MotoGP

Ocene za najboljših 5 dirkačev v razredu Moto2 in Moto3

Ljubljana, 16. 12. 2020 06.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gaber Keržišnik, Boštjan Skubic
Komentarji
6

Kot obljubljeno, vam tokratna epizoda oddaje Balanca prinaša še ocene in kratko analizo dirkačev v razredu Moto 2 in Moto3. Zaradi precej številčne zasedbe v obeh nižjih tekmovalnih razredih smo se zato omejili le na najboljših pet dirkačev ob zaključku letošnjega prvenstva.

Ocenili smo jih po lastni presoji, in sicer z ocenami od 1 do 10, enako kot smo pred časom že ocenili dirkače iz razreda MotoGP.  Tudi tokratno ocenjevanje je prineslo tako nekaj soglasij kot nesoglasij in jasno s tem nekaj zanimivih debat, utemeljitev in nasprotovanj.

Ocenjevanje dirkačev je bilo naša glavna tema, zagotovo pa ne edina. Kljub mrtvemu obdobju med dvema dirkaškima sezonama pa novic ne manjka. Ravno nasprotno, na dirkaški sceni se veliko dogaja in jasno smo obdelali vsako temo zase.  Največ duhov še vedno buri poškodba Marca Marqueza. Vsaj če verjamemo uradnemu sporočilu za javnost od moštva Repsol Honda, je Marquez po desetdnevnem bivanju že zapustil bolnišnico v Madridu in tako okrevanje, po že tretji operaciji poškodovane roke, nadaljuje doma. Španski mediji ob tem znova špekulirajo drugače. Po nekaterih podatkih naj bi bil Marquez vseeno še vedno (oziroma znova nazaj) v bolnišnici, ker se kost v roki ne celi tako, kot bi bilo želeno. Kot poročajo nekateri, naj bi prišlo do infekcije in obstaja resna verjetnost, da bo potrebna vsaj še četrta operacija.

Precej manj skrbi kot Španci, pa se zdi da imajo v italijanskem taboru. Valentino Rossi namreč brezskrbno uživa na smučarskem oddihu v Madonni di Campiglio, kjer si čas krajša z svojo izbranko Francesco in z znanim hobijem, deskanjem na snegu. Medtem ko Rossi uživa v zimski idili, njegovi fantje aktivno delajo. So prvi v letošnji sezoni, ki so v sklopu italijanskega TV-šova X factor že predstavili svoje moštvo, pokroviteljske barve in dirkače za sezono 2021. Tako smo prvič že lahko videli, kako bo obarvan MotoGP Ducati Rossijevega polbrata Luce Marinija, ki se naslednje leto seli v kraljevski razred.

Pa ne samo to. V Balanci poročamo o tem, da bi prvi test dirkačev razreda MotoGP za sezono 2021 lahko bil prestavljen iz malezijskega Sepanga na evropska tla, bodisi v španski Jerez ali portugalski Portimao. Pogovarjamo se tudi o tem, zakaj se s koledarja dirk za sezono 2021 očitno poslavlja med Slovenci tako zelo priljubljena dirka v Brnu. Ob tem pa razmišljamo tudi, katero dirkališče bi lahko zasedlo rezervni termin in zakaj. Pa tudi to še ni vse. Med našimi novicami sta se tokrat znašla tudi Jorge Lorenzo in Andrea Dovizioso, če vas zanima zakaj, pa si brž poglejte novo Balanco.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Callux
16. 12. 2020 11.58
+1
Določene ocene so prav zanimive.. Raul Fernandez si manj kot 8 niti zaslužil ni, ker se je že zelo kmalu videlo, da je za razred Moto3 povsem prevelik, a je kljub temu bil vedno nekje v bližini najvišjih mest.. Osebno se že veselim njegove sezone v Moto2, enako velja za vse ostale.. Tudi oceni Jorgeja Martina, Sama Lowesa in Luce Marinija so meni osebno malenkost čudne, ker osebno Martinu več kot 6 ne bi dal, kljub Coroni imam občutek da bi lahko pokazal več in je enostavno dirkal preveč toplo-hladno.. Lowesu osebno manj kot 9 ne bi niti dal (kje je Gaber našel 7 ne vem), saj se je treba zavedati da je celotno sezono dirkal poškodovan, saj je bila poškodba rame z zimskih testiranj v bistvu precej hujša kot so mnogi mislili, pa se je kljub temu boril za naslov do konca.. Za Marinija pa bi dejal, da je njegova ocena previsoka, ker je po udarnem začetku sezone v boj za naslov spustil dirkače, katere je imel že pošteno za seboj, na koncu pa zaradi tega ostal tudi brez naslova..
nightifly
16. 12. 2020 12.28
+4
Callux ,,,, ne bom se spuscal v ocenjevanje , bi pa rad samo dal povdarek na J Martina . Meni se zdi zelo zelo dober voznik . Kajpa ,pocakajmo na drugo sezono ,ki bo po moje zelo zanimiva . LP
Callux
16. 12. 2020 12.59
+5
To se povsem strinjam, da je Jorge Martin drugače precej dober dirkač, osebno me že zelo zanima kako mu bo šlo naslednjo sezono v MotoGP.. Bo zanimivo :D
nightifly
16. 12. 2020 13.33
+2
Verjamem ,da si to ze tudi sam to dobro videl . Pocakajmo do konca ,kako se bo startna lista popolnila .Pricakujem veliko od Morbidellija , zelel sem vec od Bagnaie , ki ob dobrem oprijemu vozi odlicno , dolguje precej Quartararo , ampak na novem sedezu je ???? ,torej za pocakati . Potem je se Muller ,ki je odlicen pilot , jasno tudi Pol , za ostalo pa bo treba pocakati na kombinatoriko ,kako se bodo fantje usedli na motor in se z njim zlili . Ce omenim se Dohtarja , on bo pa itak naprej uzival in se reseval brezdelja v boxih ,ki ga caka v naslednjih letih . Po 1/4 stoletja je zelo tezko umiriti konstanto dirkanja v sebi in cez noc obmirovati ,ceprav je jasno ,da bo imel tudi kasneje se kako polne roke vsega -.... in taksnega in drugacnega dirkanja , pa vodenja svojih ekip ,se posebno veliko dela z novo ekipo v GP ,ce bo . Vsekakor pa ni k sreci ni Stoner ,da bi nehal ad hoc . Ceprav za Stonerja pravijo ,da je bil bolan . In to popolnoma razumemo .
prost1
16. 12. 2020 21.46
+4
Ocenjevati dirkače glede na rezultate v nižjih serijah je zelo nehvaležno, ker na koncu štejejo le tisti v motogp. V preteklosti je bilo že veliko dirkačev , ki so šele v motogp dokazali svojo kvaliteto , in obratno. Konstantnost skozi vse razrede so tukaj kazali le Rossi , Lorenzo in Marquez v zadnjih 20 letih.
Dejan Kravanja
16. 12. 2020 09.14
+2
Se bojim pa upam da se motm da niso Marqezu celo pod vprašaj postavli nadaljevanje karjere ker so ga prehitru pustili dirkat po operaciji!!!!