MotoGP

Pedro Acosta brez napake do prve zmage v razredu moto2

Portimao, 26. 03. 2023 12.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nina Mihalič
Komentarji
11

Na Portugalskem je bilo nedeljsko dogajanje rezervirano za dirke v vseh treh motociklističnih razredih. Prvi so bili na sporedu dirkači najšibkejšega razreda, zmagovalec pa je postal 17-letni Španec Daniel Holgado, ki je tudi prvič slavil v motociklistični karavani. V razredu moto2 je brezhibno odpeljal Pedro Acosta in tako stopil že četrtič na najvišjo stopničko. Kot zadnji so na stezo pripeljali dirkači elitnega razreda. Dirkači so se sicer že v soboto pomerili v premierni sprint dirki, ki jo je dobil aktualni svetovni prvak Francesco Bagnaia. Italijan je zmagal tudi na nedeljski dirki.

Sobotne kvalifikacije razreda moto2 so se začele s počasnejšo skupino, iz katere so se v hitrejšo uvrstili Arbolino, Van den Goorbergh, Alcoba in Binder. V hitrejši skupini je bil na koncu najuspešnejši Filip Salac, drugi je bil Aron Canet, tretji Pedro Acosta in četrti Celestino Vietti.

Vsi trije dirkači, ki so v nedeljsko dirko (21 krogov) startali iz prve vrste, so to dobro opravili, vrstni red pa je bil v prvem krogu Canet, Salac, Acosta. Pedro Acosta je s časom 1:43,140 postavil najhitrejši čas na stezi, postal pa je tudi vodilni dirkač. V nadaljevanju dirke se je na stezi odvijal dvoboj dveh vodilnih dirkačev. Acosta in Canet sta se borila za prvo mesto na stezi. Canet je 14 krogov pred koncem poskušal napasti, toda prevzem vodstva mu še ni uspel. V naslednjem krogu je Arbolino smuknil na tretje mesto, vrstni red pa je bil takrat naslednji: Acosta, Canet, Arbolino. 

Nekje na polovici dirke, ko je bilo do konca le še 11 krogov, je Španec Acosta še vedno ohranjal vodilni položaj. Imel je nekje tri desetinke prednosti pred zasledovalcem. Canet se je osem krogov pred koncem dirke povsem približal vodilnemu dirkaču. Iz tretjega mesta je napadal tudi Arbolino. Do konca dirke se vrstni red prvih treh ni spremenil. Vodilna dirkača sta praktično brez napak odpeljala nedeljsko dirko in na koncu zasluženo slavila. Acosta je tako dobil prvo dirko letošnje motociklistične sezone in stopil na najvišjo stopničko. Aron Canet je bil drugi, Tony Arbolino pa tretji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nisem povsem zadovoljen, čeprav sem vesel teh stopničk. Boril sem se za zmago, dobro mi je šlo, toda v zadnjih sedmih krogih je Acosta pospešil, zato sem se odločil, da se bom boril za točke, ki jih dobim za drugo mesto," je po dirki povedal Canet. Zmagovalec dirke pa je dodal: "Rad bi se zahvalil celotni ekipi, ki je sodelovala pri današnji zmagi. Uspelo mi je, vesel sem, še posebej zaradi težav na kvalifikacijah. Tisto, kar je ključno, pa je to, kako je moja ekipa skrbela zame prek celotne sezone. Zdi se mi, da je pomembno, da sem čez zimo treniral nekoliko drugače."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojcd
26. 03. 2023 14.49
+6
A lahko prosim nekdo voraša komentatorja zakaj so predstave Marqueza presenecenje? Resno………a je rookie? A je outsider?
kameltrajbar
26. 03. 2023 14.42
+2
meni se zdi sprint dirka napaka.... bomo vidl😒
mojcd
26. 03. 2023 14.41
Drugace pa motogp dela na telemachu na drugem programu brez zatemnitve….ne smem povedat kje
madridista07
26. 03. 2023 15.02
-2
kameltrajbar
26. 03. 2023 14.41
+1
je hecen ta novi... kr vleče te eeeee... meeee... beee, vse čez nos.... 😂
mojcd
26. 03. 2023 14.39
+2
Prazne tribune…..posledica sprint dirke?
MizarMarko
26. 03. 2023 14.14
+2
Jaz bi bil malo bolj previden pri kritiziranju komentatorjev. Zame so vsi od Gabra do Kavčiča v redu, vsak pravi ljubitelj motogp itak samo z eno uho posluša komentiranje, ker sam slediš dogajanju na stezi. Ton je samo v rahlo pomoč. No, če človek nima pojma o tem športu, ne spremlja vsakodnevnih novic z "neplačljivih portalov" (😀), je potem seveda popolnoma odvisen od besed komentatorja.
mojcd
26. 03. 2023 14.51
Mene moti to da je ton dirke (motorjev) zadusen in si prisiljen poslusat komentatorje….ampak gledam drugje!
Protoc
26. 03. 2023 14.06
+3
Preprosto ne moremo verjeti kaj se dogaja na 24ur, od reklam, do komentatorjev..brez besed
mojcd
26. 03. 2023 14.39
+1
Reklame so pa vsako leto hunsr, danes bom stel koliko krogov - po mije vsaj 9-10!
toluca
26. 03. 2023 13.59
+5
sram me je ko poslušam nova komentatorja na A kanalu nikoli več ne bom spremljal A kanala in moto gp....