MotoGP

Marquez po zlomu roke navijačem sporočil: Upam, da ste uživali v moji vožnji

Jerez, 19. 07. 2020 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
276

Dornin zdravnik na prizorišču v Jerezu Xavier Mir je sporočil, da si je Marc Marquez, ki je grdo padel na dirki v Jerezu za VN Španije, po prvih pregledih, zlomil desno nadlahtnico. To pomeni, da Marqueza čaka operacija. Naslednjih 12 ur bo Marquez ostal na opazovanju v Jerezu, nato pa bo odpotoval v Barcelono, kjer ga v torek čaka operacija pri Xavierju Miru. Katalonec se je navijačem že oglasil iz bolnišnice.

Po padcu se je iz Jereza že oglasil Marc Marquez, ki je na družbenih omrežjih objavil fotografijo z dvignjenima prstoma na levi roki, medtem ko ima desno roko v opornici. "Včasih stvari ne gredo tako, kot bi si želel, toda najpomembnejše je, da se vrneš in greš naprej. Upam, da ste uživali v mojem lovu za vodilnimi. Zdaj me čaka operacija, da saniram zlom desne nadlahtnice. Obljubljam vam, da se bom vrnil, kakor hitro je mogoče in še močnejši," je zapisal Marquez, ki je imel na nedeljski dirki v Jerezu precej smole.  
 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spomnimo: za Marcom Marquezom je nora dirka v Jerezu, ki je sicer pripadla Francozu Fabiu Quartararoju, za katerega je bila to prva zmaga v karieri. Najprej je Katalonec v četrtem krogu v četrtem zavoju napravil veliko napako, a se mu je z divjo vožnjo po pesku še uspelo rešiti in je padel na 17. mesto. Nato je nadaljeval v slogu najboljših slalomistov in prišel vse do tretjega mesta, nato pa je prilepljen na zadek drugega Mavericka Vinalesa zdrsnil slabe štiri kroge pred koncem dirke v tretjem zavoju. Ob drsenju po pesku ga je zadel motor, naredil je tudi preval. Marquez se je sicer sam pobral, nato pa se hitro usedel in zahteval zdravniško pomoč. Z dirkališča so ga odnesli na nosilih, prvi pregledi pa so pokazali zlom desne nadlahtnice.

Tudi Crutchlow na operacijo
"Dobil je močen udarec v roko," je, še preden so spregovorili zdravniki, povedal šef moštva Repsol Honda Alberto Puig. Iz Hondine ekipe so sporočili, da bo Marquez v ponedeljek potoval v univerzitetno bolnišnico Dexeus v Barcelono, kjer ga bo v torek, 21. julija, operiral prav doktor Mir. V Hondi so dodali, da čas okrevanja še ni znan, več bo znano po torkovi operaciji. Za Hondo sicer dirka v Jerezu ne bo ostala v najlepšem spominu, saj se je že na nedeljskem jutranjem ogrevanju poškodoval tudi Cal Crutchlow, zaradi česar Britanec ni nastopil na dirki. Čeprav sprva ni kazalo na hujšo poškodbo, ampak le lažji pretres možganov, pa so kasneje v večernih urah iz njegove ekipe sporočili, da bo moral na operacijo zapestja. A kot poroča portal crash.net, če bo artroskopija uspela, bo Britanec že lahko nastopil na naslednji dirki v Jerezu (VN Andaluzije, 26. julij).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (276)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik419925
23. 07. 2020 14.41
Moto GP je ob sposobnpstih M.M-93 postal dolgčasen. Preprosto je oseba, ki je nivo višje od vseh ostalih dirkačev. Da mu lahko nekdo konkurira mora imeti res dober dan. Kdor uživa v dominanci ene osebe je za moje pojme preprosto neinteligentna oseba. Po padcu ter poškodbi M.M-93 bo letošnja sezona postala razburljiva za gledanje. Ostali dirkači se bodo spustili v boj za točke ter moznost osvojitve naslova svetovnega prvaka. Ja tudi oni se zavedajo da ob Markezu preprosto nimajo možnosti za zmago. Sedaj pa se je vse spremenilo in boj za stopničke bo intenziven.
