MotoGP

Pedrosa pred dirko v Brnu tarna zaradi tehničnih težav

Brno, 02. 08. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Brnu se z nedeljsko dirko za VN Češke začenja drugi del sezone v boju za naslov svetovnega prvaka razreda motoGP. Na poslovilni "turneji" je še vedno zelo motiviran Španec Dani Pedrosa, ki pa pred češko dirko nima prav dobrega spanca zaradi tehničnih težav honde.

Dani Pedrosa
Dani Pedrosa FOTO: AP

Dani Pedrosa je napovedal slovo od dirkanja, a preden se Španec športno upokoji, ga čaka še polovica sezone. Imel je tudi nekaj dni premora, tako kot drugi dirkači, kar pa ni bil pravi dopust: "Imeli smo nekaj prostih dni, to ni bil pravi poletni premor, vendar je bilo vseeno dobro. Sedaj nas čaka Brno, kar je eno mojih priljubljenejših dirkališč na seznamu, zato upam, da bomo tukaj hitrejši, kot smo bili." Pedrosa je v Brnu zmagal dvakrat, leta 2012 in nato še leta 2014.

Hondin dirkač je še vedno zelo motiviran, vendar pa ima pred VN Češke težave pri obvladovanju motorja. "Če želimo biti hitri, moram izboljšati občutek in nastavitve na motociklu, zato, ker smo imeli kar nekaj težav na različnih področjih. Izboljšati moramo vožnjo v ovinkih, ker trenutno ne morem dovolj hitro obrniti krmila, še posebej pri vožnji v ovinkih in iz njih."

Letošnja njegova najboljša uvrstitev je peto mesto. Pedrosa je sicer zmagal vsaj na eni dirki v sezoni vse od leta 2006, skupaj je v karieri zbral 31 zmag v razredu motoGP, na letošnjo še čaka...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Pasica VN Češke

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

//////93
02. 08. 2018 16.33
+5
Yamaha se trese ob prihodu Lor. na Hondo.. Ker je Lor ze bil na Yamahi v zadnjih petih letih. Bo Lor se dodatno pomagal k izboljsanju Honde, bo kak koristen podatek posredoval svojem timu. Pri Yamahi so se obrisali pod noskom ko je Honda Danija poslala z motogpja. Nic ne bo od nastavitev. Honda bo se bolji dirkalnik v bodoce.. Mar-Lor bosta krojila sam vrh.. No Lor. morda se ne prvo sezono pa vendarle.