MotoGP

Oliveira: Ne potrebujem večletne pogodbe

Barcelona, 12. 06. 2021 08.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Miguel Oliveira je trenutno med bolj vročimi dirkači motociklistične karavane v kraljevem razredu motoGP. Zmagovalec zadnje dirke v koledarju, šlo je za VN Katalonije v Montmelu, in drugouvrščeni pred tem v Mugellu, je prišel v pravo formo v pravem času in, kot sam pravi, verjame, da bo vrhunske rezultate ponavljal iz dirke v dirko. O prihodnosti pa: "Nikamor se mi ne mudi. Ne zanimajo pa me večletne pogodbe," je za Corriere Dello Sport med drugim dejal Portugalec. Naslednja dirka bo preizkušnja za VN Nemčije na Sachsenringu prihodnji konec tedna.

Več videovsebin
  • Spletna pogovorna oddaja Balanca
    16:27
    Spletna pogovorna oddaja Balanca
  • Vrhunci motoGP v Kataloniji
    02:01
    Vrhunci motoGP v Kataloniji
  • Iz 24UR: Junak dirke razreda motoGP je Miguel Oliveira
    02:13
    Iz 24UR: Junak dirke razreda motoGP je Miguel Oliveira
  • Vrhunci razreda motoGP na VN Katalonije
    04:50
    Vrhunci razreda motoGP na VN Katalonije

Za Miguela Oliveiro in ekipo KTM je katalonska zmaga prva v sezoni 2021, po slabšem začetku pa se zdaj avstrijska ekipa vzpenja, saj je Portugalec po drugem mestu na prejšnji dirki v Mugellu zdaj stopil še na najvišjo. S predstavo v Montmelu je tudi navdušil ljubitelje motociklizma. 

Po sedmih dirkah sezone je skupno vodstvo obdržal Francoz Fabio Quartararo, ki ima zdaj 118 točk, drugi je njegov rojak Johann Zarco s 101. Avstralec Jack Miller je tretji z 90, Italijan Francesco Bagnaia pa četrti z 88 točkami.

Pokazal je zrelo vožnjo, odbil napade tekmecev, vmes za nekaj časa vodilnemu v skupnem seštevku Fabiu Quartararoju tudi taktično prepustil vodstvo, a se spet vrnil na prvo mesto. "V Barceloni je bilo vse res zelo težko. Izbrati smo morali prave pnevmatike, ostati sem moral miren, ko je Fabio močno pritiskal kar nekaj krogov. Tudi ko me je prehitel, sem ostal zbran, lahko sem se vrnil na pravo mesto. Predvsem pa velja zahvala vsem navijačem, zdaj so stvari spet videti vsaj približno normalne," se zmage na VN Katalonije spominja Oliveira. Prvič v sezoni so se na tribunah lahko zbrali tudi navijači, lokalne oblasti so dovolile vstop 24.000 ljubiteljem tega športa, kar sicer pomeni približno petino zmogljivosti tega dirkališča. "Bilo je prekrasno. Nekaj povsem drugega so dirke pred navijači kot tekme brez njih. Upam le, da bo to trajalo," je za Corriere Dello Sport razpredal vroči Oliveira, ki je, kot ga označuje italijanski športni časnik, "mož trenutka v karavani kraljevega razreda motoGP". 

Miguel Oliveira
Miguel Oliveira FOTO: motogp.com

Oliveira ima z avstrijsko ekipo KTM še veljavno pogodbo. Zvestoba naj bi trajala še naslednji dve sezoni. "O podaljšanju ne razmišljam. Zakaj le? Imam veljavno pogodbo, ki me veže z ekipo še to in prihodnje leto. Povsem dovolj sta ti dve leti, ki mi še ostajata po pogodbi. V motociklistični karavani so redki z dolgo pogodbo. Mislim, da le Brad Binder in Marc Marquez. Mene večletne pogodbe ne zanimajo," je priznal 26-letni Portugalec. "O vseh možnostih za prihodnost bom začel razmišljati šele v naslednji sezoni. V tej se s tem ne bom obremenjeval." O "klubskem" kolegu Binderju še zna povedati: "Za njim je šele prva sezona med elito. KTM nanj zelo računa. Če so pri avstrijski ekipi tako ocenili, potem je razumljivo, da ima v žepu večletno pogodbo. Kot pravim, mene takšna daljša sodelovanja ne zanimajo. Zaenkrat. Dajem vse od sebe za ekipo in tako bo tudi v prihodnje. Ne potrebujem večletnih pogodb, da bi tako in na takšen način užival zaupanje delodajalcev. O vsem sodijo le rezultati," se je pridušal Oliveira.

