MotoGP

Pedrosa in Puig na nasprotnih bregovih: 'Upam, da bo nekoč to prebolel'

Barcelona, 17. 12. 2018 14.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dani Pedrosa, ki se je po koncu letošnje sezone razreda motoGP poslovil od elitne ravni svetovnega motociklizma, se je v zapisu na Facebooku obregnil ob nedavne izjave Alberta Puiga. Šef ekipe Repsol Honda je namreč ocenil, da je njegov donedavni varovanec brez naslova v motoGP ostal zaradi tega, ker so imeli ostali dirkači preprosto več želje.

Dani Pedrosa.
Dani Pedrosa. FOTO: motoGP

Alberto Puig in Dani Pedrosa sta po vmesni prekinitvi obnovila svoje sodelovanje, ki je nato od leta 2013 trajalo vse do konca zadnje sezone v razredu motoGP. Kljub vzornemu sodelovanju v zadnjih letih pa naj njuni odnosi ne bi bili najboljši, kar so pokazale tudi nedavne Puigove izjave za dnevnik La Vanguardia. Puig, vodja ekipe Repsol Honda, je namreč dejal, da se mu je zdel Pedrosa sploh v zadnjem letu "precej drugačen", in da bi za naslov v motoGP moral "narediti nekatere reči, ki jih ni hotel". Še posebej je izpostavil "večjo željo" pri Pedrosovih sotekmovalcih, ki je po Puigovem mnenju velikokrat pretehtala.

O Pedrosi, ki bo zdaj testni dirkač ekipe KTM, je sicer še dodal, da bi zaradi "izjemne talentiranosti" še lahko nadaljeval z dirkanjem na najvišji ravni. "Tudi z eno roko bi, če bi se malce potrudil, bil med najboljšimi petimi," je menil Puig, ki ni pozabil dodati, da slabi rezultati Pedrose niso prav nič pomagali Marcu Marquezu, ki v ekipi ni imel pravega tekmeca. Veliko bolje naj bi to vlogo v novi sezoni opravljal Jorge Lorenzo, Pedrosa pa se je na Puigove besede ostro odzval na Facebooku.

Želel bi si, da bi mu vse to povedal na štiri oči
"OBŽALUJEM pogled in razočaranje, ki ga Alberto Puig čuti zaradi rezultatov, ki sem jih dosegel. Res pa se mi zdi zanimivo, da hipoma, iz dneva v dan, spreminja mnenje o meni. Upam, da bo nekega dne znal to preboleti," je bil oster Pedrosa in svoj zapis na Facebooku sklenil z naslednjimi besedami:

"Jaz sem dal vse od sebe, v vsakem trenutku. Da dvomiš o tem, da si nek dirkač želi postati prvak, ne pristoji nekomu, ki je predan temu športu. Hvaležen bi bil, da bi mi vso to nezadovoljstvo, ki ga zdaj izraža do mene, pokazal na štiri oči, saj sva imela za kaj takega letos veliko priložnosti, raje kot to, da je počakal na trenutek, ko me ni več v ekipi. To napeto razpoloženje, ki mu sledi, me niti najmanj ne zanima. Za vse obstaja pravi trenutek. V vsakem primeru pa naj pusti pri miru tiste, ki ne govorimo slabo o njemu ..."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DirtySanchez
18. 12. 2018 10.06
-10
puig je čisto prav povedal, 10 let v tovarniški ekipi pa nič ni naredil, niti blizu naslova ni bil.
diebaumeister
19. 12. 2018 10.48
+28
Tako je, ti s flaško v rilcu bi sigurno prvak ene 5 krat bil.
Pikabalonca
17. 12. 2018 18.34
-13
Večno drugi pa na naj kvaliteti..Preprosto bi drugi dosegli VEČ..
.jezdimir
17. 12. 2018 18.50
-12
Dejstvo je da je imel Dani pri Hondi predvsem vlogo testnega dirkača, posel je sedaj predal Markecu sej je vsem jasno da ni dorasel Horheju, če smo realni mu tudi nikoli ne bo...hehehe
nebel
17. 12. 2018 16.44
+64
Pravi dedec tale Dani. Izpeljal je kot pravi gospod na mestu. Z lahkoto bi uporabil tudi močnejše besede.
JackSparrowww
17. 12. 2018 16.10
-35
Ok, men se pri puigu dopade samo to, da udriha po Dohtarju...hehehe
vectra c
17. 12. 2018 16.05
+62
Bravo Dani Pedrosa
.jezdimir
17. 12. 2018 14.54
+34
Resnica je da Puig hvali samo tiste ki so počepnil...hehehe
Jure Kozole 1
17. 12. 2018 15.30
+70
Puig vsekakor z eno zmago in nobenim naslovom ni kompetenten, da pljuva po Pedrosi.
nightifly
17. 12. 2018 15.51
+53
Fanta ,,,,,+++++ !! Tako ali tako mi tale Puidz ni pasal leta nazaj . Ampak prej ni imel apostolstva , zdaj mu ga pa daje MM 93 . Ce bi si 93-ka upal kaj reci , bi svojega kolega dirkaca vzel v bran . Tako se to dela . Kljub vsem uje Dani Sampion , vzor vsem ostalim dirkacem . Imel je lepo , nenasilno krivuljo dirkanja ,kakrsno ima tudi v DNK -ju . Zame je to dovolj . Zato ga tudi spostujem .