MotoGP

Na prvem treningu v vodstvu Hondina, na drugem pa Ducatijeva dirkača

Jerez, 03. 05. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Z dirko za VN Španije v Jerezu se začenja evropski del sezone v svetovnem motociklističnem prvenstvu.Na prvem prostem treningu sta bila v ospredju Hondina aduta, Marc Marquez in Jorge Lorenzo, na drugem treningu pa Ducatijev dvojec Danilo Petrucci - Andrea Dovizioso.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Danilo Petrucci najhitrejši v prvem dnevu prostih treningov
    03:06
    Iz 24UR: Danilo Petrucci najhitrejši v prvem dnevu prostih treningov
  • Vrhunci prvega prostega treninga razreda motoGP pred dirko za VN Španije
    21:36
    Vrhunci prvega prostega treninga razreda motoGP pred dirko za VN Španije
  • Vrhunci 2. prostega treninga razreda motoGP pred VN Španije
    07:09
    Vrhunci 2. prostega treninga razreda motoGP pred VN Španije
  • Vrhunci prvega prostega treninga razreda moto2 pred dirko za VN Španije
    17:57
    Vrhunci prvega prostega treninga razreda moto2 pred dirko za VN Španije
  • Vrhunci prvega prostega treninga razreda moto3 pred dirko za VN Španije
    15:27
    Vrhunci prvega prostega treninga razreda moto3 pred dirko za VN Španije
  • Vrhunci 2. prostega treninga razreda moto3 pred VN Španije
    16:26
    Vrhunci 2. prostega treninga razreda moto3 pred VN Španije
  • Vrhunci 2. prostega treninga razreda moto2 pred VN Španije
    07:56
    Vrhunci 2. prostega treninga razreda moto2 pred VN Španije
  • Razmere na stezi v Jerezu pred začetkom prvih prostih treningov
    01:17
    Razmere na stezi v Jerezu pred začetkom prvih prostih treningov
  • Dirkališče v Jerezu, ki bo ta konec tedna gostilo motociklistično karavano in dirke za VN Španije
    01:42
    Dirkališče v Jerezu, ki bo ta konec tedna gostilo motociklistično karavano in dirke za VN Španije

Veliko pozornosti sta bila deležna motocikla Monster Yamahe, Valentino Rossi in Maverick Vinales sta se namreč prvič predstavila z novo aerodinamično rešitvijo pred zadnjim kolesom, ki je po zaslugi Ducatija v zadnjem času dvigovalo toliko prahu. A Italijanu to ni prav nič koristilo, saj je bil med najslabše uvrščenimi na prvem treningu, na katerem je skorajda od začetka do konca vodil svetovni prvak Marc Marquez (najboljši čas 1:37,921). Dobro razpoloženje se je v tabor Repsol Honde vrnilo tudi po zaslugi drugega mesta v začetku sezone neprepričljivega Marquezovega rojaka in novinca v ekipi Jorgeja Lorenza (+0,124 sekunde), tretji je bil še en Španec Vinales, medtem ko je bil Rossi s kar 1,459 sekunde zaostanka šele 18. Presenetljivi zmagovalec zadnje dirke za VN Amerik Alex Rins (SUZUKI ECSTAR/+0,613) je bil deseti.

Na novi asfaltni podlagi na dirkališču Angela Nieta so dirkači kraljevskega razreda za povprečno več kot sekundo izboljšali čase iz lanske sezone. Na četrtem mestu je velik potencial hond potrdil še Japonec Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu), ki je bil na andaluzijskem dirkališču najhitrejši že na novembrskih testiranjih in tokrat za 0,213 sekunde zaostal za Marquezom. Vodilni v skupnem seštevku Italijan Andrea Dovizioso (Mission Winnow Ducati) je sklenil prvo peterico, znotraj treh desetink zaostanka za Marquezom pa se je na šestem mestu znašel tudi Francoz Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT). Njegov rojak Johann Zarco (Red Bull KTM Factory Racing) je v zaključku treninga v enajstem ovinku padel, a ni potreboval zdravniške pomoči.

Rdeča zastava zaradi padcev Abrahama in Smitha, najhitrejša Ducatija
Malezijec Hafizh Syahrin je padel dokaj hitro po nekaj minutah treninga in je moral na pregled v bolnišnico. Marquez se je hitro prebil na prvo mesto na drugem treningu, čeprav njegov čas ni bil boljši od prvega (1:38.154), a je bilo pričakovati, da se bodo časi in vrstni red spreminjali. Na polovici treninga mu je bil najbližje Danilo Petrucci (+0.050), vsi ostali so bili precej zadaj.