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (34)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Philips Samsung
13. 06. 2021 12.34
+1
Skuba je res car,ta ganer pa se malo prevec duva.....
Philips Samsung
13. 06. 2021 12.35
+4
GajserChamp
13. 06. 2021 10.00
-8
Superbike samo površno spremljam, pa vendar me že sčasoma majčkeno moti prevlada Irca Rea. Tako nekako še lažje razumem porodnim krčom podobne bolečine rumene črede, ki je kar nekaj let zelo trpela ob serijskih zmagah Marc Marqueza, čeprav so barbarsko tulili, kopali grobove, obešali lutke in tako morali priznati, da se mladi Španec v bistvu pokaka na njih in njihovo primitivno obnašanje. Tako si tudi lažje razlagamo sedanjo vzhičenost rumenih pokvarjencev, ki dobesedno žarijo ob trenutni nemoči MM in Honde. Nehote se nekdo, ki opazuje te ljudi od strani vpraša, kaj za vraga je to ena rasa, oziroma kako so lahko tako moteni. Če naredimo kratko analizo tukajšnjih ekstremistov, pridemo po njihovih komentarjih do zaključka, da so to večinoma ljudje z družbenega dna, ki jim četudi revno znanje slovnice slovenskega jezika omogoča izlivanje svojih anomalij na ta portal. Mogoče gramatsko izstopa samooklicani Švicar Muha (@nightfly), ki mu leporečja nikakor ni za očitati, vendar pa ima človek črno srce, napolnjeno s sovraštvom do MM93, kar ga uvršča na vrh negativcev tega portala. Hkrati pa se z njegovo zlobno energijo hranijo tudi njegovi portalski podrepniki jezdimir, aligator, gogi in tudi ena ženska, sej (sej) jo poznate. Pojavlja se še nekaj nickov, vendar so ti le sekundarni nicki omenjenih nepridipravov. Velike probleme pa bodo dobili v kratkem, in sicer ob pričakovanem izboljšanju Honde in popolni ozdravitvi Marqueza. Takrat se bodo ob nedeljskih popoldnevih spet zavlekli v svoje luknje in brloge, ter izvajali svoje satanisticne rituale proti Marquezu nevedoč, da se jim bo ta hudobija vrnila kot bumerang. Delno se jim to že dogaja z neslavnim propadom kariere makaronarskega klovna, ki je tarča posmeha medijev s celega sveta, ko z najboljšim motorjem zaseda zadnja mesta, zdrav kot dren. Pa lepo nedeljo vsem dobrim ljudem 🏖️
Trta mrta
13. 06. 2021 12.38
+5
Kako najboljši motorn, če je naslednja Yamaha v skupnem seštevku na 6. mestu...👍
GajserChamp
13. 06. 2021 14.00
-5
Menda je 1.mesto nek kriterij, ali brihtnež?
Trta mrta
13. 06. 2021 16.06
+6
Če se drugi na istem motorju vozijo odzadaj potem je verjetno voznik ki naredi razliko
GajserChamp
13. 06. 2021 17.22
-6
Tako je, Quartararo prvi, Rossi zadnji. Na enaki Yamahi. Kaj še ti ni jasno?
Trta mrta
13. 06. 2021 20.03
+5
Če si napisal na najboljšem motorju.... potem takem ni najboljši motor, ampak voznik naredi razliko
GajserChamp
13. 06. 2021 21.15
-5
Edini, ki je v preteklosti res delal veliko razliko, je bil MM na Hondi. Dandanes Quartararo in Vinales vozita identicno Yamaho kot Rossi, le Morbidelli je edini od te cetverice, ki mora sedeti na Yamahi, model 2019. Fabio ima 3 zmage in je vodilni, Vinales 1 zmago in je na 6. mestu s tem, da na treningih vozi najhitrejse case, na dirki pa je neroden, tri leta Rossijeve sole so pac pustila pecat. In Rossi? 15 tock in ponavadi na zadnjih treh mestih na dirki. Upam, da si zdaj razumel.
Timy Tavcar
14. 06. 2021 08.57
+6
Joj Matjaž al kaj si že, kolko sovražvta, agresije in škodoželstva so v tvojih postih. Bolj kot berem tvoje zmazke, bolj ugotavljam ,da si podoben tvojemu heroju. Očitno si spregledal vse zmazke,ki jih je in jih še počne MM.
GajserChamp
14. 06. 2021 11.25
-4
