MotoGP

Oliveira: S KTM sva zmagovalna kombinacija, želim si naslov prvaka

Portimao, 23. 11. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zmagovalec zadnje motociklistične dirke Miguel Oliveira je potegnil črto pod vse prej kot običajno sezono 2020, v kateri smo videli kar deset različnih zmagovalcev. Sam je imel to srečo, da je slavil dvakrat – ob že omenjeni zmagi na domači stezi za VN Portugalske še v Spielbergu za VN Štajerske. Kot sam pravi, si v novi sezoni želi še večjega napredka na vseh ravneh, kar bo skušal udejanjiti na tovarniškem motociklu KTM.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Nenavadna sezona
    02:07
    Iz 24UR: Nenavadna sezona
  • Iz SVETA: Konec motociklistične sezone
    02:29
    Iz SVETA: Konec motociklistične sezone
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Portugalske
    02:59
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Portugalske

 

Po zmagi v Portimau 25-letni portugalski dirkač poltovarniškega moštva Red Bull KTM Tech 3 ni skrival solz sreče in dejstva, da je pri drugem slavju prisostvovala tudi njegova ožja družina.

"Zmagati doma je vselej nekaj posebnega. Čeprav so zaradi posebnih okoliščin tribune tokrat samevale, sem v ozadju v vsakem trenutku čutil podporo svojih rojakov in rojakinj. To so sanje vsakega športnika, da zmaga v domačem okolju pred svojimi ljudmi. Sama dirka se mi je, ne glede na veliko prednost pred tekmeci, vlekla v nedogled. Če primerjam doseženi zmagi v Spielbergu in Portimau, so razlike očitne. Zadnja je bila dosežena na prepričljiv način, medtem ko je bila prva morda slajša prav zaradi načina, kako sem do nje prišel – s prehitevanjem v zadnjem ovinku. Na splošno pa sta obe dokaz, da sem v minuli sezoni nekaj moral delati prav," je po dirki in zmagi na domači stezi uvodoma dejal Miguel Oliveira, ki se je v nadaljevanju še enkrat posebej dotaknil pomena prisotnosti ožjih družinskih članov ob stezi.

Prisotnost ožje družine in dekleta 'zadetek v polno'
"Bili so mi v veliko podporo. V vseh pogledih. Poznam veliko kolegov v paddocku, ki že več kot leto dni niso videli svojih najbližjih. Prav neverjetno je, kakšno leto oziroma sezona je za nami. Prisotnost staršev in dekleta mi je pomenila ogromno. Pred dnevi sem na hitro uspel obiskati tudi babico, ki je bila zelo vesela že tega, da sva si lahko namenila nekaj poljubčkov "na daljavo". Z varne razdalje, a je bilo kljub temu zelo težko. Oba sva nekaj časa jokala in si obljubila, da se ob prvi priložnosti zopet vidiva. V tem trenutku je stanje pač takšno, da moramo v prvi vrsti paziti nase in posledično na druge. Prepričan sem, da se bomo kmalu vrnili v ustaljene življenjske tirnice," Oliveira optimistično zre v prihodnost, o pravkar končani sezoni pa pravi:

Za Miguelom Oliveiro je uspešna motociklistična sezona 2020. V novi bo nastopal za tovarniško moštvo KTM.
Za Miguelom Oliveiro je uspešna motociklistična sezona 2020. V novi bo nastopal za tovarniško moštvo KTM. FOTO: AP

Viden napredek, v prihodnje pri tovarniškem KTM
"Razen treh ničel, ko se nisem izkazal, sezono 2020 ocenjujem za dobro. Bili so trenutki, ko bi se moral odrezati bolje, a sem vsem oviram navkljub lahko zadovoljen z napredkom. Tako s svojim kot tudi z moštvenim. Najpomembneje je, kako bomo pridobljene izkušnje in znanje unovčili in obenem nadgradili v prihodnji sezoni. Verjamem, da poltovarniško moštvo KTM čaka lepa in uspešna prihodnost."

Z dvema zmagama in še nekaj drugimi vidnimi uvrstitvami si je nadarjeni Portugalec za nagrado zaslužil prestop k tovarniškemu moštvu KTM, o katerem Oliveira govori z izbranimi besedami. "To je preprosto nujen korak, če se želiva oba – tako KTM kot jaz – v prihodnje boriti še za kaj več. V moji novi ekipi dela precej več ljudi za isti cilj; menim, da tovarniško moštvo KTM razpolaga s precej več različnimi sredstvi za moj nadaljnji razvoj. Oboji si želimo zmagovati, zato je že zdaj jasno, da sva s KTM zmagovalna kombinacija. In ni skrivnost, da si nekoč želim zmagoslavja v skupnem seštevku elitnega razreda," je še dodal Miguel Oliveira.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gogi_
24. 11. 2020 15.01
+5
Lonbiard mm je zakljucil na zalost .
rr3
24. 11. 2020 14.30
-5
Baje se bo po blodnjah nekaterih, naslednjo sezono kar nekaj penzionerjev "podilo" po stezi.
9474
23. 11. 2020 13.23
-14
A je kdo opazoval minuse in pluse pri komentarjih motogp? Ko pride jezdic kej pokomentirat, takoj pri cisto vseh komentarjih, ki so v tistem trenutku objavljeni, stevilo poskoci v plus za tocno 11 pri komentatjih, ki povelicujejo rossija ali dajejo v nic marqueza, in tocno 11 v minus za vse komentarje, ki so kontra. Opazujem od kar je potrebna registracija za pluse, minuse. No vsak si naj pa sam zakljucek naredi...
Uporabnik1046796
23. 11. 2020 12.51
-9
V naslednji sezoni bojo spet vsi Marqueza gledali v zadek njegove honde😂😂
Zorx
23. 11. 2020 13.37
+0
MM je šampion. Najprej se mora zacelit. A bo potem 100% isti marquez, tega pa pomoje ne ve nihče.
Goveja župa
23. 11. 2020 09.12
+9
ena lastovka se ne prinese pomladi...
Aligator11
23. 11. 2020 09.47
+15