MotoGP

Quartararo prepričljivo zmago v Mugellu posvetil preminulemu Dupasquierju

Mugello, 30. 05. 2021 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
A.V., T.Š.
Komentarji
168

Na šesti motociklistični dirki sezone v Mugellu je do tretje zmage v sezoni prišel Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP), ki je na suveren način opravil s konkurenco. Po zmedi ob koncu zaradi domnevnih kazni je drugo mesto osvojil Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing), na tretjem mestu pa je končal aktualni svetovni prvak Joan Mir (Team Suzuki ECSTAR). Quartararo je v skupnem seštevku zdaj pošteno povečal prednost pred zasledovalci. Vodi s 105 točkami, drugi Johann Zarco je pri 81, tretji Francesco Bagnaia pa 79.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Italije
    05:27
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Italije
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Italije
    02:20
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Italije
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Italije
    04:47
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Italije

Če sta bili dirki v nižjih dveh razredih moto2 in moto3, vsaj kar se vprašanja zmagovalca tiče, zelo razburljivi do samega konca, pa je bilo v elitnem motoGP razredu vse jasno že precej pred prečkanjem ciljne črte. Do svoje tretje zmage v sezoni je prišel vse boljši Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP), ki po začetnem prevzemu vodstva od Francesca Bagnaie (Ducati Lenovo Team), ki je po padcu ostal brez končne uvrstitve, tega ni več izpustil iz rok.

"To je bila zame zelo čustvena dirka, saj smo se poslovili od enega največjih motociklističnih talentov Jasona Dupasquierja. Kar se samega dogajanja na stezi tiče, tokrat nisem trepetal za zmago kot na nekaterih prejšnjih dirkah. V moštvu smo uspeli najti ustrezne nastavitve motocikla, kar nam je že v zgodnji fazi dirke prineslo občutno prednost pred tekmeci. Časa za počitek ne bo, saj nas že naslednji konec tedna čaka dirka za VN Katalonije," se je tretje zmage v sezoni 2021 razveselil Quartararo, ki je s tem povečal točkovno prednost v skupnem seštevku pred najbližjim zasledovalcem Johannom Zarcojem (Pramac Racing) na 24 točk (105:81). V boju za drugo in tretje mesto sta bila dolgo ravno omenjeni Zarco in KTM-ov Miguel Oliveira, ki je po prihodu v cilj nekaj časa trepetal za končno uvrstitev, saj se je tekmovalna komisija odločila za kazen zaradi sekanja zelenega prostora, a je na koncu obveljala prvotna končna razvrstitev, po kateri je Portugalec osvojil drugo mesto.

V drugi polovici dirke sta se pred Zarcoja prebila člana Suzukija, aktualni svetovni prvak Joan Mir in Alex Rins, na koncu pa je zaradi padca krajšo potegnil slednji, ki je ostal brez uvrstitve. Novo veliko razočaranje tudi za osemkratnega svetovnega prvaka Marca Marqueza (Repsol Honda Team), ki je že v zgodnji fazi dirke zdrsnil s steze in posledično ostal brez končne uvrstitve. Eden od favoritov za zmago v Mugellu, Avstralec Jack Miller (Ducati Lenovo Team), tokrat ni uresničil visokih pričakovanj. S končnim šestim mestom si je nekoliko otežil položaj v boju za končno zmago. Predenj se je uvrstil južnoafriški dirkač Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing).

Od sedmega do devetega mesta so se razvrstili Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini), Maverick Vinales (Monster Energy Yamaha MotoGP) in Danilo Petrucci (Tech 3 KTM Factory Racing), medtem ko je bil prvič v sezoni med najhitrejših deset dirkačev uvrščen tudi legendarni Valentino Rossi (Petronas Yamaha SRT).