Milo za drago. Kok ste vi rumenjaki svinjski do Marqueza, tolk sem jaz do vas in Rossija. Kriv za vse to pa je Rossi, ki je 2015 prvi začel dirat Marqueza in ga sprovociral do tistega incidenta, pol pa še je nahujskal in še vedno podpihuje vas rumenočrednike.
Aligator11
14. 06. 2021 13.31
+5
Ma kakšno milo in drago moj strahopetni majstr. MM si je sam uredil to kar ima sedaj. GA NI DIRKAČA pod soncem ki bi naredil to kar je on 2015, jasno. Od tam naprej NIKAMOR VEČ, pa lahko tukej bluziš kamor hočeš, strahopetec!
GajserChamp
14. 06. 2021 14.49
-5
Krokodilcek, ne se hrši, ker še ti mleko teče iz ust, smrkolin naduvani. Raje si poglej Rossijevega učenca Fenattija, kako stiska bremze tekmecem pri 300 kmh, Marquez bi 2015 še moral sfockati makaronarja, ne pa da se je samo igral z njim ko pes z mačko.
dej no
15. 06. 2021 08.10
+4
že spet ti. naj te popravim. fenatti je bil njegov učenec, ker ni bil nikoli prisoten pri pouku in ker se je grdo obnašal je bil izključen iz VR akademije. spet kar neki.
rr3
15. 06. 2021 09.58
-2
Chiquita tebi pa google res ne gre od rok. Nauči se vsaj pravilno napisat ime ali priimek dirkača in drugič malce preveri na spletni strani VR akademije kako ne morejo brez bremzača.... »prisoten pri pouku....« hahahaha
dej no
15. 06. 2021 10.55
+4
teh stvari ni potrebno guglati. povejo med dirko ali po dirki. samo dirke je potrebno spremljati. sej bo tudi tebe resnica osvobodila. se pa opravičujem velikemu poznavalcu za napako FENATI. more biti pa hudo nekaterim, da se dajejo z ž. spolom o motogp. če hočeš kaj vedeti, tudi o MM-ju ti samo lepo vprašaj in ti bom povedala. ne pa, da se tukaj grdo obnašaš samo zato, ker imaš usta in ker si skrit za ekranom. ti bom pa vseeno odgovorila. pouk ja imajo, he he. angleški jezik npr. če bo šlo. smešen pa si ja, to pa ja.
rr3
15. 06. 2021 11.06
-2
Koga briga tvoj MM... raje pojdi na stran VR akademije potem pa trobezlaj...
GajserChamp
15. 06. 2021 14.51
-2
Sej sej je ena tistih pacientov, ki bi samooklicanega klovna zagovarjali tudi, če bi iz maščevanja vrgel atomsko bombo na Madrid, vse mu je oproščeno, ker so mu 2015 naredili največjo krivico v zgodovini človeštva , odkar sta Adam in Eva jedla jabolke. Haha rumeni bolniki
Mr.Cat
15. 06. 2021 15.14
+0
Kot receno...sej sej je na suhem.....in to ze dolg casa.
GajserChamp
12. 06. 2021 14.16
-7
Moramo vedeti, da je KTM kot vaška delavnica recimo proti Yamaha korporaciji z 3,5 milijarde letnega prometa in čez 20.000 zaposlenimi, pa jih vseeno premagujejo.
Trta mrta
12. 06. 2021 14.20
+11
Hahaha največji evropski proizvajalec motociklov za katerim Moto GP projektom stoji red Bull pa je za tebe vaška delavnica 🤷‍♂️
GajserChamp
12. 06. 2021 14.35
-7
Pravim v primerjavi napram Yamahi, ali si nepismen?
Trta mrta
12. 06. 2021 15.19
+8
Največ pa je proizvedenih malo kubičnih motorjev za azijski trg... Kvantiteta ni odraz kvalitete
Trta mrta
12. 06. 2021 15.23
+11
Yamaha Corporation dela muziko.. verjetno misliš Yamaha motors Pa lp
GajserChamp
12. 06. 2021 17.41
-6
Kaj zaj si eno uro guglal, da mi to poves?
Trta mrta
12. 06. 2021 20.22
+7
GajserChamp
13. 06. 2021 10.01
-6
Yamaha korporacija vključuje tudi proizvodnjo motociklov, brihtnež. Drži se raje vinske trte, motogp je prezahtevna tema zate.
Trta mrta
13. 06. 2021 12.30
+6
Yamaha motors je samostojna od leta 1955 koliko mi je znano ima Yamaha Corporation nekaj manj kot 10%lasnistva... Tako da manj mojega vina kopuj da boš imel trezno glavo
dej no
13. 06. 2021 13.48
+3
GajserChamp
13. 06. 2021 21.16
-4
Daj dodaj se en "he", pa bos ladyboy soproga od jezdica.
dej no
15. 06. 2021 08.12
+1
dej no
12. 06. 2021 13.03
+1
to je hud, majster.
Mr.Cat
12. 06. 2021 14.08
-3
vileda je vse kar ti preostane....in pa 24 h seveda
dej no
12. 06. 2021 21.50
+3