MotoGP

Öncü, krivec za spektakularno nesrečo v Austinu, bo moral izpustiti dve dirki

Austin, 04. 10. 2021 13.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
8

Turški dirkač Deniz Öncü bo moral izpustiti prihajajoča dirkaška vikenda karavane motoGP (Misano in Algarve), so odločili komisarji Dorne. Bil je glavni krivec spektakularne nesreče na dirki razreda moto3 za VN Amerik. K sreči so jo vsi udeleženi odnesli brez težjih poškodb.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Marc Marquez ostaja kralj Amerike
    02:15
    Iz 24UR: Marc Marquez ostaja kralj Amerike
  • Spektakularni padec na dirki razreda moto3 v Teksasu
    02:16
    Spektakularni padec na dirki razreda moto3 v Teksasu

Spektakularna nesreča na dirkališču COTA v Austinu se je zgodila v tretjem krogu sprinterske dirke (videli smo namreč ponovljeni start z le petimi krogi) na eni od ravnin, pri veliki hitrosti, glavni krivec pa je bil po mnenju komisarjev Dorne Turek Deniz Öncü, ki sicer sploh ni pristal na tleh. Je pa na tla spravil Španca Jeremyja Alcobo, nato pa sta v zrak poletela še vodilni dirkač prvenstva Pedro Acosta in Italijan Andrea Migno.

Po ogledu počasnih posnetkov so komisarji ugotovili, da je Öncü najprej prehitel Alcobo, nato pa mu skušal zapreti pot, še preden bi ga prehitel s celotnim obsegom motocikla. Alcoba je padel na tla, čez njegov motocikel pa sta zapeljala še Andrea Migno in Pedro Acosta, ki sta poletela v zrak. Čudežno ni bil nihče od vpletenih huje poškodovan, toda dirka razreda moto3 je bila (še drugič) prekinjena, tokrat tudi dokončno. "Videli smo potencialno smrtonosen padec. Nekdo mora zdaj nekaj ukreniti – kaj se mora še zgoditi!? V tem letu so zaradi podobnih nesreč umrli že trije mladi, ne moremo tako nadaljevati. Tako se ne da dirkati," je po dirki potarnal Migno v pogovoru za Sky Sport MotoGP.

"Lahko me prehitiš in obdržiš svojo linijo tudi po prehitevanju. Na tla sem padel v šesti prestavi, verjetno pri hitrosti okoli 200 km/h, in vedel sem, da je za menoj še precej dirkačev, zato sem se ustrašil," je po dirki razlagal nesrečni Alcoba. "Na srečo smo vsi v redu, tako jaz in Acosta kot Migno," je za crash.net zaključil Italijan.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Austin
05. 10. 2021 08.02
-3
Rumenčki pa še le ob vsaki priložnosti gonijo podobne nesmisle kot tale mptour, kako je MM vse dovoljeno bla bla. Nič muni dovoljeno več kot drugim. Ko mu je Honda riknila na štartu in jo je na začudenje vseh kekcov sam akrobatsko spravil v tek, je itak pokasiral kazen starta z zadnjega mesta. Kaj le lapate. In to, da je smel že prvo motogp sezono na tovarniško Hondo je prej ovira in ogromen pritisk kot pa prednost. Ampak ne, pokvarjeni Ucciov VR46 fen klub lansira neko umazano obtožbo, podrepniki tipa nightfly to prenesejo na forume in praznoglavi rumenjaki to ponavljajo kot papige, ne da bi z lastno glavo razmislili in se prepričali o dejanski situaciji. Ko pa jim na koncu dokažeš zmoto, pa se izvijajo z izgovori, eh, da itak ne marajo Marqueza zaradi tega in tega. Ko čvekave babnice so. Poden od navijačev.
Dejan Vovk
04. 10. 2021 19.59
škoda mi je Turka... je iz pravega testa. je pa tudi res - tako zamočit bi uspelo le meni.. neverjetno je, kako so vso odnesli cele kosti, ne samo kožo.... čim manj tega!!! bolj se pa vprašam, zakaj pravila DORNE krši le ona sama; tekma ni bila razveljavljena, točke so bile podeljene - na oko --- da bodo vsi zadovoljni. tako katapultiranje.. se ga ne spomnim... samo, da so vsi celi... pa CGP naj se prijavi na natečaj za pisto asfaltirat
mptour
04. 10. 2021 19.47
-3
Revež se ne piše MM. Njemu je vse dovoljeno.
Dejan Vovk
04. 10. 2021 21.30
-2
Mene osebno spominja na tistega dimnikarja v f1....
Austin
05. 10. 2021 08.04
-3
Mptour je tipičen rumenjak, slepo zaljubljen v makaronarja, na drugi strani pa v Jajota. Obakrat poden od podna.
jezdimir
05. 10. 2021 12.21
+1
Korl, če kdo si ti Jajotov, da ne bo pomote...Markeca mi pa ne omenjaj, brez Honde nima za burek...hehehe
Booooooooooring
04. 10. 2021 17.40
+2
na posnetku trka se to slabo vidi je pa definitivno turek kriv!