Quartararo je izkoristil smolo najbližjih zasledovalcev in v skupnem seštevku daj ubežal na na videz varnih 24 točk prednosti pred Zarcojem, tretji Franesco Bagnaia pa zaostaja že 26 točk. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gardner z zmago v Mugellu skočil na vrh skupnega seštevka v razredu moto2
Ogorčen boj za zmago je zaznamovala tudi dirka v srednjem razredu moto2, ki jo je s prednostjo pičle stotinke dobil Avstralec Remy Gardner iz moštva Red Bull KTM Ajo. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) je bil do zadnjega ovinka sicer v vodstvu, takrat pa je izza Špančevega hrbta napadel Gardner in se na koncu zasluženo razveselil svoje prve zmage v sezoni.

"Boljšega zaključka dirke si preprosto ne bi mogel želeti. Z Raulom sva znova dokazala, da je najin motocikel trenutno v samem vrhu. Ostalo je sicer še nekaj časa, ko bi me Fernandez lahko prehitel, a sem mu zaprl vse kote, tako da ni imel zadostnega prostora za morebiten zadnji napad. Zelo sem vesel te zmage, s katero sem se prebil na vrh skupnega seštevka prvenstva," je po zmagi v Mugellu dejal Gardner. Tudi Britanec Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team), ki mu do prihoda v Italijo na zadnjih dveh dirkah ni uspelo izpolniti zadanih ciljev, je bil dolgo časa v igri za zmago, a se je šest krogov pred koncem pri enem od ovinkov močno uštel in zdrsnil s steze ter tako ostal brez končne uvrstitve. "Škoda za zapravljeno priložnost, toda Gardner je bil na koncu spretnejši in hitrejši. Dirka je bila zanimiva in dinamična, napak si pa praktično nisem smel priložnosti, če sem želel končati na vrhu ali tik podenj. Z novimi stopničkami ostajam v igri za skupno zmago," je poudaril novinec med motociklističnimi 'drugokategorniki' Raul Fernandez.

Še največji srečnež dirke v Mugellu je domačin Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46), ki se je na tretje mesto prebil po kazni Joeju Robertsu (Italtrans Racing Team), ki je na koncu zasedel nehvaležno četrto mesto.

"Kar nekaj časa sem potreboval, da sem dojel, da sem dirko zaključil kot tretji. Nič, za nami je vnovič zahtevna in hkrati zanimiva preizkušnja na domači stezi. Vseskozi sem bil v zaostanku za vodilno trojico, a sem na koncu imel nekaj sreče, da sem zaradi kazni Robertsu tekmo zaključil na zmagovalnem odru. Upam, da nam bo ta uvrstitev dala prepotrebnega zagona za naprej, saj v moštvu vlada odlično vzdušje," je po domači dirki povedal tretjeuvrščeni Bezzecchi.     

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Foggii pomembna zmaga v razredu moto3
Že sam uvod v šesto dirko sezone v najšibkejšem razredu moto3 je postregel z nepričakovanim trkom štirih dirkačev - Andree Migna (Rivacold Snipers Team), Deniza Öncüja (Red Bull KTM Tech 3), Carlosa Tataya (Avintia Esponsorama Moto3) in Maximiliana Koflerja (CIP Green Power) -, kar je trenutno vodilnemu v skupnem seštevku prvenstva Pedru Acosti (Red Bull KTM Ajo) odpiralo lepe možnosti, da se z novo vrhunsko uvrstitvijo še bolj točkovno oddalji od zasledovalcev.

