MotoGP

Pedrosi ovacije, šampionom pa nagrade na slovesnosti ob koncu sezone

Valencia, 19. 11. 2018 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ob zaključku motociklistične sezone so zvezdniki tega športa v svečanih oblačilih stopili na oder ob zaključni slovesnosti podelitve nagrad najboljšim. Ovacije je ob slovesu dobil Dani Pedrosa, nagrade so dobili tudi Marc Marquez, Valentino Rossi, Andrea Dovizioso, Dani Pedrosa.

Marc Marquez je osvojil naslov svetovnega prvaka v letu 2018.
Marc Marquez je osvojil naslov svetovnega prvaka v letu 2018. FOTO: motoGP
Oddih dirkačev bo zaenkrat sila kratek, saj jih v torek čakajo že prva testiranja, nato sledi tisti pravi oddih, potem pa bo pogled usmerjen že v novo dirkaško poglavje in leto 2019. Na dirkaško sezono se je spustila zavesa, po zadnji dirki na seznamu, VN Valencie, so v tem španskem mestu pripravili še slavnostno prireditev s podelitvijo nagrad najboljšim.

Marc Marquez (Repsol Honda Team), Andrea Dovizioso (Ducati Team) in Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) so se razporedili na prvih treh mestih na koncu dirkaške sezone. Marquez je stari in novi svetovni prvak in je dobil šampionski pokal (in tudi nagrado za najboljšega dirkača kvalifikacij, že šestič zapored), viceprvak je Dovizioso, tretji pa njegov rojak, Dirkaški Doktor. Nagrado za novinca leta v razredu motoGP je dobil Franco Morbidelli (EG 0,0 Marc VDS). Posebno priznanje in ovacije prisotnih je dobil ob slovesu Dani Pedrosa, ki so ga uvrstili med legende.

Šampionska pokala sta dobila tudi prvaka razreda moto2 Francesco Bagnaia (Sky Racing Team VR46) in razreda moto3 Jorge Martin. Novinec leta v razredu moto2 je Joan Mir, v razredu moto3 pa Jaume Masia. Nagrado za najboljšega dirkača v neodvisnem moštvu je dobil Johann Zarco, že drugič zapored.

Vodilna trojica ob koncu sezone razreda motoGP: Valentino Rossi, prvak Marc Marquez in Andrea Dovizioso.
Vodilna trojica ob koncu sezone razreda motoGP: Valentino Rossi, prvak Marc Marquez in Andrea Dovizioso. FOTO: motoGP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AyrtonS
20. 11. 2018 16.50
+9
najbolj všeč mi je to, da si po koncu podelitve priznanj vsi lepo sežejo v roke in zaključijo sezono kot se zagre, brez grdega gledanja, zamer itd...torej, se že veselimo sezone 2019
Achilleus
20. 11. 2018 10.09
+3
.jezdimir
20. 11. 2018 10.26
-7
Deejjaann
20. 11. 2018 08.38
+24
evo pa je končana sezona,toda jaz osebno komaj čakam na naslednjo,seveda še prej pa testiranja v valenciji potem pa še v jerezu,komaj čakam da vidim lorenza na hondi-kake čase bo dosegal in ali bo od začetka konkurenčen tako kot je bil stoner ko je zamenjal ducatija za hondo,potem je še tukaj zarco bo zanimivo videti kako se bo peljal na ktm-u,pa seveda morbideli kateri se seli na yamaho-bomo videli kako mu bo ustrezal ta motor-upam da se bo kar hitro peljal z yamaho glede na njegov stil vožnje bi mu yamaha morala bolj usrezat kot pa mu je honda,seveda bo pa zanimivo videti vse novince v motogp razredu,mogoče bo katerei že zelo hiter od samega začetka tukaj predvsem mislim na peca bagniao,no pa lep dan še naprej želim vsem
Profesormarck
19. 11. 2018 18.40
-25
Ej ga,ni ga lepšega,ko rozek zaploska najboljšemu.Viva PROFESOR Marc Marquez,samo tako naprej pridno nabiraj naslove !.....keri je najboljši,keri že ! he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,he,...
najvsivedo
19. 11. 2018 20.57
+16
Pri komentiranju politike si na pravi strani...tu ti pa prevečkrat jermen dol vrže.
Profesormarck
19. 11. 2018 21.30
-16
politika mi je samo včasih za komentirat,pr moto GP-ju,sem pa vedno zraven,najaraje tebe tunkam,včasih te tako boli(kot včeraj),ko mi komentar zbrišeš,čeprav ni bil žaljiv,je pa preveč boleč za tebe žuran,no meni je pomembno,da je tebe zadel v sredino...se beremo zopet drugo leto,upam,da čimprej pride marec,tomosa namaži,da neu zrjavel do drugega leta,jaz sem svojga kawasakija že.
.jezdimir
20. 11. 2018 07.08
-4
Se pravi imaš mešalc za beton zelene barve...hehehe
Profesormarck
20. 11. 2018 18.14
-2
ja,kot je tvoja napihljiva zelena....kolk jo matraš.he,he,he,he,he
.jezdimir
21. 11. 2018 08.31
+2
Zakaj pa ne daš ketne na mešalc, če ti skoz jermen dol meče, sam vprašam...hehehe