MotoGP

Odhaja na vrhuncu: Brivio in Suzuki končala sodelovanje

Hamamcu, 07. 01. 2021 10.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Po osmih letih vodenja tovarniške ekipe Suzuki se od moštva, ki je v pretekli sezoni kraljevega razreda motoGP s Špancem Joanom Mirom senzacionalno osvojilo naslov, poslavlja šef ekipe Davide Brivio. Novo službo si je Italijan presenetljivo našel v karavani formule 1.

Podobe, ki so odšle v večnost: Brivio proslavlja naslov svetovnega prvaka z Joanom Mirom. Španec si je skupno zmago zagotovil na predzadnji dirki sezone za VN Valencie.
Podobe, ki so odšle v večnost: Brivio proslavlja naslov svetovnega prvaka z Joanom Mirom. Španec si je skupno zmago zagotovil na predzadnji dirki sezone za VN Valencie. FOTO: MotoGP

Karizmatični Italijan Davide Brivio je del karavane svetovnega motociklističnega prvenstva že več kot 20 let, zadnjih osem pa je preživel v garaži Suzukija, ki je Brivia najel ob začetku svojega novega projekta v razredu motoGP. Ta projekt se je leta 2020 končal sanjsko, z osvojitvijo naslova svetovnega prvaka Španca Joana Mira, Brivio pa se je očitno odločil posloviti na vrhuncu.

Ekipa Suzuki ECSTAR je v sezoni 2020 seveda proslavljala tudi ekipni naslov, Brivio pa je ob slovesu dejal, da je ponosen na dosežke, a da zdaj želi izpolnjevati nove cilje v poslovnem in tudi v zasebnem življenju, ki očitno ne bo več povezano z motociklizmom najvišje ravni. Brivio namreč začenja sodelovanje s prenovljeno Renaultovo ekipo v karavani formule 1. Iz vrst novoustanovljene Alpine F1 so namreč potrdili, da so sklenili sodelovanje z Italijanom, ki je skupaj z nekdanjim svetovnim prvakom Špancem Fernandom Alonsom nova zvezdniška okrepitev v francoskem taboru, kjer so ga ustoličili za izvršnega direktorja.

'Joanov naslov uresničitev sanj'
"Nov profesionalni izziv in priložnost sta se mi nenadoma ponudila in na koncu sem se odločil, da bom ponujeno sprejel. Odločitev je bila težka," je v uradni izjavi dejal Brivio. "Najtežji del bo zapustiti to fantastično skupino ljudi, s katerimi sem začel ta projekt, ko se je Suzuki ponovno priključil prvenstvu. In težko je reči zbogom tudi vsem ljudem, ki so se nam z leti priključili in ustvarili to izvrstno ekipo ...  S tega vidika sem žalosten, a ob istem času zelo motiviran pred tem novim izzivom, kar je bilo ključnega pomena, ko sem se moral odločiti med podaljšanjem moje pogodbe s Suzukijem in začetkom povsem nove izkušnje," je nadaljeval Brivio.

"Osvojiti naslov v motoGP je nekaj, kar bo ostalo v zgodovinskih knjigah Suzukija in vedno bo imelo posebno mesto v spominih na moje življenje. Globoko bi se rad zahvalil celotnemu vodstvu Suzukija za njegovo zaupanje vame, ki ga je izkazovalo od začetka. Rad bi se zahvalil vsakemu posameznemu članu naše ekipe motoGP na Japonskem in na stezi, celotnemu omrežju Suzukija in, seveda, vsem dirkačem, ki so za ekipo nastopali v tem obdobju, še posebej Joanu in (Alexu) Rinsu, ki jima je uspela izvrstna sezona 2020. To, da je Joan postal svetovni prvak, je bila zame kot tudi za vse ljudi, ki so trdo delali in me spremljali na tem prekrasnem popotovanju, uresničitev sanj. Želim vse najboljše Team Suzuki MotoGP (tovarniški ekipi, op. a.), upam, da bodo rezultati v prihodnje vedno boljši in boljši, vedno pa bom navijač Suzukija. Res hvala, Suzuki!" je še povedal.

"Hvala Davide Brivio, ker si zaupal vame in mi pomagal izpolniti sanje z osvojitvijo naslova svetovnega prvaka v motoGP! Želim ti vse najboljše pri novih izzivih!" je prek družbenih omrežij sporočil Mir:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sahara: Novica o Davidejevem slovesu je bila šokantna
Suzuki se je odzval prek vodje projekta tovarniškega moštva Šiničija Sahare, ki je priznal, da je novica "šokantna", vseeno pa je pred prihodnjimi izzivi ostal pozitiven, potem ko je dobil občutek, da si je z uspešnim sodelavcem pogosto delil poglede na razvoj ekipe in motocikla. Ohranjanje vizije, ki jo je začrtal Brivio, bo po Saharovih ocenah ključno za ohranjanje uspešnega rezultatskega niza tudi v prihodnje.

