MotoGP

Marquez dokončal zbirko: Katalonec v Motegiju prvič s 1. mesta

Motegi, 19. 10. 2019 00.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Katalonski dirkač Marc Marquez kljub že potrjenem naslovu prvaka v razredu motoGP ne popušča in si je pred dirko za VN Japonske prvič v karieri v kraljevem razredu priboril najboljši startni položaj ‒ skupno že desetič v tej sezoni. Na drugem mestu je presenetil Italijan Franco Morbidelli, ki bo z moštvenim kolegom Francozom Fabiom Quartararojem startal iz prve vrste.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Marquez kljub osvojenemu naslovu ne popušča
    02:24
    Iz 24UR: Marquez kljub osvojenemu naslovu ne popušča
  • Vrhunci četrtega prostega treninga in kvalifikacij motoGP pred dirko za VN Japonske
    22:09
    Vrhunci četrtega prostega treninga in kvalifikacij motoGP pred dirko za VN Japonske
  • Vrhunci kvalifikacij moto2 pred dirko za VN Japonske
    11:44
    Vrhunci kvalifikacij moto2 pred dirko za VN Japonske
  • Vrhunci kvalifikacij moto3 pred dirko za VN Japonske
    13:29
    Vrhunci kvalifikacij moto3 pred dirko za VN Japonske
  • Vrhunci tretjega prostega treninga motoGP pred dirko za VN Japonske
    15:07
    Vrhunci tretjega prostega treninga motoGP pred dirko za VN Japonske
  • Vrhunci tretjega prostega treninga moto2 pred dirko za VN Japonske
    14:25
    Vrhunci tretjega prostega treninga moto2 pred dirko za VN Japonske
  • Alex Marquez se je mojstrsko rešil padca na tretjem prostem treningu moto2
    03:43
    Alex Marquez se je mojstrsko rešil padca na tretjem prostem treningu moto2
  • Vrhunci tretjega prostega treninga moto3 pred dirko za VN Japonske
    12:07
    Vrhunci tretjega prostega treninga moto3 pred dirko za VN Japonske
  • Razmere na dirkališču Twin Ring Motegi pred začetkom tretjih prostih treningov
    01:14
    Razmere na dirkališču Twin Ring Motegi pred začetkom tretjih prostih treningov
Dirkališče Twin Ring je bilo do sobote edino na trenutno veljavnem koledarju, na katerem Marquez v kraljevem razredu dirke še ni začel s prvega startnega mesta.

Če je kdo mislil, da bo Marc Marquez (Repsol Honda) po potrditvi četrtega zaporednega naslova prvaka vsaj malce popustil, se je pošteno zmotil. Katalonec je po izjemni predstavi na četrtem prostem treningu, kjer je pometel s konkurenco, ritem prenesel tudi v kvalifikacije, ki jih je s časom 1:45,763 sekunde dobil pred dvojcem iz poltovarniške ekipe Petronas Yamaha SRT. Ob Kataloncu pa dirke ne bo začel navdušujoči Francoz Fabio Quartararo, temveč Italijan Franco Morbidelli (+0,132 sekunde), ki je bil za nekaj stotink hitrejši od moštvenega kolega (+0,181). Drugo vrsto bodo sestavljali Katalonec Maverick Vinales (Monster Energy Yamaha/+0,327), Britanec Cal Crutchlow (LCR Honda CASTROL/+0,426) in Avstralec Jack Miller (Pramac Racing/0,574).

Tovarniška ducatija bosta stala šele v tretji vrsti, Italijan Andrea Dovizioso je vpisal sedmi čas (+0,647), osmi pa je bil njegov rojak in najhitrejši s FP3 Danilo Petrucci (+0,664). Deveti bo startal Katalonec Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini/+0,795), deseti legendarni Italijan Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha), ki je dosegel enak čas. Enajstega mesta se je razveselil Katalonec Alex Rins (SUZUKI ECSTAR/+0,837), ki se je moral v drugi del kvalifikacij prebiti skozi počasnejšo skupino.