Mihacito
21. 07. 2020 08.03
-6
Uzival sem res zelo v njegovem padcu. Lepo je vozil a pozresnost je grda rec, ravno tako kot pri nasih politikih. Zelim mu pa hitro okrevanje. Lp
AyrtonS
20. 07. 2020 15.09
+11
MM93 želim hitro okrevanje, še enkrat pa je dokazal da ga lahko ustavi samo poškodba...ostali ki pa mu privoščite poškodbo pa niste vredni da se vam sploh lahko reče "navijač"
Jožica2611
20. 07. 2020 14.05
-2
končno!!! upam da je zdaj padel na realna tla ta prepotentni nastopač!!!
HondaMM93
20. 07. 2020 12.18
+9
Tisti, ki zdaj toliko pametujete o zaletavosti MM93, kaj bi radi? Fant že osmo leto skrbi za atraktivnost motoGP-ja, še nikogar ni niti malo poskodoval, njegova voznja je vesoljska, driftanje pod najnižjim kotom, skratka ima srce in jajca za 20 ostalih. Rajši mu recite Hvala lepa, ne pa da zganjate škodoželjnost. Sram vas bodi!!!
HondaMM93
20. 07. 2020 12.34
-15
VOYOOT2
20. 07. 2020 12.51
+24
o si si ta prau :D če fant ne zna ocenit kje je limita, pol je vse našteto zaman, vsa ta atraktivnost ga je včeri stala roke in še prvenstva pa reč kar hoč
Uporabnik419925
23. 07. 2020 14.43
Preprosto je dolgčas gledati dominiranje ene osebe mad drugimi. Kdor uživa v tem je preprosto osebea z niskim IQ-jem.
cannaboom
20. 07. 2020 12.02
+26
voznja je bila reckless,in se dobro, da jo je skupil samo on.
FCL
20. 07. 2020 11.35
+21
Marc je neverjeten talet in dirkač brez konkurence...je pa tudi najbolj butast dirkač žal.
VOYOOT2
20. 07. 2020 12.48
-3
sam de nažigaš :D :D kolko dirk si odpelu v moto GP konkurenci? in pol ti pravš nekomu, da nima pojma, kavč selektor je lahko kdorkoli ane :D :D na koncu se fizike ne da pretentati ane? no markez je to včeri lepo občutu, pa ne da mu prvošm, bog ne daj, sam nekak je ceu cajt to isku, kar je na koncu dobu
rele11
20. 07. 2020 11.34
-7
navijači rossija in ostali, dajte se že sprijaznit in priznat da je MM najboljši, kar dokazuje vsako dirko. kar pa se motorja honde tiče, smo videli že nekaj poskusov drugih dirkačev, neuspešnih. vam kaj bo zdaj priletelo, da je narejen za MM, ni res, vsak ga lahko priredi sebi, potem pa ga je potrebno znat peljat.
