MotoGP

Nesrečni Oliveira po trku s Quartararojem znova na prisilni počitek

Jerez, 02. 05. 2023 11.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Portugalski dirkač elitnega motociklističnega razreda motoGP Miguel Oliveira v aktualni sezoni res nima sreče. Na nedeljski VN Španije je dirko že drugič v sezoni nič kriv končal predčasno in utrpel poškodbo, zaradi katere bo nekaj časa odsoten z dirkaških stez.

Več videovsebin
  • Nesreči, ki sta zaenkrat zaznamovali sezono Miguela Oliveire
    01:16
    Nesreči, ki sta zaenkrat zaznamovali sezono Miguela Oliveire
  • Vrhunci dirke razreda MotoGP za VN Španije
    07:08
    Vrhunci dirke razreda MotoGP za VN Španije

Drikač moštva RNF Aprilia Miguel Oliveira jo je na VN Španije skupil že drugič v aktualni sezoni. Portugalec je imel smolo že na uvodni dirki sezone, ko ga je na domači VN Portugalske v tretjem ovinku tretjega kroga zbil Hondin Marc Marquez. Oliveira jo je takrat odnesel brez hujših poškodb, vseeno pa je zaradi bolečin v desni nogi nato izpustil VN Argentine.

Tokrat pa se zmagovalec petih dirk v elitnem razredu ni izognil poškodbi. Na VN Španije se je vanj že v drugem ovinku prvega kroga zaletel Fabio Quartararo in znova je nedolžnega Oliveiro odneslo čez njegovo Aprilio. 28-letnika so po nesreči nemudoma odpeljali v bolnišnico Jerez de la Frontera, kjer so mu v levi ramenski sklep nemudoma vrnili izpahnjeno ramo, iz njegovega moštva pa so še sporočili, da je Portugalec hkrati utrpel tudi manjši zlom nadlaktnice (humerusa).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sedaj bo moral osmoljeni Portugalec opraviti še dodatne zdravstvene preiskave, jasno pa je, da bo znova moral na prisilni počitek, kar pomeni, da je v aktualni sezoni v celoti oddelal le en dirkaški vikend in sicer VN Amerik, kjer je bil osmi na sprint dirki in peti na glavni dirki.

Portugalca bo na prihajajoči dirki v Le Mansu po vsej verjetnosti zamenjal Apriliin testni dirkač Lorenzo Savadori, ki se na ponedeljkovem testiranju v Jerezu ni najbolje izkazal.

Po zgodnjem trku je bila VN Španije prekinjena, štart pa ponovljen. Na njem se je znašel tudi mož, ki je nesrečo zakrivil in jo odnesel brez poškodb. Quartararo je prejel kazen dolgega kroga, po kateri je dirko nato končal na desetem mestu. Še druge zmage v sezoni se je razveselil Francesco Bagnaia, ki je ob padcu do tedaj vodilnega Marca Bezzechija tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Sezona dirkanja v razredu motoGP se bo nadaljevala drugi vikend (12.–14.) v maju, ko bo na vrsti VN Francije.

Lestvica vodilnih dirkačev po prvih štirih dirkaških vikendih aktualne sezone dirkanja v razredu motoGP:

1. Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) ... 87 točk

2. Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) ... 65 točk

3. Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) ... 62 točk

4. Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) ... 49 točk

5. Mavericks Vinales (Aprillia Racing) ... 48  točk

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ici
02. 05. 2023 14.14
+0
Verjetno je pisec mislil na Lorenza Savadorija in ne Salvadorija.
Jezdimir
02. 05. 2023 14.05
+14
Če bo v nadaljevanju ostalo tako strogo kaznovanje kot na zadnji dirki MM tudi iz boksov ne sme speljat, saj ni sposoben speljati niti ogrevalni krog brez incidenta.
Zalchi
02. 05. 2023 13.25
+7
MM je pasé. Sprijazni se, da bo Vale še dolgo prisoten v motoGP, medtem ko bo kamikazeju očitno potrebno prepovedat razbijanje motorjev in klatenje ostalih voznikov. Tud Peco si ni zaslužil kazni, ko je prehitel Millerja, pa jo je vseeno dobil. Dolgo so prizanašali MM-u za vse bedarije zadnjih nekaj let. Če že delajo red, naj ga za vse.
ummax
02. 05. 2023 14.38
-8
Aja... MM je delal pizadarije zadnja leta? No, ni veliko dirkal, ker je bil poškodovan, pred poškodbo, ga pa ga večino časa niso videli ostali in ni mogel zbijati, ker ni imel koga.
Jezdimir
03. 05. 2023 16.14
+10
ummax, a si iz lune padel, sam vprašam...namreč kilavi MM je največje zlo v zgodovini moto dirkanja, če smo realni...hehehe
ummax
02. 05. 2023 13.01
-7
Ko je to storil MM, se ga je na križ pribilo, kaj je pa tole? Aja sej res, to je pa nesreča, ki se zgodi med dirkanjem, čeprav je ravno tako Fabio naredil napako, ko je preveč hotel ane...
Zalchi
02. 05. 2023 13.19
+12
Unmax: Fabio je padel v gužvi. Tvoj idol pa je priletel v gužvo kt bowling kugla. Če nisi opazil razlike, nisi za na motor oz. napiši, če boš vseeno šel na furo, da se ti pravi čas umaknemo
Jezdimir
03. 05. 2023 16.15
+8
MM sploh motorja ne obvlada, če smo realni...hehehe