Ta zmaga mi pomeni ogromno. V prvi vrsti zaradi domačega prizorišča in hkrati zaradi dejstva, da sem uspel prehiteti nekaj konkurentov, ki so v tem trenutku v boljši formi. Toda domače dirke vselej prinesejo dodatna čustva, ki sem jih tokrat znal obrniti sebi v prid. Dennis Foggia, zmagovalec dirke moto3 v Mugellu

Toda vzhajajoči zvezdnik motociklističnega športa je bil v zaključku dirke premalo konkreten, oziroma povedano drugače, nekoliko je stopil s plina, kar so najbolje izkoristili tokratni zmagovalec Dennis Foggia (Leopard Racing), drugouvrščeni Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo) in Argentinec Gabriel Rodrigo (Indonesian Racing Gresini Moto3), ki je z zaostankom slabe desetinke in pol osvojil tretje mesto. "Za nami je zelo specifična dirka v Mugellu. Smrt Jasona Dupasquierja je bil velik šok, pred dvema letoma sem izgubil brata, ki mu posvečam tokratno uvrstitev na stopničke, obenem pa sem se spomnil še na Fausta Gresinija, ki je prav tako umrl letos. Toda uspelo nam je zahvaljujoč borbeni dirki od začetka do konca, resnično sem vesel tega tretjega mesta," je po dirki za VN Italije dejal tretjeuvrščeni Rodrigo, ki je z 41 točkami na svojem računu trenutno deseti v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

"Odličen dan za naše moštvo. Na koncu mi je zelo malo zmanjkalo za zmago, a tudi drugo mesto je izjemen dosežek. Foggia je bil tokrat za mišji drobec bolj zbran in hitrejši ob koncu, toda pokazali smo, da zmoremo, ter da bomo tudi v nadaljevanju sezone konkurenčni za največje stvari," pa je po osvojenem drugem mestu povedal Masia.

Dolgo časa je odlično kazalo tudi izkušenem Romanu Fenatiju (Sterilgarda Max Racing Team), ki pa je nekoliko izgubil sapo v zadnjih dveh krogih in dirko končal na šestem mestu. Predenj sta se na četrto oziroma peto mesto uvrstila Japonec Ayumu Sasaki (Red Bull KTM Tech 3) in Južnoafričan Darryn Binder (Petronas Sprinta Racing). Na končni vrsti red, predvsem v spodnji polovici najboljše deseterice, je vplivala kazen tekmovalne komisije Acosti in Garcii, ki sta bila predolga v zadnjem krogu, tako da sta namesto sedmega oziroma osmega mesta osvojila mesti nižje. Na sedmo mesto se ja tako prebil Britanec John McPhee (Petronas Sprinta Racing), s slabo sekundo zaostanka pa je uvrstitev med najboljšo deseterico uspela še Tatsukiju Suzukiju (SIC58 Squadra Corse).  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Yamahin dirkač Fabio Quartararo si je privozil najboljše startno izhodišče za nedeljsko dirko v Mugellu, drugi je bil Ducatijev dirkač Francesco Bagnaia, tretji pa član Ducatijeve poltovarniške ekipe Pramac Johann Zarco. Zanimivo je, da gre za tri dirkače, ki krojijo tudi vrh lestvice svetovnega prvenstva razreda motoGP. Za Quartararoja je bil to že četrti zaporedni najboljši startni položaj in Francoz je tudi vodilni dirkač v točkovanju za naslov svetovnega prvaka. Zbral je 80 točk, Bagnaia na drugem mestu jih ima 79, Zarco na tretjem pa 68.

Iz druge vrste bodo startali Aleix Espargaro (Aprilia), Avstralec Jack Miller (Ducati) in Južnoafričan Brad Binder (KTM). Španec Marc Marquez  je bil 11., domači junak Valentino Rossi, ki letos še ni iztržil vrhunskega rezultata, se v kvalifikacijah ni uvrstil v hitrejšo skupino, v prvi kvalifikacijskih skupini je zasedel skromno deveto mesto. Kar se tiče prostih treningov, je bil na uvodnem najhitrejši Maverick Vinales, na naslednjih dveh Bagnaia, na zadnjem pa Quartararo. Najboljši čas kroga v letošnjem poteku dogajanja v Mugellu je postavil Quartararo v kvalifikacijah (1:45.187).