Marquez: Razmere niso bile običajne
"Ja, moj prvi 'pole position' tu v Motegiju. To je bilo edino dirkališče, na katerem mi ni uspelo startati s 'pola' in končno nam je uspelo. Tako sem srečen!" je v prvi izjavi povedal Marquez. "Pošteno povedano pa razmere niso bile običajne. Mislim, da je bilo vse skupaj nekako 'pol-pol', v takšnih razmerah se običajno počutim res močnega, še posebej v FP4. Nato v kvalifikacijah ni bilo povsem suho, a si lahko normalno vozil. Bomo videli, kako bo jutri, ker imajo dirkači Yamahe dober ritem, (Andrea) Dovizioso ima dober ritem, mi pa bomo poskušali dati naših sto odstotkov. To za nas ni najboljše dirkališče, toda glavni cilj je, da poskusimo dirko končati na stopničkah."

Nepričakovani junak kvalifikacij Morbidelli pa je povedal: "Kvalifikacije so bile neugodne, razmere niso bile popolne, a vseeno smo opravili dobro delo. Dobro delo opravljamo že od včerajšnjega (petkovega, op. a.) jutra, moja ekipa zelo dobro dela, zelo mi pomagajo in skupaj se močno izboljšujemo. Hvala jim, za jutri pa bomo videli, kakšno bo vreme. Poskusili bomo opraviti dobro delo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kvalifikacije dirkačev razreda moto3 je dobil Italijan Niccolo Antonelli (SIC58 Squadra Corse). Njegov čas 2:09,293 je bil neulovljiv za prva zasledovalca Španca Alonsa Lopeza (Estrella Galicia 0,0/+0,086) in domačina Tacukija Suzukija (SIC58 Squadra Corse/+0,333).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za še en italijanski "pole position" je nato, ko se je steza na določenih delih že začela sušiti, v razredu moto2 poskrbel Luca Marini (SKY Racing Team VR46), ki je drugouvrščenega Španca Augusta Fernandeza (FLEXBOX HP 40) ugnal za kar 1,148 sekunde. Kot tretji se bo v dirko pognal še en Italijan Lorenzo Baldassarri (FLEXBOX HP 40/+1,227). Za anekdoto kvalifikacij je brez dvoma poskrbel dirkač kraljevega razreda Maverick Vinales, ki je Marinija pred zadnjim odhodom na stezo še pravočasno ustavil in opozoril, da si na kolena ni nataknil drsnikov. Katalonec Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS/+1,321) je bil po izjemni potezi, s katero je na tretjem prostem treningu ušel grdemu padcu, četrti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prosti treningi: Petrucci dobil FP3, Marquez razbil tekmece na FP4
V skladu z napovedmi se je sobotno dogajanje s tretjimi prostimi treningi začelo in končalo v zelo slabem vremenu, dogajanje v razredu motoGP je zaradi (pre)slabega vremena za hip celo zastalo. V zaključku tretjega treninga razreda motoGP je Petrucci s prvega mesta "sklatil" ​​​​​​Marqueza, o avtomatskem preboju v hitrejšo kvalifikacijsko skupino pa so tako odločali petkovi dosežki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Petruccijev čas 1:54,710 je bil dovolj za prvo mesto, Marquez je zaostal za 0,174 sekunde, tretji pa je bil Morbidelli. Dober konec tedna na Japonskem se je za poltovarniško ekipo Yamahe tako nadaljeval, saj je njen prvi zvezdnik Quartararo po zaslugi petkovih dosežkov na suhi stezi ostal na prvem mestu, sobotno dogajanje pa je odprli z osmim časom (+1,101).

Dovizioso in Marc Marquez (v ozadju) med letošnjo dirko za VN Avstrije.
