MotoGP

Nakagami pri vrhu brez stopničk, a brez odstopa

Le Mans, 13. 10. 2020 18.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Če bi se pred vami pojavilo ime Takaaki Nakagami, ga najbrž ne bi uvrstili med tiste, ki se v letošnji sezoni razreda motoGP borijo za naslov svetovnega prvaka. A pogled na skupni vrstni red razkriva, da je Japonec kljub temu, da še nima uvrstitve na zmagovalni oder, blizu vodilnemu Quartararoju in še zdaleč ni odpisan v boju za naslov svetovnega prvaka.

Takaaki Nakagami je najboljši Hondin dirkač v tej sezoni.
Takaaki Nakagami je najboljši Hondin dirkač v tej sezoni. FOTO: motoGP
MotoGP v natrpanem in prilagojenem koledarju ne počiva: že ta konec tedna nas čaka VN Aragonije (s prenosi na VOYO in Kanalu A), naslednji teden pa bo na istem prizorišču v Aragonu še VN Teruela.

Kar 15 različnih dirkačev se je v tej sezoni že zavihtelo na oder za zmagovalce, a med njimi ni petovrščenega v skupnem seštevku svetovnega pokala – Japonca Takaakija Nakagamija (LCR Honda). Ta očitno raje kot tvega, varno krmari 'balanco' svoje Honde in pridno zbira točke. V tej sezoni namreč na devetih dirkah ni vknjižil niti enega odstopa in je tako že pri 81 točkah. Za vodilnim Quartararojem ima 34 točk zaostanka, za drugim Joanom Mirom pa le 24. Glede na letošnjo nepredvidljivo sezono japonski dirkač, sicer prva violina Honde po poškodbi Marca Marqueza, še zdaleč ni odpisan v boju za naslov prvaka. Še posebej nevaren bo, če vsaj malce dvigne svojo formo, kot to na primer uspeva Alexu Marquezu. Prav mlajši brat svetovnega prvaka je poleg Nakagamija za zdaj edini, ki ni odstopil na nobeni dirki. Nakagami je sicer prav vsako dirko zaključil znotraj najboljše deseterice, s čimer se ne more pohvaliti prav nihče drug.

Zadnjo dirko v Le Mansu je Japonec končal na sedmem mestu. "Še eno sedmo mesto. Ni tako zelo slabo. Nismo bili dovolj hitri celoten konec tedna, toda v teh zahtevnih pogojih (dežna dirka, op. p.) smo zaključili dirko," je bil zadovoljen Nakagami, čigar najboljša uvrstitev letošnje sezone je 4. mesto iz VN Andaluzije. 

Rezultati Nakagamija v letošnji sezoni razreda motoGP:
VN Španije: 10. mesto,
VN Andaluzije: 4. mesto,
VN Češke: 8. mesto,
VN Avstrije: 6. mesto,
VN Štajerske: 7. mesto,
VN San Marina: 9. mesto,
VN Emilije Romanje: 6. mesto,
VN Katalonije: 7. mesto,
VN Francije: 7. mesto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

provokatorr
13. 10. 2020 21.40
+1
Kake pa vi klatite. človek je na petem mestu, pa se bori za naslov? res je, da je pred morbidelijem, milerjem, espargarojem, petrucijem, ampak pretiravati pa res ni treba.....