MotoGP

Za uvod v testiranja v Katarju najhitrejši Bradl

Losail, 06. 03. 2021 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S petkom so se začela testiranja pred začetkom nove motociklistične sezone razreda motoGP. Prvi dan je testne dirkače v Katarju oviral tudi močan veter, najboljši čas pa je postavil Stefan Bradl.

Močan veter, ki je pihal tudi s hitrostjo 40 kilometrov na uro, je preprečil, da bi dirkači dosegli vrhunske čase. Testni dirkač moštva Repsol Honda Stefan Bradl je bil najhitrejši, a je zaostal približno štiri sekunde glede na najboljši čas kroga Mavericka Vinalesa z lanskih testiranj na tem dirkališču. Nemški dirkač je postavil čas 1:55.614, kar je bilo za 1,2 sekundi hitrejše od prvega zasledovalca. Na drugem in tretjem mestu sta bila Yamahina testna dirkača. Na stezi je bilo precej peska in tudi vidljivost je bila slaba, zato okoliščine za doseganje hitrih časov niso bile prav nič idealne.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na stezi je bilo tudi nekaj novincev v razredu motoGP v tem letu, Italijan Enea Bastianini (Avintia Esponsorama Racing) je bil najhitrejši med njimi, v skupnem seštevku pa je zasedel četrto mesto. Med novinci je tudi Luca Marini (SKY VR46 Avintia), ki je zasedel osmo mesto, Španec Jorge Martin (Pramac Racing) pa je doživel prvi padec kot član elitne karavane motoGP. Tudi dirkač moštva Aprilia Racing Team Gresini Lorenzo Savadori je preizkušal motocikel, njegov moštveni kolega Aleix Espargaro pa se je odločil, da petkova testiranja spusti, tako kot še nekaj drugih izkušenih dirkačev.