Zaradi padcev Karla Abrahama in Bradleyja Smitha na petem ovinku, oba sta izgubila kontrolo nad motociklom, je bila dirka prekinjena dve minuti in 42 sekund pred koncem treninga. Britanca so odpeljali na pregled v bolnišnico, steza pa ni bila v optimalnem stanju. Takrat je bil v vodstvu Danilo Petrucci pred Andreo Doviziosom in Calom Crutchlowom, četrti je bil Marquez. Po kratki prekinitvi so se dirkači vrnili na očiščeno stezo za zaključek treninga. V kratkem času, ki je preostal, ni prišlo do sprememb. Najhitrejši je bil Petrucci (1:37.909), ki je postavil hitrejši čas od Marqueza na uvodnem treningu. Najmanj je zaostal njegov moštveni kolega pri Ducatiju Dovizioso (+0.097), četrti je bil Marquez, Lorenzo pa tokrat šele deveti. V zaključku je padel še Joan Mir, brez posledic za dirkača.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

McPhee in Antonelli v moto3, Navarro in Schrötter v moto2
Dirkaško dogajanje v Jerezu so sicer s prvim prostim treningom odprli v razredu moto3, najhitrejši čas 1:47,052 sekunde pa je uspel Britancu Johnu McPheeju (Petronas Sprinta Racing), ki je ugnal Španca Arona Caneta (Sterilgarda Max Racing/+0,147 sekunde) in Italijana Riccarda Rossija (+0,165). Dirkače je v Andaluziji pričakalo prekrasno sončno vreme, ki je zaznamovalo tudi naslednje proste treninge.

Na drugem treningu moto3 so bili na prvih treh mestih povsem druga imena, kot na uvodnem. Italijan Niccolo Antonelli, ki je bil na prvem treningu šele na 21. mestu, je bil tokrat najhitrejši (1:46.795). Za njim sta se zvrstila Japonec Tatsuki Suzuki (+0.093), tudi on šele 23. na prvem treningu, in Španec Raul Fernandez (+0.158). Vodilni po prvem treningu McPhee je recimo zasedel šele deveto mesto (+0.677).

Po uvodnem treningu razreda motoGP so bili na vrsti še dirkači razreda moto2. Najhitrejši je bil Španec Jorge Navarro (HDR Heidrun Speed Up/1:41,819), drugi je bil Južnoafričan Brad Binder (Red Bull KTM Ajo/+0.019), tretji pa Španec Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo/+0.097). Precej smole je imel Italijan Lorenzo Baldassarri, ki je imel precej tehničnih težav (dvakrat je moral motocikel ustaviti ob stezi), ob koncu treninga pa je še padel. Trenutno vodilni v skupnem seštevku je slab petkov uvod sklenil na desetem mestu.

Dirkači razreda moto2 so tudi sklenili petkove treninge v Jerezu. Navarru je verjetno padec tik pred koncem pokvaril načrte, da bi v zaključku drugega treninga osvojil prvo mesto. Najhitrejši je bil Nemec Marcel Schrötter (1:42.233), drugi je bil Alex Marquez, tretji pa omenjeni Navarro.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za Andreo Doviziosa bo dirkaški konec tedna v Jerezu še malce bolj poseben, saj bo to zanj že 200. dirka v elitnem razredu.
Za Andreo Doviziosa bo dirkaški konec tedna v Jerezu še malce bolj poseben, saj bo to zanj že 200. dirka v elitnem razredu. FOTO: motoGP
Dovizioso bolj kot s točkami zadovoljen z občutki
Katar, Argentina in Teksas so pozabljeni, najhitrejši dirkači na dveh kolesih so že pripravljeni in osredotočeni na prvo evropsko preizkušnjo, ki jo sedaj že tradicionalno gosti dirkališče Angela Nieta v Jerezu. Na uvodnih treh dirkah so si zmage razdelili trije različni dirkači. Dovizioso je slavil v Dohi, Marquez v Termasu, Rins pa je v Austinu dosegel premierno zmago med motociklistično elito. Prvenstvo je v letošnji sezoni torej izjemno izenačeno, saj prve štiri dirkače loči vsega devet točk. Vsekakor dobra napoved za zanimiv dirkaški konec tedna, ki se začenja s prvimi prostimi treningi, ki bodo zaznamovali petkovo dogajanje na dirkališču, ki so ga v lanski sezoni preimenovali po legendarnem 13-kratnem svetovnem prvaku, Angelu Nietu. 