nightifly
20. 07. 2020 11.21
-9
##########"Kot sem vedno rekel, Rossi je moj idol, užitek je biti skupaj z njim na stezi. Še vedno postanem živčen, ko govorim z njim, saj imam pred seboj kralja. Če bo nadaljeval do 50. leta, bo to zame izjemno," je v intervjuju za GPone.com razložil Fabio Quartararo ########### ........dragi Marko Markez ,,,, preberi te besede Fabia in se spomni ,da ti je bil Rossi Mentor ,prakticno od dirkaske zibelke naprej . Namesto s korektnim ,postnim ,toda ostrim dirkanjem ,si mu do sedaj vrnil dobroto samoz dokazovanjem svoje superiornosti ,ampak predvsem zavoljo superiorne moci in karakteristik Honde . To se je pokazalo tudi vceraj , roko na srce in posteno povedano , saj smo Zahvaljujoc njegovi escapadi v pesek videli kaj vse zmore Honda . To je enostavno bolid ,ki ga je treba dati v okvir in obesiti na zid tehnoloskega muzeja . Zakaj ima ta dirkac v sebi tako mocan sindrom potrebe po dokazovanju pa se zdaj ne razumem . Dokazovati ze dokazano ? Hoce s tem , malce frivolentno ,poskusiti zmanjsati vrednost performans Honde in dokazati ,da je on tisti , ki je najbolj zasluzen ? Torej , Marc ,se se spomnimo veliko let nazaj ,ko je Rossi zmagoval na Yamahi kot po tekocem traku ? Se se spomnimo ,ko je po zmagi prislonil Yamaho na ograjo dirkalisca ,pocepnil in bozal motor ? S tem je celotnemu svetu jasno nakazal ,da gre hvala Yamahi in vsemu osebju , ki je to omogocilo .In kar je se najbolj vazno , tudi preko svojega kluba VR46 je vedno imenoval svoj Tribu , svoje navijace, ki so mu v 1/4 stoletja stali ,in mu se stojijo ob strani kjub strosti skoraj 42 let in stagniranju uspehov . Pa se to .Zame je izjava ...ali ste uzivali ob moji voznji neprimerna , ker je prav taka voznja vodila k sreci samo v zlom roke . Spretnost se lahko pravim navijacem dokaze na drugacen nacin . Ce se ze hoce kdo dokazati naj ima jajca in gre na otok Mann ,na TT . Mark , Rossi je vozil tam .
HondaMM93
20. 07. 2020 12.42
-11
Joj zdaj sem videl "otok Man in Rossi je vozil tam. 😂 😂 😂 Daj si na Tubu oglej to vožnjo.... Kot tourist
Admin je Kekec
20. 07. 2020 12.49
+20
mmblackbird
20. 07. 2020 18.02
+1
Admin je Kekec
21. 07. 2020 12.40
+2
Rossi je imel ekshibicijski krog kot moto gp prvak in se ga je udelezil ker mu je tako narekovala pogodba.Ni vozil dirke kot so jo vozili pred njim razni fogarty in ostali mgp dirkaci katerim je bila zelja dirkat na iom tt.Je pa rossi povedal da je iom tt zgodba zase ki se ne more primerjat z nobenim dirkaliscem in ga dirkanje tam ne zanima ker je prenevarno.ce se neves je rossi tudi moral nastopiti po koncu sezone na dirkah 8h suzuke zato ker je imel v pogodbi tako napisano,in mu ni bilo v najmanjsem interesu voziti na japonskem ampak je moral.nightfly pozanimaj se prej kaj pises
lorraine
20. 07. 2020 11.07
+30
Nikomur ne privoščim padca, še manj poškodbe. Ampak fantiču se je zgodilo točno to kar je iskal. Že tako je vozil na nož, prehitevanju na robu mogočega, določeni dirkači so se mu raje kar umaknili, ker bi se lahko končalo slabo za njih, kje v pesku s poškodbo. Zanj je sezone konec, po tej poškodbi se po morda končno umiril in ne bo več tako zaletav.
VOYOOT2
20. 07. 2020 12.45
-17
točn to, le kdo je nekoč jokou, da so nekateri brezkompromisni in zaletavi? :P kojn
ceviplastika
20. 07. 2020 10.44
-11
Na koncu bo itak prvak #93
ceviplastika
20. 07. 2020 10.49
-6
Če mu bo sila, kar mu bo, se bo vrnil že na naslednji dirki.