Na ogrevanju pred dirko je najboljši čas kroga postavil Hondin dirkač Takaaki Nakagami (1:46.746), drugi je bil Zarco, tretji Binder, do desetega mesta so sledili Alex Rins, Vinales, Marc in Alex Marquez, Danilo Petrucci, Enea Bastianini in Aleix Espargaro. Qurtarararo je bil 11., Joan Mir 13., Rossi pa 17.

Na ogrevanju razreda moto3 je bil najhitrejši Gabriel Rodrigo, drugi je bil Daniel Öncü, tretji Ayumu Sasaki. V razredu moto2 so se na prvih treh mestih zvrstili Raul Fernandez, Sam Lowes in Remy Gardner.

VN Italije

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

14.55

Quartararo povečal prednost v skupnem seštevku

Mladi francoski zvezdnik je s tretjo zmago v sezoni povečal prednost pred najbližjim zasledovalcem Francescom Bagnaio, ki je zaradi padca ostal brez uvrstitve.

14.54

Quartararo se je poklonil pokojnemu Jasonu Dupasquierju

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
14.43

Na stopničkah še Oliveira in Mir

Miguel Oliveira je izkoristil slabši zaključek Johanna Zarcoja, obenem pa je v boju za drugo mesto uspel prehiteti tudi aktualnega svetovnega prvaka Joana Mira.

14.35

Quartararo do tretje zmage v sezoni

Fabio Quartararo je prišel do tretje zmage v sezoni, potem ko je prepričljivo opravil s konkurenco v Mugellu.