Dovizioso in Marc Marquez (v ozadju) med letošnjo dirko za VN Avstrije. FOTO: motoGP

Za Morbidellijem so se zvrstili Vinales (Monster Energy Yamaha/+0,748), presenetljivi Francoz Sylvain Guintoli (SUZUKI ECSTAR/+0,880), Dovizioso (+1,012) in Rins (+1,086), za osmim Quartararojem pa še Katalonec Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing/+1,114) in Portugalec Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing/+1,150), ki je sklenil deseterico. Pred 12. Rossija  (+1,520) se je vrinil še en Katalonec Joan Mir (SUZUKI ECSTAR/+1,262).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na zadnjem, četrtem prostem treningu, je nato vso konkurenco prepričljivo ugnal Marquez s časom 1:48,940. Drugi je bil Vinales (+1,342) in tretji Quartararo (+1,734). Iz ozadja se je prebil Britanec Cal Crutchlow (LCR Honda CASTROL/+1,807) in tudi Rossi (+1,808).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Moto2 in moto3: v slabem vremenu številni padci
Nebo se je sicer "odprlo" v razredu moto3, kjer je najhitrejši čas vpisal domačin Ai Ogura (Honda Team Asia/2:08,385), s čimer je za 0,046 sekunde ugnal Kazahstanca Makarja Jurčenka (BOE Skull Rider Mugen Race).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Omenjeni dvojec si je nabral ogromno prednost pred zasledovalci, najhitrejši na petkovih treningih Italijan Andrea Migno (Mugen Race) je namreč zaostal že za 0,840 sekunde. Britanec John McPhee (Petronas Sprinta Racing), ki je z zaostankom 3,519 sekunde vpisal enega najslabših časov s 25 .mestom, je padel, a bo z njim vse v najlepšem redu pred začetkom kvalifikacij.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Precej bolj dramatično je bilo dogajanje na zadnjem prostem treningu razreda moto2, ki ga je sicer prvič v karieri dobil Britanec Jake Dixon (Gaviota Angel Nieto Team/2:03,259). Po številnih padcih je Otočan najboljši čas postavil v zadnjem krogu, še posebej pa je gledalcem na tribunah in pred zasloni dih zastal, ko je v slogu legendarnega Randyja Mamole neverjetno "reševanje" uspelo Kataloncu Alexu Marquezu (EG 0,0 Marc VDS/+2,108). Mlajši od bratov Marquez je v skupnem seštevku ostal na prvem mestu kljub zajetnemu zaostanku in šele 18. mestu, o vodilnemu dirkaču razreda moto2 pa se je po koncu dogajanja govorilo predvsem zaradi poteze, s katero se je na robu padca visoko v zraku obdržal na motociklu v zadnjem ovinku.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Omenili smo že številne padce: na tleh so se znašli Dimas Ekky Pratama in Somkiat Chantra (Honda Team Asia), Dixonov moštveni kolega Xavi Cardelus, Sam Lowes (Federal Oil Gresini Moto2), Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo), Philipp Öttl (Red Bull KTM Tech 3), Nicolo Bulega (SKY Racing Team VR46), Baldassarri (FlexBox HP40), Iker Lecuona (monday.com American Racing), Adam Norrodin (Petronas Sprinta Racing) in Bo Bendsneyder (NTS RW Racing GP). Po dveh nesrečah na petkovem drugem treningu je Remy Gardner (ONEXOX TKKR SAG Team) tokrat ostal na obeh kolesih in vknjižil drugi najboljši dosežek, sledil mu je Marini, ki je za stotinko ugnal moštvenega kolega Bulego.

VN Japonske
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (66)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VirtualX
19. 10. 2019 16.55
-8
Začetniška sreča, nič več, nič manj, slej ko prej mine.
Panamera4E
19. 10. 2019 20.04
+6
Kak vidiš rumeno ali pa 46, takoj veš, da ne bo nič pametnega.
Nevarnivoznik
19. 10. 2019 15.44
+19
Jezdimir kje maš rossija hehehe
Panamera4E
19. 10. 2019 16.11
+12
Cervantes Saavedra
19. 10. 2019 15.09
+20
Mojstrsko, priznam
resnicaosvobaja
19. 10. 2019 14.17
+13
Če Honda tako nepripravljena kdajkoli spusti Marqueza lahko pokličejo "Ramseya", da poskusi rešiti , kar se da
resnicaosvobaja
19. 10. 2019 14.11
+22
Trolar pravi, da je Marquez iz Hondine drvarnice naredil hotel s 5 ***** zvezdic
moto-gp
19. 10. 2019 14.29
+11
Chrome
19. 10. 2019 14.05
+10
Hahaha car 😀
Panamera4E
19. 10. 2019 13.42
+39
4. prosti trening, nemogoče razmere, kjer šteje izključno spretnost dirkača. MM 1,342 sec prednosti pred ostalimi. Muha pa: Marko skače sedi na zmagovalnem motorju. Če je ta človek normalen?
BenBostrom
19. 10. 2019 14.19
+20
resnicaosvobaja
19. 10. 2019 15.01
+11
Ločimo retorično in navadno vprašanje...
Otancici
19. 10. 2019 13.27
+31
Kaj je resil mali Marquez, pa to ni res, Mamola style, pravi cirkusant......
velikizmaj
19. 10. 2019 13.18
+42
Toliko nepotrebnih besed s strani muhe, ko bi lahko enostavno napisal:Rossi- good, Marquez-bad in bi argumentirali to trditev. Se pravi, vse je na motorju in samo mali del na vozniku-tako jaz razberem te trditve. Rossi je prišel do vseh naslovov izključno z svojim znanjem Marquez pa z motorjem???? Sedaj imajo vsi enotno elektroniko in je nekako vsaj to uravnoteženo, če pa neko moštvo razvije kaj, kar jim prinaša prednost, je to ZNANJE. In kdo je kriv, da ostali tega ne zmorejo? Že vrsto let se vidi-iz vesolja-da razliko na motorju dela voznik le tega.
nightifly
19. 10. 2019 12.55
-49
Samo na kratko . Honda z Markecom lahko pocne kar se ji zljubi na cisto vseh dirkaliscih , na vseh podlagah in v vseh vrem. pogojih . To je neizpodbitno . Opozoril bi samo na pisanje svetovnih sportn. medijev in ostalih strokovnjakov ,ki so povzeli besede Japoncev iz HRC -ja . Zanimiva trditev oz. razlaga side-high , ali po nase katapultiranja MM ,ki ga je skoraj kostalo vsaj nekaj zlomov . Japonci so podali razlago za ta incident ,napako pa pripisali assistu , ki je krmiljen elektronsko . To z drugimi besedami pomeni, da ta je ta ´´pripomocek -asistent´´ ena najbolj hvalevrednih naprav na Hondi ,ki pomaga in uravnava obstoj motorja pokonci ,ce se izrazim tako . To je dragulj motoristike . Nihce od ostalih mostev ni prisel blizu tem nastavitvam , jasno v sinergiji s cisto vsemi komponentami ,ki tvorijo optimum nastavitev -in to v cim sirsem mogocem razponu ,ki je potreben na cisto vseh dirkaliscih ,pod vsemi pogoji . Da vse to pisem ,me je spodbodel tudi clanek -clanki tujih strokovnjakov , ki ugotavljajo vsi v en glas, da so motorji prisli do kriticne tocke ,nastavitve so ´´nasponane´´ do kraja , odgovorni tehnologijo in sposobnost pnevmatik na racun varnosti stiskajo do maximuma brez toleranc ..... vse to v zadovoljstvo fabrik ,ki v svetu vse to proizvajajo . Kako se bo izslo .to je pa vprasanje za naslednike .
Panamera4E
19. 10. 2019 13.44
+32
Torej priznavaš, da je MM daleč najboljši. OK. Lepo od tebe.
BenBostrom
19. 10. 2019 14.21
+23
Ter da je Rossi uspel samo zaradi Burgessa....lepo je vse priznal in v lastno skledo pljunil.
maxspeed
19. 10. 2019 15.35
+21
Lucky
19. 10. 2019 18.03
+8
Hahahahaha, samo na kratko. Ti to resno muha?
janezdollar
19. 10. 2019 12.11
-51
S takšnim motorjem bi moral biti 5 sekund pred vsemi...
moto-gp
19. 10. 2019 12.18
+50
Dollar..se ponavlja te že par let 😀. Saj vem, da boli. Realna slika in priznanje uspešnim naj vam bo v pomoč pri premagovanju samega sebe. Lažje vam bo😀😀😀 .