Uporabnik458403
20. 07. 2020 10.22
-8
Marqez ne bo vec nikoli svetovni prvak..... Ta sezona je ze izgubljena..... Naslednja pa bo Quartararo se mocnejsi in tudi Vinales, pa se kak se bo nasel na Ducatiju ali Ktm-u......da ne omenjam Suzukija......... Marqez ne bo vec pravi se posebej, ce se mu zgodi se en taki padec........ Prakticno bo ze tam da bo vsak grdi padec pomenih koncanje kariere, saj obcutki na motorju ne bodo vec pravi......... Recimo to se je zgodilo Rossiju po 2 zlomu noge, Lorenzu............... NI ISTO BORITI SE ZA PRVAKA ALI TAM ZA 5 MESTO ko je poskodb prevec......... Honda bo se dodatno izgubila ker ne bo napredka, ker mlajsi brat ni dorasel motogp-ju...............
AS1983
20. 07. 2020 10.10
-8
Marc je imel zase ubijalski tempo, po zdrsu v pesek, ocitno so njegovi zlati casi mimo, ze parkrat v karieri se mu je zgodilo, da je odstopil po lastni neumnosti 3,4 kroge pred koncem, njegov divji stil voznje me spominja na bodeja millerja
number46
20. 07. 2020 09.58
+6
Škoda za Marca res je imel tempo. Tole bo še dodatno začinilo sezono kljub včerajsnem padcu sta Marc in Honda pokazali, da so pripravljeni na boj. Vesel sem za FAbia in njegovo prvo zmago, vendar po Jerezu stavim na Dovija za prvaka. Upam da tudi Suzuki poseže po njavisjih mestih v naslednjih dirkah. Hvala bogu, da ni več video igric.
VOYOOT2
20. 07. 2020 09.48
+53
včerajšnja vožnja je bila res nora in jest temu ne morem reči genialnost, ker je blo jasno, da ne bo do koncaa zvozu, zaradi 1 zmage ogroziš celo sezono? ne ne, to je norost ne pa genialnost ali dobra vožnja
Marjan Krajnc
20. 07. 2020 09.43
+1
Markez razred zase pravi dirkač iz pravega testa stalno strmi z zmago in tako se to dela .
catgod
20. 07. 2020 09.34
-29
Kako se jezni cmirko trudi replicirat vsakem k mu ne ugaja njegov komentar😂😂😂😂 kk je ze napisu spodaj....tenka je meja .....napotnico si idi zrihtat srovse
Fichte
20. 07. 2020 09.09
+26
Priznam, da MM ni moj najljubši dirkač. Ampak, kaj je pa včeraj počel, vsa čast. Noro. Mislim, da tudi Rossi v svojih najboljših časih ni tako obvladoval motorja. Prvič mi je res žal, da je odstopil.
Kaktusy
20. 07. 2020 09.21
+47
Nimaš pojma, Rossiju je bilo dolgčas v njegovih najboljših časih dirkat le z najboljšo Hondo, popestril si je kariero s slabšo Yamaho, ter osvojil srca večine moto navdušencev po svetu. Kdor ga primerja z Markom ga žali!
catgod
20. 07. 2020 09.26
-22
Tudi danes je rosiju dolgcas z najboljso yamaho....kekec.
Porkamadona
20. 07. 2020 09.28
-31
Boboslaf123
20. 07. 2020 09.36
+38
Res je, Rossi je prišel iz zadnjega na prvo mesto. To MM še ni uspelo. Lp
catgod
20. 07. 2020 10.20
-7
Iz zadnjega na prvo....pa se za cel krog jih je prehitu... Lp
Porkamadona
20. 07. 2020 09.07
+7
Vsi tisti, ki ste veseli padca in poškodbe Marc Marqueza .... uživajte, saj ne boste dolgo. Saj poznate tisti legendarni stavek Arnolda Schwarzenegra : I'll BE BACK
Roko66
20. 07. 2020 10.18
+8
Porkamadona
20. 07. 2020 11.46
-6
Kolker poznamo Marqueza, mu tut psiha ne pride do živega.!
orcus
20. 07. 2020 09.01
+19
Veselim se naslednje dirke! Ne bom ga pogresal