MotoGP

Zarco po drugem mestu: Že pred sezono sem vedel, da se lahko borimo za najvišja mesta

Losail, 28. 03. 2021 20.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nedeljo se je v Katarju odvila prva dirka nove motociklistične sezone. V elitnem razredu je zmago slavil Yamahin Maverick Vinales, za njim pa sta se razvrstila dva Ducatijeva dirkača Johann Zarco in Francesco Bagnaia. Francoz, ki je sicer del poltovarniške ekipe, je na novinarski konferenci poudaril, da so bila pričakovanja celotne ekipe že pred dirko zelo velika, saj se zavedajo, kako dober motocikel imajo.

"Zelo vesel sem, ker so to moje prve stopničke v vseh kategorijah tu, v Katarju. Samozavest v ekipi je visoka, sploh zaradi kakovosti motocikla. Že pred sezono sem vedel, da imamo potencial, da se borimo za zmage in da smo lahko povsod na stopničkah. To je odličen začetek za Ducati, presrečen sem, da smo izkoristili močnejše točke našega motocikla. Nocoj se bomo poveselili, že jutri pa nas čaka analiza dirke," je po drugem mestu povedal Johann Zarco

"Zares dober vikend je za menoj. Že na startu sem pridobil tri mesta, tako da sem se počutil še bolje. Prehitel sem Jacka Millerja in nato moral slediti Peccu (Francescu Bagnaiu, op. a.), moral sem ostati tik za njim, ob tem pa nadzirati obrambo pnevmatik. Mavericku Vinalesu ni bilo lahko slediti, poraba je bila ogromna, a mi je uspelo do zadnjega ostati v borbi za najvišja mesta," je prvo dirko sezone še analiziral 30-letni Francoz.

Tako Zarcoja kot Bagnaio je tik pred koncem sicer prehitel lanski prvak Joan Mir, a je Španec v čisto zadnjem zavoju storil malenkostno napako, po kateri sta ga oba Ducatijeva dirkača ponovno prehitela. Zarco je že takoj po koncu prve preizkušnje sicer dejal, da jima je prehitevanje uspelo predvsem na račun izjemnega motorja, ki na stezi v Losailu zares blesti. Tudi zato so v taboru Ducatija še kako zadovoljni, da bo na tem prizorišču prihodnji vikend še ena dirka, ki jo boste seveda lahko spremljali na Kanalu A in VOYO. 

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
29. 03. 2021 19.58
-11
Nihče ne omenja bivšega 9x, zimzelenega veterana. je kaj narobe?
Zorx
29. 03. 2021 16.55
+13
Zarco je bil močan celotno dirko. Ducati mu izgleda dobr sede.
SlukiSuzuki
29. 03. 2021 11.03
-20
Jaja...saj pride spet dan, ko jima Mir povrne to potezo... me zanima o cem bosta potem nakladala. Drugo dirko, ce se Mir potrudi bo druga pesmica. GoTeamSuzukiEcstar!!
Mr. Cat
29. 03. 2021 14.49
-7
In kaj tukaj Zarko naklada?? Posten je povedu, da je po zaslugi mocnega motorja uspel prehiteti Mira.
Mr. Cat
29. 03. 2021 10.08
-10
Bravo Zarco. Tezka je bila pot , ki jo je v zadnjih letih mogu dat skozi.
motorist_mb
29. 03. 2021 08.00
+3
Zar Bag bosta vlečna konja duca 👍