Na dirkališču sta bila tudi testna dirkača, Cal Crutchlow in Dani Pedrosa, še več dirkačev bo na stezi danes, ko se testiranja nadaljujejo.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mzvezda
06. 03. 2021 15.12
-17
Rumenim fanatikom tukaj spodaj se že tresejo hlače in iščejo butaste izgovore.. :))) pa kljub temu, da MM še ne bo na prvih dirkah že en kup jokcanja. :))) Neprecenljivo :))
Kaktusy
06. 03. 2021 16.34
+17
Samo da te spomnim, tukaj naj bi kulturni ljudje komentirali zadeve iz motoGP sveta, kar je mimogrede tisto, čemur je komentiranje namenjeno in tudi razloženo v Pravilniku spodaj...kdo torej daje pravico izprijencu kot si ti, se spuščat na osebni nivo žaljenja Rossija in vseh ki njegove uspehe spoštujemo, vsi vemo da to nikoli ni bilo dovoljeno s strani Uredništva.
mzvezda
06. 03. 2021 17.41
-13
Rossija nikdar nisem žalil in ga tudi ne bom za razliko od tebe, ki nonstop žališ MM.... Vidiš tut razumeš ne kar napišem.. :))) rumeni fanatiki ste ti pa še par trolov tu, Rossi pa je dirkač in ga od vedno spoštujem! Ti in druščina pa tega niste sposobni ...na žalost... kar pa vse pove o tebi in tvoji druščini...
Kaktusy
06. 03. 2021 19.30
+13
Bogi revček, tvoje druženje in podpihovanje Korla proti Rossiju ti pa drugi podtikajo? Sram te bodi lažnivec!
mzvezda
06. 03. 2021 20.51
-8
Kaktusy
07. 03. 2021 13.57
+8
mr_cat
06. 03. 2021 14.57
-18
Spet je kolega cmirkota dons na sihtu...
Dermeister
06. 03. 2021 17.31
+13
hondoid
06. 03. 2021 14.05
+0
Katar mi ni in mi ne bo nikoli všeč..Kot Monaco v F1..samo denar..bogataši...prave steze so v Evropi. Naj zmaga največji borec,vsem pa čimmanj padcev.🏁
mzvezda
06. 03. 2021 14.01
-19
Vsi ki jokcate tukaj kako je Honda stratoferska, super in še ne vem kaj.... mogoče je pa res?!? Ampak a ste se kdaj vprašali, zakaj je temu tako?? Zakaj Yamaha ni tako super, kljub temu da ima v svojih vrstah dirkača z največ izkušnjami v motogp!?? Srečni ste lahko, da je letos testni dirkač pri Yamahi Cal C. Ravno to so povdarili vsi Yamahini dirkači. Poslušati očitke raznih trlov tu, kako lahko je furat Hondo in bla bla bla je primitivno in neumesno. Če Yamahin tabor ne zna izdelat dirkalnika, je to njihov problem in ne Hondin. Troli tukaj gor, saj se boste prepoznali pa iščete samo izgovore in jokcate v luno... Kar vas je lahko bolj strah je to, da je letos pri Hondi Pol Espargaro, ki ima podoben slog vožnje kot MM93 in zna bit, da se bo hitro spoprijateljil z dirkalnikom! Mogoče ne takoj na prvih dirkah, kasneje pa zagotovo. Dokler se ne vrne MM93, je Pol moj prvi adut v letošnji sezoni! Sedaj pa troli v napad, komaj čakam vaše odzive...
Kaktusy
06. 03. 2021 14.13
+18
Postavljaš butasta vprašanja kot da si danes padel iz marsa. Honda je od nekdaj stratosferska po zaslugi naveze z Dorno in posledično prilagojenih pravilih zanjo, ne bit tolk za luno no!
mzvezda
06. 03. 2021 15.05
-18
jezdikrutaresnica...točno od tebe sem pričakoval prvi komentar. Hvala. Podpisal si da si navaden trol, s troli se pa jest ne pogovarjam...kapiš??
Kaktusy
06. 03. 2021 16.29
+18
Vem da je zate kruta in nesprejemljiva resnica, ubožček smiliš se mi!
.jezdimir
06. 03. 2021 11.15
+22
Na Hondi lahko vsak kmet postavlja najboljše čase, nabrž še Korl, če bi bila dovoljena pomožna kolesa...hehehe
nightifly
06. 03. 2021 11.50
+11
Ce komentatorji in vsi eksperti iz hondinega tabora pravijo ,da lahko MM mirne duse letos poseze po naslovu pomeni samo to - Honda mora biti stratosferski motocikel , ki dirkacem ponuja , omogoca izredne vozne zmogljivosti .Vsak trdobucnez ve ,da lahko zmagas samo z zmogljivi m motorjem , s sajtrgo prav sigurno Ne .... Res je ,da tudi dirkac sam naredi vcasih diferenco , z voznjami off limits , toda za kaksno ceno . LP
nightifly
06. 03. 2021 11.55
+16
Sicer pa je vse to lepo opisal Quartararo nekaj dni nazaj v intervjuju ,kjer je analiziral sezono 2020 . Vsi smo videli kako ta fant vozi zadnjih par let , kako zmaguje ,ce je z dirkalnikom vse v redu in kako se serija uspehov ustavi , ko se pojavijo tezave . In cisto vse to je opisal sportnemu novinarju casopisa. Ko ne gre ,ne more iti in ne more biti rezultatov . Amen . To isto bi se dogajalo MM ,pa tudi ,ce bi na Hondici pocenjal opicje vragolije . Ko ti ena od gum popusti recimo v drugi polovici dirke ,je konec . Potem dirkac lahko samo administrira moped ,da pride do konca in mogoce pobere kaksno tocko . Drugega ne ostane .In to se je sicer redkoma zgodilo tudi markotu skace .......ce se njegovi fani zelijo spomniti . Sicer pa ni vazno .Njih niti ne zanima MM , bolj se gredo mazanja Dohtarja . Naj jim bogec stoji ob strani ................
popstarr
06. 03. 2021 13.28
+3
Z nekaterimi stvarmi se strinjam, z vsemi pa ne, Ti želiš Yamaho predstavit kot najslabši motocikel, dobro marsikateremu je jasno, da ni najboljši najslabši pa tudi ni. Franco se je letos z njo dobro peljal, pa je imel tudi veliko smole, medtem ko je Fabio konstantno izgubljal več ali manj zaradi sebe. Ostali dve Yamahi pa, Rossi je itak prestar ( s tem ne mislim nič slabega o njem, ampak rezultati govorijo), Maverick pa je dvojnik Fabia.
mr_cat
06. 03. 2021 18.00
-11
Zato se ne grem več teh for....enak goflac je tud oni svicarski laznivec....on bi tozil ...no do danes ni nic....pa prosli smo ga. Sami goflaci ste .....enak kt rozek
Dejan Vovk
06. 03. 2021 10.58
+9
komaj čakam začetek prvenstva.... a bo zopet polno reklam? bo treba naročnino vračat!!
Davidoff297
06. 03. 2021 10.56
-1
Bomo videli kako bo kaj šlo "starčku" Rossiju... Glede na leta; kapo dol... Vidi se, da sedaj, ko je starejši, je veliko bolj umirjen in čaka priložnost...
nightifly
06. 03. 2021 12.04
+14
davidof , ,,,,,,,,,starcek? No ja , jaz si ocetu ,pa tudi drugim starejsim osebam nikoli ne upam reci starcek , posebno cloveku ,ki ima 42 let . Veteran dirkanja bi bil verjetno bolj primeren izraz ,ampak ni vazno . Tudi on sam ,toreh Dohtar pravi v sali ,da je malo star za dirkanje (un po vecchio x correre ) , no ,jaz mu ,pa tudi vsem ostalim dirkacem resnicno zelim visoke starosti . Res je , malce izgleda umirjen , prav sigurno ni vec tiste mladeniske ihtavosti pri voznji , vseeno pa ima v sebi visok livel samozavedanja in zelje po dirkanju . Popoln dirkac , ki prav zaradi tega verjetno izgublja od pol do ene sekunde na krog , se vedno pa popolnoma zadovoljivo ,ce ga je angaziral Petronas . Malo bo moral paziti na padce ,ker tudi sam priznava ,da se je pri teh letih vedno tezje fitzicno pripravljati na novo sezono . Naj mu bo cimbolj hrapav asfalt .
Kaktusy
06. 03. 2021 14.16
+21
Samo da te spomnim, tukaj naj bi kulturni ljudje komentirali zadeve iz motoGP sveta, kar je mimogrede tisto, čemur je komentiranje namenjeno in tudi razloženo v Pravilniku spodaj...kdo torej daje pravico izprijencu kot si ti, se spuščat na osebni nivo žaljenja Rossija in vseh ki njegove uspehe spoštujemo, vsi vemo da to nikoli ni bilo dovoljeno s strani Uredništva.