"Pošteno povedano, je bila novica o Davidejevem slovesu od Team Suzuki ECSTAR šokantna. Občutek imam, kot da je nekdo vzel del mene, saj sem z njim vedno razpravljal o tem, kako bi razvili ekipo in motocikle, sodelovala pa sva dolgo časa," je povedal Sahara. 

"Leta 2020 smo dosegli fantastične rezultate kljub nevsakdanjim in težkim razmeram zaradi covida-19. Leto 2021 pa bo za nas še pomembnejše pri ohranjanju tega niza. Zdaj poskušamo poiskati najboljšo pot, da pokrijemo 'Davidejevo izgubo'. Na srečo sem v večini primerov razmišljal precej podobno kot on, zato ne bo tako težko ohraniti usmeritve, ki bi ji morali slediti kot člani Team Suzuki ECSTAR, vsaj tako mislim. Radi bi mu zaželeli vso srečo za prihodnost," je sklenil Sahara.

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojcd
07. 01. 2021 14.11
-1
Drugače je Brivio le odlično vodil ekipo in bil mentor mladim dirkačem, a vse so naredili Suzukijevi inzinirji, po preverjenih podatkih so šele na 80% zmogljivosti motorja, imajo toliko rezerve, da njihov čas šele prihaja. a ker so razumni gredo postopoma in zanesljivo.
Zorx
07. 01. 2021 15.36
+22
"Le odlično vodil ekipo..." Torej je počel točno to, kar bi naj vodja ekipe počel.
.jezdimir
08. 01. 2021 08.25
+19
Korl, glej da se ne razpočiš od žlehtnobe...hehehe
Zorx
08. 01. 2021 08.49
+14
Te tvoje halucinacije o yamahi ti spregledam. Verjetno je to samo posledica zdravil iz Hrastovca. Si pa hitro nazaj.
Zorx
08. 01. 2021 09.09
+12
.jezdimir
08. 01. 2021 09.20
+16
Glej Korl, vem da pri tebi vsa ta zloba izhaja iz dejstva da Markec Rossiju ne seže niti do gležnja, pri rosnih 27 že špila penzionista, med tem ko se legendarni Doktor motociklizma Valentino Rossi pri 42 letih pripravlja z zanj že peto novo ekipo na nove podvige. Jasno je tudi da tvoj Markec najboljše Honde tudi v spanju ni upal izpustiti iz rok, pa vseeno nima nobenih šans...povsem sam se je izločil. Še sreča za vse ostale da ni nikogar s seboj potegnil, namreč jasno je da od kar dirka ni zanesljiv pri obvladovanju motorja in s tem vedno zelo nevaren za vse ostale udeležence. Vsa ta dejstva pa zelo bolijo, kajnede...hehehe
felix59 drugič
07. 01. 2021 13.46
-18
Prav preseneča me njegov odhod iz bencinskega elitnega športa v neko formulo , ki sploh ni šport.
GrEgEcN95
07. 01. 2021 14.01
+5
F1 je tehnološko najbolj dovršen šport.
mojcd
07. 01. 2021 14.09
+2
bil mogoče, oz je tako dovršen da ne rabi več voznikov niti gledalcev, ker dovršenost ne dopušča več niti najmanjšegs dotika. Zato je noben več ne gleda ker je preveč sterilna. Mlajši terga verjetno nikoli ne boste razumeli, a mi ki smo 12valjnike slišali v živo, videli kako ugasnejo med šaltanjemn dol, kako zarijo diski v ovinku in kako se prehiteva iz zavetrja brez DRS F1 ne zanima več.
SlukiSuzuki
07. 01. 2021 13.38
-10
Uspelo mu je osvojiti vse v motoGP kot vodji ekipe. Je iz pravega testa, ve pomagati ter prisluhniti, zato pa se dogajajo uspehi, če si človek, ki veš prisluhniti. Zelo škoda, da odhaja.. ampak kaj moreš, on že ve zakaj. Full RESPECT Davide, hvala za vse!
Zorx
07. 01. 2021 10.55
+21
Upam, da Suzuki najde primernega naslednika. Škoda bi bila, da se krivulja uspeha obrne navzdol po tako odlični zgodbi. Suzuki je v lanski sezoni premagal odlične motorje, ekipe in dirkače.
SlukiSuzuki
07. 01. 2021 13.39
-14
Tudi sam se bojim, da bo Suzuki letos nazadoval . Brivio je res bil “poseben” šef... škoda :(
Zorx
07. 01. 2021 15.14
+12
Ja, kdo bo zdaj v garaži imel merilec srčnega utripa?