MotoGP

Nakagami po smoli v Spielbergu: Tudi v Misanu se bomo borili za vrh

Spielberg, 27. 08. 2020 17.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Japonski dirkač Honde Takaaki Nakagami, ki na prve stopničke v razredu motoGP še čaka, je ob odsotnosti Marca Marqueza prva Hondina violina. Na dirki za VN Štajerske je bil blizu krstnih stopničk, a po ponovljenem startu zaradi nesreče Mavericka Vinalesa ni več našel pravih občutkov, tako da se je moral zadovoljiti 'le' s sedmim mestom.

Takaaki Nakagami je pred prekinitvijo dirke za VN Štajerske vozil na drugem mestu.
Takaaki Nakagami je pred prekinitvijo dirke za VN Štajerske vozil na drugem mestu. FOTO: MotoGP

"Seveda smo malce razočarani, ker sem zaključil šele na sedmem mestu. Škoda, da je prišlo do rdeče zastave, toda takšno je pač dirkanje. Kot ste videli smo na dirki, dokler ni bila prekinjena, imeli vse pod kontrolo, bili na stopničkah in zdelo se mi je, da bi dirko lahko celo dobili," je poudaril Takaaki Nakagami, poleg Suzukijevega Joana Mira, ki je ob prekinitvi vodil, nato pa končal na četrtem mestu, največji osmoljenec dirke v Spielbergu (presenetljivo je slavil Miguel Oliveira pred Jackom Millerjem in Polom Espargarojem). "Na žalost je bila dirka prekinjena in znova smo morali startati ter odvoziti 12 krogov. Kakor koli že, trudil sem se po svojih najboljših močeh na obeh dirkah, bil je to fantastičen konec tedna in že se veselimo naslednje dirke," je še pojasnil japonski dirkač, ki mu Hondini inženirji po poškodbi Marca Marqueza posvečajo precej več pozornosti, kar se je nemudoma začelo poznati na boljših rezultatih 28-letnika iz Čibe.

Tudi zaradi dviga forme je Japonec pred dirkama v Misanu (13. in 20. september, prenos na Kanalu A in VOYO) zelo optimističen. "V Misanu se lahko znova borimo v ospredju," je sporočil Hondin dirkač ob odhodu iz Spielberga. Nakagami je bil na sicer edini dirkač, ki je dirko za VN Štajerske zaključil med najboljšo 15-erico, ki še prinaša točke za skupno razvrstitev svetovnega pokala razreda motoGP.

Japonca v tej sezoni krasi velika konstantnost, saj je poleg Fabioja Quartararoja in Andree Doviziosa edini dirkač, ki je uspel osvojiti točke na vseh petih dirkah sezone. Trenutno zaseda šesto mesto v skupnem seštevku, a le s 24 točkami zaostanka za vodilnim Quartararojem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HondaMM93Champion
29. 08. 2020 15.04
-25
Takaaki Nakagami, star je 28 let, je po dveh zmagah v moto2 2016 in 2017 prestopil 2018 v motoGP na LCR Hondo, kjer je v prvi sezoni osvojil 33 točk, v naslednji pa 74 točk. Letos je trenutno na 46 točkah, kar pomeni logično nadaljevanje vzpona njegove kariere. Poleg tega mu gre na roko odsotnost Marqueza in slabši rezultati Crutchlowa in tudi Dovija, treh konstantnih top 6 dirkačev. Seveda rumeni fanatiki to vidijo povsem v drugi luči in sicer nekako tako: "Ubogi Nakagami, nihče se ne briga zanj, vseh 1800 ljudi iz moštva Honda samo skače okrog Marqueza, zdaj pa so našli čas tudi zanj." Smešno. Fant ima svoje mehanike in svoj team, ki mu rihta motor, je pa tudi res, da do zdaj še ni nikjer pokazal nekaj osupljivega, da bi kar vse na rit vrglo.
Deejjaann
29. 08. 2020 13.59
+30
Ali še kdo drug razen mene opaža kako so se rezultati Takaaki Nakagamija spremenili na boljše. Potem ko so mu mehaniki in inženerji iz MM ekipe priskočili na pomoč z nastavitvami motorja in telemetrijo. Pa ne da mu nebi privoščil dobrih rezultatov-daleč od tega. Sicer so pa to samo moja opažanja, komaj čakam na naslednjo dirko , želim lep dan še naprej vsem moto-gp navdušencem
Mohiito
29. 08. 2020 14.21
-18
Veliko nas je opazilo kako je forma rosija in Yamahe upadla z odhodom Lorenzota.
HondaMM93Champion
29. 08. 2020 14.49
-28
Deejaan, ti si tudi en kaliber, veš. Na nek prefinjen način vedno nekaj riješ proti MM, na koncu pa lepe pozdrave vsem, kao nič kriv. Saj nimajo kaj skrivati, menda je vsakomur jasno, da bo Honda najboljšemu dirkaču na svetu ponudila najboljše mehanike in ne nekega Gajaša iz Petelinjega zajtrka. Jasno, da oni zdaj servisirajo Nakagamijev stroj. Najboljši kirurgi tega sveta tudi ne operirajo nekih brezdomcev, pač pa elito. No, da bo pa izjava kompletna, pa dodaj, da so Rossijevi mehaniki amaterji, ali kak?
Uporabnik19912
27. 08. 2020 19.10
-1