Oliveira v sezoni 2021 v KTM-u, Petrucci k Tech 3

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
M.G. /STA /
KOMENTARJI
1
Elitno motociklistično prvenstvo po pandemiji novega koronavirusa še čaka na začetek sezone, a prestopi v tem času ne mirujejo. Portugalec Miguel Oliveira bo tako prihodnjo sezono pri ekipi KTM zamenjal Španca Pola Espargaroja, medtem ko bo Italijan Danilo Petrucci tekmoval za satelitsko ekipo KTM Tech 3, je potrdil KTM.

Miguel Oliveira
Miguel OliveiraFOTO: AP

Sporočilo KTM je sledilo govoricam, da se Pol Espargaro seli k Hondi, kjer bo vozil ob rojaku Marcu Marquezu. Danilo Petrucci, ki trenutno dirka še za Ducati in ima v žepu eno zmago in devet stopničk, bo pri Tech 3 združil moči s ŠpancemIkerjem Lecuono. Ducati je že pred tem sporočil, da bo Petruccija leta 2021 zamenjal Avstralec Jack Miller.

Oliveira se bo h glavni ekipi KTM preselil iz satelitske ekipe KTM Tech 3, kjer je bil dve sezoni. Sezona 2020 se bo začela 19. julija v Španiji, kjer bosta v Jerezu dve dirki, najprej velika nagrada Španije, teden dni pozneje pa še velika nagrada Andaluzije. Sezona bi se prvotno morala začeti 8. marca v Katarju, a sta bili odpeljani le dirki v moto 2 in moto 3, potem pa je bila sezona prekinjena. Na prvih dirkah karavane motoGP gledalcev ne bo. Dirke si boste lahko ljubitelji motociklizma ogledali na Kanalu A in VOYO.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke