MotoGP

Po rdeči zastavi zmagal Bagnaia, Bezzecchi padel

Jerez, 30. 04. 2023 14.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po zmagah Sama Lowesa v razredu moto2 in Ortole v razredu moto3 je na vrsti bil še dirka v mogočnem razredu motoGP. Brad Binder je po zmagi na sprint dirki poskušal odlično formo prenesti še na glavno dirko, kar mu je uspelo s končnim drugim mestom. Francesco Bagnaia se je z drugo zmago ponovno povzpel na vrh skupnega seštevka v prvenstvu. Dirka je sicer bila prekinjena že v prvem krogu po padcu Fabia Quartararoja in Miguela Oliveire. Prenos na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda MotoGP za VN Španije
    07:08
    Vrhunci dirke razreda MotoGP za VN Španije
  • Padec Fabia Quartaroja in Miguela Oliveire v prvem krogu dirke VN Španije
    01:15
    Padec Fabia Quartaroja in Miguela Oliveire v prvem krogu dirke VN Španije
  • Vrhunci dirke VN Španije v razredu moto3
    04:09
    Vrhunci dirke VN Španije v razredu moto3
  • Vrhunci dirke moto2 na VN Španije
    03:19
    Vrhunci dirke moto2 na VN Španije

Že v prvem ovinku je prišlo do stika med dirkači, kmalu za tem pa sta v pesku končala Miguel Oliveira in Fabio Quartararo. V izjemno zanimivem prvem krogu je tudi Francesco Bagnaia rahlo trčil v tekmeca. Še pred drugim krogom, po tem, ko je Quartararo ob pomoči zdravstvenega osebja odšel v garažo, so organizatorji zavihteli rdečo zastavo in prekinili dirko. Stanje Miguela Oliveire še ni znano. Spomnimo, da Portugalec letos ni padel prvič, saj je vanj že na prvi dirki sezone trčil Marc Marquez.

Dirka se je nadaljevala tudi z Fabiom Quartararojem, ki pa je zaradi "neodgovorne vožnje" prejel kazen daljšega kroga. Na ponovnem startu je Brad Binder prehitel moštvenega kolega Jacka Millerja in  konec prvega kroga pričakal na prvem mestu. Sledila sta mu Miller in Bagnaia. V zadnjem ovinku drugega kroga je Miller prehitel Brada Binderja in ponovno prevzel vodstvo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jack Miller je nato padel na tretje mesto, saj ga je prehitel Francesco Bagnaia. V desetem krogu je Miller Italijanu vrnil milo za drago in se vrnil na drugo mesto. Motociklista moštva Red Bull KTM sta v naslednjih krogih suvereno vozila in agresivnega Bagnaiao držala na varni razdalji. Vse do 15. kroga, ko je Bagnaia vendarle ujel Millerja in prevzel drugo mesto. V 17. krogu je najprej padel Johann Zarco, nato pa tudi v tistem trenutku vodilni v skupnem seštevku prvenstva Bezzecchi.

Tri kroge pred koncem je Bagnaii končno uspelo. Binder je padel na drugo mesto, Bagnaia pa je bil v odličnem položaju, da izkoristi padec Bezzecchija in poleti na prvo mesto v skupnem seštevku prvenstva motoGP. Binder ni popuščal in v zadnji sektor kroga sta vstopila z minimalno razliko. A Bagnaia vendarle ni popustil in njegova je bila druga zmaga v sezoni ter ponovno vodstvo v prvenstvu motoGP.

Razred motoGP Rezultati dirke VN Španije  
11F. BAGNAIA39:29.085
233B. BINDER+0.221
343J. MILLER+1.119
489J. MARTIN+1.942
541A. ESPARGARO+4.760
610L. MARINI+6.329
726D. PEDROSA+6.371
873A. MARQUEZ+14.952
930T. NAKAGAMI+15.692
1020F. QUARTARARO+15.846
VN Španije 2023
VN Španije 2023 FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja