MotoGP

Na Tajskem se ne bojijo koronavirusa: motociklistični vikend v Buriramu bo!

Buriram, 20. 02. 2020 17.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V nekaterih predelih azijske celine zaradi izbruha koronavirusa vladajo izredne razmere, številne športne prireditve so v naslednjih mesecih odpovedane. Organizatorji dirke za VN Tajske pa so sporočili, da motociklistični vikend zaradi izbruha virusa ne bo odpovedan.

Zaradi izbruha koronavirusa na Kitajskem so že odpovedali ali prestavili več športnih dogodkov, med drugim so odpovedali dirko formule 1 za VN Kitajske, ki bi morala biti aprila v Šanghaju. Zavoljo izrednih razmer so prestavili dvoransko svetovno prvenstvo v atletiki, pa tudi tekme svetovnega pokala alpskih smučarjev v Jangčingu. 

Marc Marquez si je v minuli sezoni prav na Tajskem zagotovil že šesti naslov svetovnega prvaka v razredu motoGP.
Marc Marquez si je v minuli sezoni prav na Tajskem zagotovil že šesti naslov svetovnega prvaka v razredu motoGP. FOTO: AP

Pod vprašajem je bila tako tudi motociklistična dirka za VN Tajske, ki bo na sporedu 22. marca, a so organizatorji sporočili, da bodo poskrbeli za varno izvedbo dirke. FIM, IRTA in Dorna so ves čas opazovali situacijo na Tajskem, po tehtnem premisleku in pogovoru s tajskim ministrstvom za zdravje ter nadzor bolezni so se odločili, da so razmere dovolj stabilne za dirko. Kot so zapisali v izjavi, tveganja za okužbo ni, saj je država že poskrbela za karanteno okuženih posameznikov. Poleg tega so zadovoljni s preventivnimi ukrepi tajske vlade. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Callux
21. 02. 2020 11.51
+9
Kakšno stvar o tem, da so organizatorji dirke v Valencii podpisali novo pogodbo do leta 2026 pa bi tudi lahko napisali.. In da se bodo dirke na Iberskem polotoku od leta 2022 dalje, ko se jim pridruži še portugalski Portimao, izmenjavale.. Drugače pa dobra poteza organizatorjev tajske dirke, ni razloga za prestavitev dirke, če nevarnosti ni..
jezdimlr
22. 02. 2020 15.08
+3
Oj Callux, mislim, da nihče ne bo imel nič proti, če nam ti v obliki navadnega komentarja postrežeš s kakšnimi novostmi iz dogajanja v motoGP. Mi MM navijači nismo nikoli imeli nič proti tebi, spomnimo pa se še dobro, kako so te začele jezditi tečne Muhe, ko si včasih napisal kakšno upravičeno kritiko na račun Rossija ali njegovih navijačev. Saj sam vidiš, da gre trend rumene blesomanije počasi proti koncu, tak da se bo tukaj spet začelo pisati o samem motoGP-ju, ne pa neko butasto prepucavanje rumenih fanatikov z normalnimi bralci, ki pa je žal še vedno ščiteno s strani rumeno obarvane redakcije tega portala. Dobrodošel Callux!!!
AS1983
20. 02. 2020 19.36
-17
Upam, da bo tajska, tam je marquez dobil obe dirki v zadnjem ovinku
gullit
20. 02. 2020 18.46
+10
Ni bojazni za kronavirus ker imajo čelade;)
felix59 drugič
20. 02. 2020 18.39
-22
Na Tajskem bo naš fant imel že krepko prednost . Ramenske bolečine bodo z vsako dirko bolj pozabljene , tako , da . . . . ja , nov naslov se bliža.
najvsivedo
21. 02. 2020 09.08
+15
FELIX59.. a si gledal film ...robocop..kako so leteli rezervni deli ..to se hitro naredi.
SamŠeSTRUP
21. 02. 2020 11.09
-10
Sej tut počasneli se lahko kej hitr zgodi, da ne bo pomote.. stare kosti so še bolj krhke.. hehehe..