14.34
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (168)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dej no
31. 05. 2021 09.35
+5
dobro, da ni navijačev. MM bi že končal kariero. srečo v nesreči.
Aligator11
31. 05. 2021 10.11
+6
Res je. Koliko krat zapored je potrebno končati v pesku, da dobiš kvizko-ta?
dej no
01. 06. 2021 10.23
+4
nightifly
31. 05. 2021 09.26
+6
igabibi ,,,,,,,,,,,, prav rad bi vedel kaksen clovek ste , in koliko gneva imate v sebi ,da tako udrihate po enem dirkacu , ki za cel svet idol in svetilnik modernega motociklizma ...in to brez pretiravanja . V zadnjem mesecu so se pojavili poskusi medijsko onemogociti Valentina Rossija , ces ,naj konca ,ker je nerodno vse skupaj ...etc etc . Zanimivo , med temi se je pojavil celo Giacomo Agostini , dirkac stare sole motociklizma izpred 50, 60 let , ki je drugace zelo budno spremljal dirkanje Valentina in se obenem bal ,da ga bo ta prehitel . No ,odlocitev Rossija ,da prestopi k Ducatiju in prekine ze v drugo serijo zmag in naslovo ,je to prekinilo , ampak Rossija to ni zanimalo .On je pac tak . Dirka tudi za njegov lastni uzitek ,drugace bi obsedel na Hondi in danes bi imel kdo ve koliko naslovov . Toda ni vazno to . Kote sem napisal ,nekaj ljudi se je oglasilo , celo en ali dva bivsa dirkaca ,pa komentatorji ...etc etc . In kaj se je zgodilo ? Zelo zanimiv je bil response veelike vecine vseh moznih ljudi iz razlicnih poklicev , ki so vztrajnost Rossija ,da dirka naprej razumeli pojasnili in ga vzpodbujajo dokler se ne odloci za koncanje dirkanja . In ta drugi tabor zagovornikov je one kritike od prej povozil . Zakaj se oglasa Stoner ,Jorg , Ago ,Lucchinelli in ostali , ce so pa sami koncali dirkati precej bolj zgodaj ? Naj utihnejo in naj komentirajo dirke za denar se naprej ,toda ocene naj prepustijo navijacem teh dirkacev . Zato ,,,,igabiba ,ne razumem vasega znasanja nad drugim dirkacem .Raje komentirajte kaj pocne vas dre...,dirkac .
dej no
31. 05. 2021 09.33
+3
ah samo klike nabija . plusi in minusi enako štejejo
iga_biba
02. 06. 2021 09.35
+0
če bivši 9x ni več sposoben dirkat imam jaz gnev v sebi? Če zimzeleni veteran ne zmore več peljati na polno avtomatično navijam za MM? o, ti sveta preproščina. In to vam je tudi edini odgovor. Ne prepiram se in ne prepričujem drugihm kot nekateri. Enostavno vem, vi pa kakor želite.
dej no
31. 05. 2021 09.23
+3
za poznavalce. kako pa to, da so dirkali kljub smrti dirkača. zakaj pritožbe dirkačev. razen lutija so vsi dirkali ??????????????
Aligator11
31. 05. 2021 10.08
+5
In zakaj da ne bi dirkali? Pač, revež je umrl, pomagati mu tako ali tako z tem ne morejo nikakor. Morda lepa gesta?? Dvomim, da bi to bilo lepo. Saj je bil dirkač konec konca in on bi želel da se dirka.
dej no
01. 06. 2021 10.26
+2
zato ker ne moreš zbrati dirkačev pol ure pred dirko in jim povedati. eden vaših je žal prem.. sedaj ste vi na vrsti. poglej koliko brez veznih padcev in neumosti. so samo ljudje.
dej no
31. 05. 2021 09.21
+3
kako lahko eno okno uniči čudežnega dečka. zanimivo.
nightifly
31. 05. 2021 09.05
+3
