MotoGP

Oliveira se vrača: 'Z Marcom sva vse razčistila. Upam, da se vrne čim prej'

Austin, 14. 04. 2023 11.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Miguel Oliveira je po padcu na prvi dirki sezone na VN Portugalske zaradi poškodbe kolka izpustil drugo dirko sezone v Argentini. Na današnjih prostih treningih VN Amerik bo že nared. Pred dirko je spregovoril o njegovem odnosu s krivcem za njegov padec na Portugalskem, Marcom Marquezom.

Marc Marquez je zaradi nespametne poteze na Portugalskem prejel kazen dveh podaljšanih krogov na naslednji dirki. Poleg tega na VN Argentine zaradi poškodbe roke ni dirkal, v Austinu pa tudi ni prisoten. Nared je njegova "žrtev" Miguel Oliveira, ki je okreval po poškodbi. Kljub temu, da Oliveira za padec in posledično potezo ni bil kriv, pravi, da je njegov odnos z Marquezom dober. 

"Z Marcom sva tisto nedeljo vse razčistila. Obiskal me je v medicinskem centru. Razložil mi je, kaj se je zgodilo in se opravičil. Kar se mene tiče, je primer zaključen. Upam, da se kmalu vrne in po polnem okrevanju dirka v Jerezu," je o odnosu s Špancem dejal Portugalec. Zaradi padca in poškodbe ima Oliveira po dveh dirkah in dveh sprint dirkah na svojem računu zgolj tri točke v skupnem seštevku. "Škoda je, da sta dirki bili ena za drugo, ker bi v primeru daljšega odmora lahko nastopil v Argentini, ampak po dogodkih v Portimau sem vesel, da nisem doživel večjih poškodb," je dodal petkratni zmagovalec dirk v razredu motoGP. "Sezona je dolga. Želim zgolj začeti znova in upam, da osvojim točke na obeh dirkah. To bo zelo pomembno."

Miguel Oliveira s pokalom za zmagovalca VN Tajske v sezoni 2022
Miguel Oliveira s pokalom za zmagovalca VN Tajske v sezoni 2022 FOTO: AP

Spregovoril je tudi o občutkih na Apriliinem motociklu, na katerem letos prvič vozi po štirih sezonah na KTM-u. "Dirkališče v Portimau je primerno za moj stil vožnje. Tam moje težave z zaviranjem na Aprilii niso bile tako izrazite. Mislim, da bom tu v Teksasu imel več težav. Moral se bom prilagoditi na področjih, na katerih še nisem popolnoma sproščen," je dejal Oliveira.

VN Amerik 2023
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ici
16. 04. 2023 15.10
-1
Če MM ne bi bil ljubljenec Dorne, bi že zdavnaj imel doživljenjsko prepoved dirkanja v MotoGP.
FIRBCA
14. 04. 2023 17.22
-10
avgust.
14. 04. 2023 15.44
+7
Marquez je velik egoist.
oberkreiner
14. 04. 2023 14.21
+14
Že Rossi mu je povedal, kar mu gre. Tudi pri dirkanju je treba imeti mejo.
Birba
14. 04. 2023 14.11
+16
Oliveira,ne zaupaj mu preveč,tekmece bo podiral še naprej,ker ne zna drugače vozit.