MotoGP

Pedrosa: Vrnitev? Ne pride v poštev

Spielberg, 19. 08. 2019 08.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko so njegovi avstrijski delodajalci ob dirki v Spielbergu napovedali konec sodelovanja z Johannom Zarcojem, so stekle špekulacije, kdo bo naslednik Francoza pri ekipi KTM. Kazalo je na presenečenje, saj se je po slovesu od aktivnega tekmovanja in selitvi k ekipi, kjer opravlja naloge testnega dirkača, med glavnimi kandidati pojavilo ime izkušenega Danija Pedrose. A Španec je uradno potrdil, da o vrnitvi ne razmišlja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Johann Zarco
Johann Zarco FOTO: motoGP

Mesto, ki ga bo leta 2020 izpraznil Francoz Johann Zarco, so želeli pri ekipi KTM zapolniti s starim znancem prvenstva motoGP Danijem Pedrosom, ki se je po koncu pretekle sezone dirkaško upokojil. Avstrijci v zadnjem času niso skrivali, da si najbolj želijo izkušenega 33-letnika iz Sabadella. "Najraje bi pri tovarniškem moštvu Red Bull KTM videl dvojec s Polom Espargarojem in Danijem Pedroso," je pred časom izjavil Hubert Trunkenpolz, član uprave KTM in eden ključnih mož, ko gre za sprejemanje pomembnih odločitev v avstrijski ekipi. Trikratni svetovni prvak Pedrosa je po selitvi iz vrst Repsol Honde navdušil nove delodajalce s profesionalnim odnosom in odličnim delom v garaži. Pri KTM-ju so dolgo upali, da si bo premislil in vnovič sedel na jeklenega konjička. A si ni. "Ostajam testni voznik ekipe. Odličen posel opravljamo, našel sem se v njem. Če je kdo pomisli, da si bom premislil, si nisem. Uživam v tem kar delam. Moje slovo je dokončno," je madridskemu AS-u zaupal Španec, ki se je uradno upokojil decembra lani. "Paše mi ta bolj sproščen delavnik. Uspel sem se povsem odmakniti od bremena, ki ti jih nalaga pritisk rezultata na vsaki tekmi. Ostajam v ozadju, upam, da bomo z ekipo KTM naredili velike stvari." 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flamengo
20. 08. 2019 13.57
-6
Trikratni svetovni prvak, hahaha. Se pravi Stoner je dvakratni svetovni prvak in je slabši od Pedrose?
LightningBolt
20. 08. 2019 15.16
+5
Če je rossi devetkratni, mm sedemkratni,... potem je 26 trikratni. Kdo je pa boljši in kdo je slabši pa tehtaj kakor želiš...
LightningBolt
20. 08. 2019 10.12
+4
Predlagam številko 93, s sabo naj vzame svojo ekipo, mehanike, pa da vidimo junaka...
Otancici
20. 08. 2019 20.19
-2