"Že res, da sem v Jerez pripotoval kot vodilni v svetovnem prvenstvu, a bolj kot s točkami sem zadovoljen z odličnimi občutki na motociklu, ki so bili prisotni na uvodnih treh dirkah. Vidno je, da smo še bolj konkurenčni kot v lanski sezoni, in to se vidi na rezultatih, predvsem na stezah, ki nam v preteklosti niso ustrezale. Mislim, da nam lahko uspe tudi tukaj dober rezultat, kar smo nenazadnje tudi dokazali v minulih sezonah, čeprav smo imeli nekaj smole," je misli strnil Dovizioso, ki lanske dirke po trku z Lorenzom in Danijem Pedroso ni končal.

Italijan bo sicer na nedeljski dirki branil tri točke prednosti pred najbližjim zasledovalcem Valentinom Rossijem. Za "Dovija" bo ta dirkaški konec tedna nekaj posebnega, saj bo v nedeljo že 200. stal na startu dirke v elitnem razredu.

Rossi: Mislim, da nam lahko letos uspe boljša dirka
"Zelo rad dirkam v Evropi, saj imamo veliko fantastičnih dirkališč, ki jih dobro poznam. Začenjamo v Jerezu, kjer smo imeli v minuli sezoni nekaj težav, a mislim, da nam lahko letos uspe boljša dirka. To sta dokazali tudi zadnji dve dirki, na katerih sem bil zelo konkurenčen. Upam, da bom tudi tukaj," pa je dejal Rossi, ki je v Jerezu nazadnje slavil v sezoni 2016. Dirkaški doktor je sicer na zadnjih dveh dirkah osvojil dve drugi mesti in je seveda lačen zmag. Zadnjo je dosegel leta 2017 v nizozemskem Assnu. 

Motiviran je na jug Španije pripotoval tudi Rins, ki je na pretekli dirki v Austinu dosegel sploh prvo zmago v elitnem motociklističnem razredu. Veliko od domače dirke pričakuje tudi Marquez, ki še vedno obžaluje (pre)lahko zapravljenih 25 točk v Teksasu. Aktualni svetovni prvak je na omenjeni dirki prepričljivo vodil, a nato storil napako in dirko končal brez uvrstitve. To se mu je zgodilo sploh prvič, odkar elitni razred gostuje na dirkališču v Austinu. Vseeno pa je zadovoljen, da kljub padcu za vodilnim Doviziosom v prvenstvu zaostaja zgolj 9 točk. 

Vedno nekaj posebnega
"Dirka v Jerezu je vedno nekaj posebnega. Je prva evropska dirka v sezoni in vsakokrat je v nedeljo ob dirkališču veliko navijačev, ki pripravijo izjemno vzdušje. Seveda bo cilj ta dirkaški konec tedna enak kot vselej. Poskušal bom osvojiti veliko točk, ki so pomembne v boju za naslov prvaka. Moram priznati, da sem zelo težko pričakal to dirko, sploh zaradi padca v Austinu. Komaj čakam, da se znova usedem na motocikel," je bil slikovit svetovni prvak, ki v Jerezu brani lansko zmago. Še pred nedeljsko dirko pa seveda vse dirkače čakajo pomembni petkovi prosti treningi, na katerih se bodo prvič seznanili tudi z novo asfaltno podlago na dirkališču.  

Seveda si boste poleg današnjih prostih treningov v naši družbi v živo ogledali preostanek dirkaškega konca tedna. Sobota je seveda rezervirana za kvalifikacije, v nedeljo pa se bo v vseh treh razredih odvila četrta dirka sezone. Vse bomo prenašali na Kanalu A in VOYO.