nightifly
19. 10. 2019 12.31
-44
motogp,,,, verjamem ,da je vam v zadovoljstvo pisati in odgovovarjati vsem , ki so na nasprotni strani . Predvsem zato ,ker trenutno in oportuno navijate ali pa vsaj pisete o dirkacu ,ki sedi na Vec kot zmagovalnem motorju . Zmotna pa ste v delu ,ko delite drugim psiholoske dogme . No ,nekaj ste napisal janezdollar-ju ,pa vem ,da tega ne bo sprejel . Tudi meni lahko napisete in odgovorite s taksnimi puhlicami . Samo v vednost (se oproscam janezu ,ker skacem vmes) ,gresite v tem ,da drugim svetujete kako premagati sebe . Mogoce boste enkrat razlozila kaj to pomeni . Flagelacija , obesanje , rezanje udov , drogiranje ,,,,,,,povejte ,izjasnite se . In ce dodam na koncu se - Lazje vam bo , je klump popoln. Torej trescim naj se s kladivom po glavi ,da mi bo lazje ? Ali pa , priznam naj ,da je nek dirkac ali politik bog , nezemljan in podobno ,,,,naj grem k spovedi ? Ste to mislil -a ? Skoda ,da se ne sme pisati v latincini , na zalogi je tisoce prikladnih odgovorov na vase pisanje . in res confidentia . Pa lep dan .
Panamera4E
19. 10. 2019 13.04
+22
Saj pa je življenje lahko tako lepo in prijetno, priznaj si samo, da je MM najboljši in pika. Mogoče bo celo nekoč uspešnejši od "46. Bo pa dohtar zagotovo ostal najpriljubljenejši dirkač ever. Tak pač je. Zadovoljen ?
Drumbass
19. 10. 2019 14.08
+1
PotPuffer
19. 10. 2019 14.13
+18
Sej se vid da si spran v svoj mozak in imaš inteligenčni kvocient na ravni gozdne jagode, le tolaži se in sam sebi laži v obraz paramecij en, tok si ubogi da te niti pes neb povohu
sloeki70
19. 10. 2019 14.27
+13
moto-gp
19. 10. 2019 14.39
+13
Nighti...pa ja vas ni prizadelo? Se oproščam in res nisem imela tega namena. Napačno ste razumeli moje besede, zato se enkrat: pohvali dobre, vzpodbujaj one slabše in bodi vesel za vsak uspeh zadnjega v vrsti. Poleg Marca je v mojem srcu še kdo drugi in po vsaki dirki se veselim za vsakega dirkača posebej. Morda ste sedaj opazili razliko med mano in recimo " dollar"? Od njega nismo precitali že vrsto let enega dobrega komentarja ali pohvale, čestitke dirkačem. In ta naj bi bil ljubitelj moto GP?
Mottodedi
19. 10. 2019 15.17
+0
Moto- GP, upam, da je poleg Gabra v tvojem srcu še kaj prostora tudi zame. 🤣
maxspeed
19. 10. 2019 15.37
+7
Samo z priljubljenostjo se ne zmaguje dirk🤪
Panamera4E
19. 10. 2019 16.08
+0
moto-gp
19. 10. 2019 16.27
+0
Gaber eden in edini poleg Marca seveda 😀😀😀
moto-gp
19. 10. 2019 16.28
+3
Ne, se ne zmaguje s priljubljenostjo temveč z dirkanjem... Pa toliko oboževalcev ima Rossi 😉
Panamera4E
19. 10. 2019 20.09
+1
moto-gp
19. 10. 2019 11.16
+46
MM Kralj moto GP neglede na jutrišnji rezultat, ki bo sigurno perfekten. To uspe le delavni mravljici, ki nikoli ne odneha...
Merhabap
19. 10. 2019 11.15
+34
Bravo Marques bravo Honda
PotPuffer
19. 10. 2019 11.00
+15
Hahahaha, važno da so v celotnih kvalifikacijah pokazali Rossija za vsega skupaj 1.5s hahahaha, jaki doktor k se bori za max. 5. mest XD in njegovi zaslepljeni privrženci pa takoj v jok hahaha
janezdollar
19. 10. 2019 10.23
-66
S takšnim motorjem bi moral biti 5 sec. spredaj...sram ga naj bo...