Napisal sem ze , da me dirkac MM st.93 nic kaj veliko ne zanima , po sezoni 2015 pa je pri meni popolnoma izgubil zaupanje .....pa se kj drugeg a . Lani se je prekopicnil in poskodoval . navkljub vsemu bi rad videl ,da do poskodbe ne bi prislo . Rad bi ga videl med to skupino dirkacev ,ki se je formirala lani in letos odlicno predstavlja ta moto sport . Prav rad bi ga videl (st.93) ,kako si utira pot naprej ,ker po moje ne bi bil vedno spredaj ,razen ,ce bi Hondi spet uspelo narediti motor , ki bi presegel vse ostale . Po drugi strani ,pa si MM ne bi mogel vec privosciti takega stila voznje kot g je uporabljal do sedaj . Zarco ,Miller in ostali se mu ne bi vec prisilno umikali kot so to poceli do sedaj .... A-a , ´´dragi ´´markec , ne gre vec tako samo po sebi umevno . Skoda , no , da komplet -MM +Honda ni v optimumu , prav rad bi videl direktne dvoboje . Zdaj vsak misli , da je MM poskodovan in je to treba vzeti na znanje . Tudi drugi dirkaci so bili polomljeni ,pa ni bilo milosti . Dirkaj ....mm
nightifly
31. 05. 2021 09.12
+4
Spomnim se casov , ko je Rossi dozivel dvojni zlom noge . Razni Sparrowi ,Profess.,,,Hardwhore (zdaj -Blac cat ) in podobni so se nad nami in Rossijem znasali v najbolj primitivnem jeziku kar si ga je moc zamisliti . Tak dirkac ,taki navijaci . Mislim, da Markecu niso naredili nobene usluge . Pa saj tudi niso pisali zaradi njega . MM je bil in je za take primit .......samo izgovor ,da se znesejo nad drugimi ljudmi -kar tukaj na forumu . To vidimo se vedno po pisanju o Rossiju ,pa ceprav mozakar ne skodi nikomur ,vozi se mirno v drugi polovici in ne pocenja oslarij . Zato pa jih pocenja njihov idol mm , in oni sami ,ko se na forumu obnasajo divjasko -vsaj v nekaterih primerih . Ali naj se za payback obnasamo tako vsi , ki nismo z MM ? Ne , ne bomo se , si pa dovolimo vseeno napisati kaksno pikantno -vsake toliko ,mar ne !
dej no
31. 05. 2021 09.18
+5
gogi_
30. 05. 2021 21.58
+3
Iga biga a te piga? Lepa nedelja je kajne? Bivsi 8x peskoljub je konstanten.
rcarlos
30. 05. 2021 21.38
+6
Men je zanimivo kak je zadnjič MM93 bil pametn kak sta si z VR46 različna pa reko da bi rajš zaključil s kariero kot pa se boril za 15. mesto, tako kot bi se naj VR46... Razlika je očitna, en se bori za 15. mesto (no danes presenetljivo malce višje), drugi pa zgleda da ima tekmovanje, kdo bo prvi v pesku :D
Uporabnik2066124
30. 05. 2021 21.29
+8
Kateri bo prej zakljucil kariero.....? Rossi ali Marqez...........? Mislim, da bo Marqez zakljucil po koncu sezone za Rossija pa nisem glih preprican......... Pa Rossi se bori za 15 mesta. Marqez pa s tem, da bi sploh v cilj prisel
iga_biba
30. 05. 2021 21.25
-7
Quartararo zmagal, bivši 9x zimzeleni veteran, pa po odstopu petih in treh, ki so po napaki nadaljevali dirko deseti. Z enakim motorjem. Desetka, ki si jo tako želi. drugače pa bi bil spet 18.
Uporabnik2066124
30. 05. 2021 21.31
+8
Rossi je dirko koncal kot drugi najboljsi domacin, le slabi 2 sekundi za najboljsim italjanom. Pa na startu jih je bilo 8
crazymoto
31. 05. 2021 08.49
+6
Iga zdaj pa v jok pa na drevo.... dol lahko prideš po končani sezoni👍
sebak81
30. 05. 2021 20.32
+8
Marquez mora prvo kakšno dirko končati, potem bo lahko govoril, da za 15.mesto on že ne bo drikal..
Uporabnik2066124
30. 05. 2021 20.32
+2
Po koncu letosnje sezone bo Marqez zakljucil kariero....... Ze takoj po padcu in znani poskodbi sem napisal, da nikoli ne bo vec svetovni prvak............. Kariero pa bo koncal ker je piskodba prehuda..... To kar sedak krivi ramo je nekaj podobnega kot, balkonska vrata
mrbungle
30. 05. 2021 20.16
+9
Da mm ne bo sel po poteh Senne. Ker je vedno bolj na silo in zaletavo. Naj raje vzame premor,se pozdravi in razbistri glavo...
Uporabnik2066124
30. 05. 2021 20.34
+5
Mrbuungle........ze tako je imel prevelik premor, zato bi ga dodatni premor se bolj oddaljil, ker se motorji neprestano razvijajo je ze prvi vidik, da premor ni resitev
dej no
30. 05. 2021 21.05
+4
zakaj on vozi hondo 2019. drugi pa 2021. če boste pridni vam povem.
Zalchi
30. 05. 2021 20.03
+4
