MotoGP

Neverjetni Tito že želi dirkati: Rad bi se vrnil na dirki v Buriramu!

Barcelona, 14. 09. 2018 15.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zagotovo je nesreča Tita Rabata med četrtim prostim treningom pred dirko za VN Velike Britanije eden najgrozljivejših trenutkov v letošnji sezoni dirk razreda motoGP. Španec sedaj že uspešno okreva po trojnem zlomu noge in že nestprno pričakuje povratek na motocikel.

Esteve 'Tito' Rabat uspešno okreva po hudi poškodbi noge.
Esteve 'Tito' Rabat uspešno okreva po hudi poškodbi noge. FOTO: 24ur.com

"Počutim se bistveno bolje, sedaj lahko že spim in tudi koleno lahko že skoraj popolnoma skrčim. Začel sem z vajami, kjer uporabljam uteži in tudi na nogo lahko stopil s približno tridesetimi odstotki telesne teže. Mali korak, a napredujem in prepričan sem, da je najtežji del že za menoj. S trdim delom, lahko hitro okrevam in se že veselim povratka na svoj motocikel," je uvodoma v daljšem intervjuju razkril nesrečni Tito Rabat. Svetovni prvak razreda moto2 iz leta 2014, je namreč v Silverstonu utrpel trojni zlom desne noge, potem ko ga je z veliko hitrostjo van priletel motocikel Franca Morbidellija. Španec, ki je nekaj dni po operaciji ostal na Otoku, je imel sprva velike težave s spominom in spancem, sedaj pa se že počasi spominja, kaj se je zgodilo na omenjeno soboto v Silverstonu. "Spomnim se, da sem bil na koncu ravnine, ko sem v šesti prestavi zaradi akvaplaninga izgubil nadzor nad motociklom. Nisem se uspel ustaviti, zato sem skočil z motocikla in varno pristal v pesek, kjer sem počakal nekaj sekund. Na srečo sem videl Alexa Rinsa, ki me je opozoril, naj se umaknem, saj je Francov motocikel drsel proti meni. Odskočil sem in k sreči me je motocikel zadel v nogo in ne v glavo. Spomnim se bolečine, saj noga ni imela več enake oblike. K sreči so mi hitro pomagali in me oskrbeli. Bolečine so bile neznosne," se dogodka, ki bi se lahko končal tudi tragično, spominja Rabat. 

Španski dirkač je seveda zaradi poškodbe že izpustil minulo dirko v Misanu, izpustil pa bo tudi naslednjo preizkušnjo v Aragoniji. Veliko bolj optimističen pa je glede nastopa na dirki za VN Tajske v Buriramu, ki bo na sporedu prvi konec tedna v oktobru. "Prepričan sem, da v Aragoniji še ne morem nastopiti. Okreval bom, da bi lahko nastopil, a enostavno ne bom stoodstotno nared za takšen napor, kot je dirka razreda motoGP. Si pa zelo želim nastopiti na dirki na Tajskem. Verjamem, da sem lahko že na startu te dirke, a na koncu bodo zdravniki tisti, ki bodo dali zelo, ali pa rdečo luč," še zaključi vselej nasmejani Rabat, ki se v letošnji sezoni redno uvršča med dobitnike točk, najboljšo uvrstitev pa je dosegel na VN Argentine, ko je dirko zaključil na sedmem mestu. 

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Igi74
22. 09. 2018 13.44
+1
Ajde no!!!!! Pa spet ta komentator pametnjakovič żabar Robi. Dejte ga że skenslat enkrat....
Igi74
22. 09. 2018 13.43
+1
Sej ni sam 46 padu, je 93 tud padu....tako da...nič bat sta oba krvava pod kożo...