Trend01
19. 10. 2019 10.48
+44
Zanimivo. Suzuki je bil sicer na kvalifikacijah in 4. treningu najhitrejši. 307 km/h. Torej agregat ni problem. Sta Suzuki in Ducati hitrejša. Če pa ne znajo sestavit enega kompleta, je to problem dirkača ter njegovega "tech" štaba. Zakaj so torej Yamahe na 2., 3., 4. mestu? Le MM je bil hitrejši. Nekaj ne štima, kajne?
Otancici
19. 10. 2019 11.17
+30
Trend, ti pa mas voljo se spuscat v debato s tem veleumom....
poper00
19. 10. 2019 11.48
+13
Trend01
19. 10. 2019 11.54
+10
sloeki70
19. 10. 2019 14.35
+9
janez, daj bodi realen, ker to tvoje ponavljanje je ze zdavnaj izpeto !
maxspeed
19. 10. 2019 15.38
+3
😂😂 ja takšnim motorjem bi še janez$ bi prvak
poper00
19. 10. 2019 10.06
-35
Navdušuje me koliko dobrih dirkačev se je pojavilo,da vozijo slabe Yanmahe tako dobro.Seveda nimajo šanse z MM,ki vozi raketo.Čisto vsi bi ga kljub slabšim motorjem prehitevali po levi in desni ampak ga ščiti Dorna,gume ,bog,vreme in še kaj bi se našlo.
dajno
19. 10. 2019 10.19
+35
poper00
19. 10. 2019 10.30
-28
dajno a to ti je učiteljica v sedmem razredu povedala.?
poper00
19. 10. 2019 10.38
+15
jezdimir ko to napiše oseba kot si ti je to kompliment.
dajno
19. 10. 2019 10.39
+1
poper00
19. 10. 2019 10.46
+0
Dajno seveda in to samo zato ker si ekstremno inteligenten.
.jezdimir
19. 10. 2019 17.57
+0
Panamera4E
19. 10. 2019 10.00
+43
4. prosti trening v težkih razmerah, kjer motocikel ne igra nobene vloge ---> MM93 1,342sec prednosti pred konkurenco. Je treba še kaj dodati?
rcarlos
19. 10. 2019 10.27
+10
Pomoje bi v dežni dirki tudi Miler in Petrucci mela kaj šans, vsaj upam :D
AS1983
19. 10. 2019 09.54
+9
Marquez še naprej zbira pole position, bomo pa videli kako na jutrišnji dirki, kakšno vreme je napovedano?
iga_biba
19. 10. 2019 09.46
+46
tri yamahe med prvimi štirimi. le zimzeleni veteran bivši 9x je spet dobil nekonkurenčen motor. res škoda za bivšega 9x, da mu dajo takšen motor.
Roko66
19. 10. 2019 09.19
-49
No končno so se pri Hondi usmilili Cal-a in mu zamenjali kanto za motor...Ni več nevarnosti,prvak je znan!😂
Panamera4E
19. 10. 2019 09.25
+46
haha, kot da je Cal kakšna nevarnost za MM
Roko66
19. 10. 2019 09.44
-39
Ja,bi bil,če bi se lahko boril za zmago,bi lahko naredu štalo...Honda noče konkurence znotraj svoje ekipe,kot Yam ali Duk...😉
Panamera4E
19. 10. 2019 09.50
+37
Cal ni slab dirkač, samo dvakrat na leto prikazati dobro dirko, pa je malo premalo, če smo realni, ali?
poper00
19. 10. 2019 10.00
+22
Roko pa menda nisi tako neumen ,da bi verjel v to kaj pišeš?
Panamera4E
19. 10. 2019 10.08
+21
Očitno je poneumljanje bralcev s strani Muha&Jezdić le naletelo na kakšna plodna tla...
dajno
19. 10. 2019 10.20
+24
rumeni verjamejo v vse, tudi da MM pomagajo vesoljčki :-)
Roko66
19. 10. 2019 19.00
-2
Jes,dvakrat na leto vozi Hondo,drgač pa kanto...😂😂😂