že James Bond...
Ni nam vseeno
27. 08. 2021 15.54
-17
Muhić pa moški, ki bo izpolnil obljubo ali moški, ki je ne bo...moški pa naredi, kar moški mora narediti...vse kar bo drugega od obljubljenega slovesa našega Muhića pa bo imelo vrednost njegovih interpretacij rezultatov 19. dirkača v motoGP seštevku