Urnik VN Španije
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (73)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mzvezda
04. 05. 2019 07.42
-5
medtem naslov na enem od tujih portalov: Rossi : We are in trouble.
FjallRaven
04. 05. 2019 08.18
-4
Ne verjem temu pocarju.....v nedeljo pa zmer najde setup. Totalni blef
profesor m
04. 05. 2019 08.38
-4
to je stalno eno in isto,... blebetanje pred dirko,...med dirkaskimi pavzami,... samo da se o njem pise...kao ce on rece pol pa je ze nekaj na tem....vse za prodajo artiklov in ne za sport
JackSparrowwvv
04. 05. 2019 08.55
-1
To dela Rossi zaradi Muhe, da lahko tukaj v zmazkih jamra, kak je Honda stratosferska in da po dirki Muha celi v lufti, kak je dohtar prlezu iz 14. na 5. mesto. Wauuu
iga_biba
03. 05. 2019 20.54
-20
Italijan je bil med najslabše uvrščenimi na prvem treningu. Spet Yamaha kriva - nekonkurenčna
nightifly
03. 05. 2019 21.58
+6
mzvezda
04. 05. 2019 07.51
-4
Problemi Yamahe v Jerezu so skorajda v vseh aspektih...beri tuje portale, kjer nudijo vedno sveže novice....
JohnnyMueller
03. 05. 2019 17.35
-14
MM je postavu 1'38.295 z zadnjo trdo gumo, ki je mela 25 krogov za sabo.. rozi pa 1'38.681 z mehko gumo s 3 krogi za sabo.. hahaha
Diebaumaister
03. 05. 2019 19.00
+20
Stara guma 25 krogov?? Da ni bila še iz Argentine???
igornov
03. 05. 2019 19.10
+4
bonkintos
03. 05. 2019 19.52
+15
Jonny Mueller..V nedeljo boš pa zopet na substancah ,da boš lažje prenesel uspeh starine ,ki je za omladince strah in trepet.
bonkintos
03. 05. 2019 21.29
+14
BEN..te je naredil ...da je šel takrat drve žagat bi naredil več koristi.
BenBostrom
04. 05. 2019 11.16
-3
bonkintos...tudi tvoj bi bilo pametnejše da je vodo potegnil
MxMx
03. 05. 2019 16.46
+24
joj novinarcki :) dejte se mal bolj poglobit v dejstva. Rossi ze cel dan vozi samo en par gum, ker testira novi asfalt in obrabo :)
LightningBolt
03. 05. 2019 16.53
+14
MxMx
03. 05. 2019 16.58
+14
fp1 zagotovo, fp2 pa nisem prepričan. Ampak fp1 in fp2 ponavadi nista lih realna pokazatelja forme :)
JohnnyMueller
03. 05. 2019 17.29
-24
Zgleda da ima rozi novo taktiko.. stran vrze FP1 in FP2 in rajs probava pridt v Q2 skozi Q1, sam to ne rata zmer.. pol pa jok pa izgovori.. hahaha
LightningBolt
03. 05. 2019 16.45
+26
Karte so se mal premešale, MM je kljub vsemu zelo močen. Quartararo na koncu fp2 prešaltal v šampionsko prestavo (mulc je hud). Lorenzo bi vozil mal hitr, pol pa spet počas. Mavericku je na koncu nekak ratal. Rossi pa nekaj štrika. Kaže na zanimive kvalifikacije. Se bodo udarili tovarniški duceji z MM in Crutchlowom? Vinales bo tud blizu. Sam še Rins manjka :)
Diebaumaister
03. 05. 2019 18.59
+18
Problem po moje je bil, ker je na koncu vsem zbilo ritem, rdeča zastava, potem na nekaj na hitro vsi enen za drugim, premalo časa. Bomo videli jutri.
MxMx
03. 05. 2019 16.44
-3
AS1983
03. 05. 2019 16.07
-6
vreme je napovedano suho za dirko, po moje bo Marquez vozil s trdo gumo, ker če vzame mehko, bo moral iti v bokse
AS1983
03. 05. 2019 16.05
-8
Rossi ima še veliko dela pred sabo, po moje bojo zmagali Španci v nedeljo, ker je to njihov domač teren
profesor m
03. 05. 2019 15.12
-2
dejstva so dejstva,..honda je dobra....zanikanje dejstvacda je mm odlicen ali verjetno v tem trenutku tehnicno najboljsi pilot....ja eni bodo od zavisti bruhali...ampak to ne spremeni nespornega virtuoza.... za vse ostalo mlatenje prazne slame pa naj poskrbita strup in bonti
DEEP