Bravo Rossi. Kapo dol. Vse bolje nam gre. Naslednja dirka ciljamo na 9 mesto
iga_biba
30. 05. 2021 21.26
-7
zahvali se tistim, ki niso končali dirke. ima pa enako mašino, kot zmagovalec. Žalost od bivšega 9x, a ne?
VRHO83
30. 05. 2021 19.35
+3
nebi reko da je ducati najboljši motor,velik še imaj dela da bodo gume zdržale,vsaj voznike letos imajo dobre....drugače pa suzuki,yamaha zelo dobri motorji....jason r.i.p
dej no
30. 05. 2021 20.23
+3
ah to lahko pove edino zarko, ki je že skoraj vse lahko sprobal. baje HONDA.
gogi_
30. 05. 2021 19.06
+4
velikizmaj a mozolje stiskas in mislis da mamo vsi tolk gnoja in gneva v sebi. Lepa nedelja je in uzivaj v dnevu s svojimi,mm je nepomemben Kot si ti nepomemben za njega in za vecino tukaj. Uzivaj zivljenje,smej se ,dihaj svez zrak.
velikizmaj
30. 05. 2021 19.10
-10
Prvič sem čez 60 in ravno zato me motijo kometarji a'la tvoji. Spremljam moto gp še ko ta rumenga ni blo nikjer
Aligator11
30. 05. 2021 19.39
+10
Zmajček, če se res star čez 60, MORAŠ imeti že toliko življenjskih izkušenj in ponosa, da ne moreš tako slepo navijati za MM. MM je 2015 naredil stvar, ki jo pred njim po mojem ni zadnjih 35 let (kolikor spremljam tole zadevo) ni naredil še nihče. Mali je enostavno brezobrazen in brez ponosa. Očitno enako kot ti...
gogi_
30. 05. 2021 19.48
+5
Velikizmaj pol si bil na zadnji gp na Grobniku in si videl kaj so pravi dirkaci in da ponos in odnos do sotekmovalcev steje in nekaj pomeni. Po pisanju sodec pa ti je zatajil kompas. Ravno ti “Strokovnjak “ bi moral toliko bolj razumeti in ceniti trud dirkacev ,sploh tistih ki so zamenjali 2 za 4 taktne rakete,fante ki so s trudom dosegli uspeh in ne z spreminjanjem dolgoletnih pravil glede novincev v tovarniskem mostvu. Tako da lahko 2 naslova klovnesi odstejes in bos videl realno sliko. Mnozica pove vse in volja ljudstva odloca od nekdaj. VR46 je moto GP,mm je le dirkac honde ,ki ga bo kmalu pozabila,ker honda tako dela s svojimi dirkaci.
9474
30. 05. 2021 20.16
-3
Aligatorcek, ocitno bolj slabo spremljas... Taksne in se slabse stvari je rossi VECKRAT naredil svoh 10 let pred mm...
dej no
30. 05. 2021 20.26
+4
z hondo pomagal yamahi osvojiti naslov???? nikoli videno v zgodovini motogp-ja. in še in še. zato tudi žvižgi in karma
.jezdimir
30. 05. 2021 20.42
+4
E moj zmajček, kot kaže si pri 60 letih šel direkt iz vrtca v penzijo.
Aligator11
31. 05. 2021 10.04
+4
9474, Kaj je Rosi naredil praviš???????????? Je seveda, tako kot vsi najboljši, občasno imel kakšna bližnja srečanja, bolj ali manj posrečena izrivanja... Ampak, da pa bi POMAGAL IZ PRINCIPA dirkaču na drugi znamki motocikla iz drugega moštva osvojiti naslov??? Eeee, miško moj, tega filma nisi videl. To je mogoče le pri enem in edinem MM. Tisto umsko degenerirano sledenje Vinalesu ŠE skozi bokse pa tudi omenil ne bom.
AS1983
30. 05. 2021 18.53
+6
kar je Quartararo lani zamočil, bo letos popravil-to je naslov svetovnega prvaka, fix. Marquez že 2-zaporedni DNF, zna kmalu obupat
AS1983
30. 05. 2021 18.53
+0
kar je Quartararo lani zamočil, bo letos popravil-to je naslov svetovnega prvaka, fix. Marquez že 2-zaporedni DNF, zna kmalu obupat
SpremeniVzdevek
30. 05. 2021 18.17
+6
MM nikoli več 9x prvak
mptour
30. 05. 2021 18.05
+13
Dobri stari MM, mal se zaletavat pol pa v peskovnik.
gogi_
30. 05. 2021 17.25
+1
9474 a to pises o bombonih M M ?
9474
30. 05. 2021 20.18
-2
Glede na tvoje komentarje, nic cudnega, da ti grejo razni bonboni po glavi... Fajn bi blo sam, ce bi dohtarja zamenjal, da ti da druge bonbone, ker tile, ki jih mas ti, vec kot ocitno ne opravljajo svoje naloge