MotoGP

Najboljši med neprvaki: Dani Pedrosa odhaja med legende

Valencia, 13. 11. 2018 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na prihajajoči dirki za VN Valencie ne bo padel zgolj zastor nad sezono 2018, ampak se bo s to dirko končala tudi ena najuspešnejših in najdaljših karier v zgodovini motociklističnega svetovnega prvenstva. Dani Pedrosa bo namreč odpeljal svojo zadnjo dirko med elito, še pred nedeljsko dirko pa ga bodo uradno sprejeli med legende motociklističnega dirkanja.

Dani Pedrosa bo ta konec tedna odpeljal zadnjo dirko v karieri.
Dani Pedrosa bo ta konec tedna odpeljal zadnjo dirko v karieri. FOTO:

"Ko se bom usedel na motocikel, bom osredotočen zgolj na dirko," je pred zadnjo dirko v karieri dejal Dani Pedrosa. 33-letni Španec se bo namreč po koncu dirke za VN Valencie poslovil od aktivnega dirkanja in se bo pridružil moštvu KTM, kjer bo opravljal vlogo testnega dirkača. Španec je vse od leta 2006, ko je prestopil v elitni razred motoGP, zastopal barve moštva Repsol Honda in v tem času zabeležil 31 zmag in skupno kar 112-krat stopil na oder za zmagovalce. Španec drži tudi številne rekorde, med njimi je tudi ta, da je dirkač za najdaljšim nizom zmag v elitnem razredu. Nizkorasli Katalonec je namreč v 12-ih zaporednih sezonah med elito zabeležil vsaj eno zmago. Zaenkrat se zdi, da mu zgolj v letošnji in hkrati zadnji, ne bo uspelo stopiti na najvišjo stopničko, a kot rečeno, še ga čaka poslovilna dirka v Valencii, kjer je med elito zmagal že štirikrat. Vedno je bil pri vrhu, a nikoli na vrhu. Nikoli mu namreč ni uspelo osvojiti naslova svetovnega prvaka med elito, čeprav je v nižjih dveh tekmovalnih razredih osvojil tri naslove. Najbližje naslovu je bil leta 2012, ko je naslov osvojil Jorge Lorenzo, skupno pa je Dani trikrat osvojil naslov svetovnega podprvaka. V pokoj tako odhaja kot najuspešnejši dirkač vseh časov, ki ni nikoli osvoji naslova v razredu motoGP. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Seveda bo dirka v Valencii nekaj posebnega, saj bo to moja zadnja dirka in seveda se mi bodo po glavi prepletali občutki, ki jih zadnjih 17 let nisem poznal. Po drugi strani pa bo zelo naporno, saj bo prišlo veliko ljudi, prijateljev, družinskih članov, ki bodo želeli nekaj moje pozornosti," je pred začetkom dirkaškega konca tedna v Valencii spregovoril Dani. "Vseeno bom skušal vse to odmisliti in po najboljših močeh odpeljati še zadnjo dirko v karieri, na dirkališču, ki mi je zelo pri srcu in kjer sem dosegel že nekaj vrhunskih rezultatov. Upam, da v nedeljo dosežem najboljši možen rezultat," zaključi Pedrosa, katerega bodo tudi sprejeli med legende po četrtkovi novinarski konferenci.  Pedrosa tudi brani lansko zmago na dirki za VN Valencie, ko je po epskem boju premagal Johanna Zarcoja v zadnjem krogu.

VN Valencie 2018
VN Valencie 2018 FOTO: Kanal A

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krnekilojz
13. 11. 2018 22.28
+20
diebaumeister
13. 11. 2018 21.19
+6
Mi je bil všeč že iz nižje kategorije, škoda, leta 2013 je imel odlično šanso, da postane prvak, pa mu je zlobni deček v Aragonu odklopil traction control, ko je prinorel v ovinek, seveda je bilo tudi tokrat samo naključje in nesreča, kot vedno v Marquezovem primeru kot dve leti prej na Philip Islandu. Dani srečno
Julij Cezar
13. 11. 2018 20.54
+32
dani je oziroma je bil eden redkih dirkačev, ki se ni prerekal z ostali sotekmovalci in moštvenimi "kolegi". Zares Top voznik, z ogromno smole v najmočnejšem razredu, in dirkač, ki je imel pomoje največkrat zlomljeno ključnico, pa še kaj. Vsekakor si zasluži da ga vrstijo med LEGENDE. Ajde Dani srečno še to zadnjo dirko kariere varno pripelji v cilj.
JackSparrowww
13. 11. 2018 21.03
-14
Saj edini,ki se prereka, je samooklicani dohtar.
robert hrovat
13. 11. 2018 18.19
+4
zame najboljši voznik, veliko boljši od Marqesa in Rossija, najbolj pošten voznik, ki bi lahko bil vzor vsem ostalim... žal mi je sam da je imel v nepravih trenutkih smolo s poškodbami in mogoče če bi imel malo več poguma pri prehitevanjih ( ko se je vidlo da je bil hitrejši ni šel za vsako ceno prehitevat) bi lahko dosegel veliko več... pa vseeno za mene je car
LightningBolt
13. 11. 2018 18.00
+22
Samuraj se bori do zadnjega trenutna.
LightningBolt
13. 11. 2018 18.01
+7
JackSparrowww
13. 11. 2018 21.04
-7
Zakaj si sam ne popraviš teksta? Aja, da ne bi videli, da si moderator. Slaba finta.
LightningBolt
13. 11. 2018 21.50
+12
Čist si me razkrinkal. Tko kt jst tebe Gayus Herculus.