03. 05. 2019 14.22
+1
Vladavina M.M.je končana!?!K🤔akšno teslo,tisti spiker!!
JackSparrowwvv
03. 05. 2019 14.07
-19
Res me čudi nemoč enega Lorenza, sicer odlicnega dirkača, ki je svojcas pral Rossija na Yamahi, kdajkoli se mu je zahotelo. Profitiral bo njegov zobozdravnik, saj si bo ubogi Lorenzo na superchampionu MM93 polomil vse zobe. Pa še kakega Jezdićevega poleg, v kolikor še jih sploh kaj ma v lapah.
Diebaumaister
03. 05. 2019 15.06
+23
"Pral Rossija na Yamahi"??? Kje to na xboxu???
.jezdimir
03. 05. 2019 16.01
+11
Korl spet si vse pobrklov, najbrž ti je zmankal za pijačo pol te pa žlehtnoba daje...hehehe
Diebaumaister
03. 05. 2019 16.40
+14
User513426
03. 05. 2019 13.14
-1
z takimi dejanji samo dokazujejo da jih povsem upravičeno imenujejo luzerpol. za namerne favle njihovih ljubljencev, brez žoge, so tudi začel zbirati podpisate da ne bodo igrali na naslednji tekmi. saj človek ne more verjeti kakšni bedaki in dvoličneži hodijo po zemlji
User513426
03. 05. 2019 13.16
+7
se opravičujem ne vem kako je to pristalo na vaši strani. lepo se imejte in uživajte v moto GP
FjallRaven
03. 05. 2019 13.41
-12
se tudi tukaj je dosti takšnih tarumenih....sploh v tvojem zadnjem stavku
.jezdimir
03. 05. 2019 16.03
+17
Milančan človek se je opravičil in odšel, grdo je da ga takoj zalezuješ, pokvarjenc en...hehehe
fi?ko
03. 05. 2019 13.01
+24
Vale je spet v ozadju..ampak..v nedeljo bo spet akcija in borba za stopničke..če vam je všeč ali ne 😆😈vedno je med prvimi tam kamor spada. Legenda!
mzvezda
03. 05. 2019 12.48
-13
ejga Marc bo Prvak!!! Vse ostalo klobasanje ni pomembno! :)))
FjallRaven
03. 05. 2019 11.41
-5
cmirko spet ponareja resnico😂😂😂😂
Profesormarck
03. 05. 2019 12.17
-8
.jezdimir
03. 05. 2019 16.05
+9
Dejta si vidve zgodbice o vajinih pravljičnih junakih na uhe šepetat, tukaj nikogar ne zanimajo...hehehe
mkug5g
03. 05. 2019 11.37
-7
v nedelo 14,.45 pa komarju surla do tal, k bo tm okol 15 mesta
nightifly
03. 05. 2019 11.36
+20
Nic novega, kaze se spet supremacija Honde , to potrjuje tudi Nakagami . Je pa vrstni red precej pisan , spet dober tudi Quarto pa Morbi .FP1 je bil tako na novem asfaltu predvsem iskanje optimalnih resitev in nastavitev , pri Valetu gre za nov aerod . kos -zlicko , gap je pa kar konsistenten . Glede na to ,da sta Vin ,se posebno pa Vale vedno nekje pri vrhu , je pricakovati ,da bo Dohtar popoldne resil tezave ,ki jih ima . Marc je cas postavil s trdo gumo ( 3 deset za rekordom) , dva za njim pa z media , je zelo indikativna stvar . Ce bo imel tak korak ,si bo na dirki lahko pprivoscil krizarjenje ,medtem ko drugi - voznjo limita . To je zdaj ze jasno . Te tri dni bomo videli ,kaksno realno prednost ima Honda . No ,Dovi je bil tudi na trdi g .
FjallRaven
03. 05. 2019 11.38
-23
Tud ti si na trdi cmirkotovi gumi😂😂😂
JackSparrowwvv
03. 05. 2019 14.17
-10
Prmejduš Muha, pa res škoda, da Marc ne vozi kakšnega Zündapa ali Derbija. Ker bi ti ta motocikel v hipu proglasil za stratosfersko superiornega.
Profesormarck
03. 05. 2019 11.13
-20
Ej ga,ste vidli,Profesor Marc edini ta trdi gumi,pa najhitrejši čas...he,he,he,kak jih šola,a ne da cmirko ! Kva pa rozek,je zopet na berglah?
žutaresnica
03. 05. 2019 11.21
+29
Tebi se pa od daleč vidi da ne poznaš drugega kot lopato in mešalc.
Profesormarck
03. 05. 2019 11.25
-16
rozek je tomosa vozu,tvojga mogoče,ker je tak slab @cmirko? Sam vprašam jasno,ti pa muha sta njegova najboljša prjatla-baje,pa povejta kaj iz prve roke.ha,ha,ha,ha,ha,ha.....
bonkintos
03. 05. 2019 11.34
+23
Ti si daleć od kakega profesorja... Si pa zanimivi nakladaški KOMPRESOR kjer se vsaki dan pumpaš nad edino legendo ki je trenutno v Moto Gp....Kjer vidim ,da te skrbijo bergle....pameten ,in razgledan dirkač bo prve teninge odvozil z polnim keslom,in bo imel za samo dirko več podatkov kako deluje motor,in kako se rabijo gume pri polnem keslu ,in zato imaš vedno dokaz zakaj je dr. na sami dirki po rezultath daleč najboljši ,in mu ni nič zanimivo divjanje na hlapih,in kje je uvrščen na prostih treningih ... VEŠ ZATO MU PRAVIJO DR..ROSSI.
FjallRaven
03. 05. 2019 11.39
-24
dr.rossi😂😂😂😂😂😂.....pojma nima ta model...pojma
Profesormarck
03. 05. 2019 12.08
-19
kot prvo,doktor ime,si je sam izmislil in na ta zadno nalimal,kot drugo mogoče je uciu doktor@bonkitos(verjetno si muha ali pa cmirko).Še kej te zanima?!
bonkintos
03. 05. 2019 13.05
+17
profesorkompresor..Da take bedarije napišeš potem ti ni pomoči....Oba ki jih ti omenjaš močno presegata moje nič kaj strokove komentarje ...Z TO OCENO SI SE PA DOKONČNO OSMEŠIL KOT KOMENTATOR.
.jezdimir
03. 05. 2019 16.08
+16
Mešalc znova in znova dokazuje da prez lopate in peska tud za burek nima...hehehe
Drumbass
03. 05. 2019 18.55
-8
dajmo no otročički. sej je le trening..ma se vam da res..
profesor m
04. 05. 2019 08.44
-6
ja ja dr,.....ce si pravi doktor se to napise k imenu spredaj ali pa zadaj ce si medicinec.....vsekakor pa si samo Rossek pise to na tazadno....kot da je doktorat dobil....hmmm to bo jezdic vedu kako gre...pa valcen
žutaresnica
03. 05. 2019 11.12
+5
Vse se odvija v točno takem vrstnem redu kot sem ga napovedal pred začetkom letošnje sezone, Jorge bo že na evropskih tleh dokazal da mu je Mark nedorasel in mu ne seže do gležnjev, če je kdo od Hondinih dirkačev sposoben potegnit maximum iz Honde je to prav Jorge. Nepoznavalci kot so Korl in njemu enaki učite se!
FjallRaven
03. 05. 2019 11.14
-7
cmirko .....pejt se z plusi in minusi igrat. samo v tem si dober vse ostalo je nula.
Profesormarck
03. 05. 2019 11.18
-6
cmirko ma nos daljši od ostržka,tak laže,da že sam seb verjame...cmirko tomosa se drž,pa svoje zveste napihljive,ker o motorjih pojma nimaš !
žutaresnica
03. 05. 2019 11.25
+10
Zaradi mene se lahko skoz za rokce držita ampak dejstvo je da sta na napačni strani, tukaj smo ljubitelji adrenalinskih moto športov, to kar vidva počneta pa je kvečjemu prljava igra!
Profesormarck
03. 05. 2019 11.29
-8
kva je to"prljava igra" cmirko,kaj za pojest od tvoje "bake" ? Si nepismen ali kva,mi smo v Sloveniji doma.Večerna šola te kliče cmirko,ne čakaj predolgo....
žutaresnica
03. 05. 2019 11.35
+15
Ti dobro veš da ti samo pomagam da tvoja šupljina lažje zastopi, vsi vemo da si otrok južnega balkana, ne se sprenevedat!
Profesormarck
03. 05. 2019 12.09
-11
tvoja "baka" te naj spat nese cmirko,tata ti je barem premoga kopal v veleju,ti pa nisi za nobeno rabo...
Profesormarck
03. 05. 2019 12.16
-7
Diebaumaister
03. 05. 2019 16.39
+15
profesor m
04. 05. 2019 08.46
-5
sramota za modetatorja da dopusca tvoj etno fasizem..bagerista
FjallRaven
03. 05. 2019 10.45
-11
kaj je pametnjakoviči in nakladači ..... vam je LOR pokazu malo
AyrtonS
03. 05. 2019 10.49
-16
dobro nam znani mešalec bo sedaj komentiral, "dejstvo je, da bo Lorenzo letos pošolal Markeca..." hehehe
FjallRaven
03. 05. 2019 10.52
-15
Nekaj v podobnem stilu bo verjetno ja😂😂😂