MotoGP

Pedrosa uradno med legende: Ne odhajam, zgolj odpiram vrata novi generaciji

Valencia, 15. 11. 2018 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.G./Ž.L.
Komentarji
4

Dirkač Dani Pedrosa, ki bo v Valencii – prenos dirkaškega konca tedna na Kanalu A in VOYO – odvozil svojo zadnjo dirko v razredu motoGP, je bil še pred uradnim zaključkom kariere imenovan za legendo tekmovanja MotoGP.

"To je zelo čustven trenutek, saj tega ne pričakuješ, ko kot otrok prideš v ta svet in se boriš za svoje sanje. Kar malce čudno je biti med legendami. Seveda sem srečen, saj sem skozi celotno kariero čutil podporo družine, navijačev in vseh ljudi, ki so povezani z motociklističnim dirkanjem. MotoGP je velik del življenja in težko vam opišem, kaj vse mi je dal," je po imenovanju za dirkaško legendo MotoGP povedal Dani Pedrosa. "Vesel sem, da sem tudi sam nekaj pripomogel k temu krasnemu športu. Ko sem jaz začel z dirkanjem, se je ravno menjala generacija. V prvenstvo so prišli sami vrhunski dirkači, ki so ves čas zmagovali in nato še osvajali prvenstva," je povedal 29. član hiše slavnih. S tem je za nekaj časa postal edini aktivni dirkač, ki mu je pripadel naziv legende. "Ne obžalujem ničesar in vesel sem, da sem marsikateremu mlademu dirkaču vzor, ter da sem mu pomagal pri uresničitvi sanj. Ne odhajam, zgolj odpiram vrata novi generaciji," je skromno zaključil priljubljeni Španec.

Trenutek, ko je uradno postal legenda.
Trenutek, ko je uradno postal legenda. FOTO: motoGP

Pedrosa za Hondo vozi že vso svojo kariero, vse od debija v 125-kubičnem razredu leta 2001. Po tem ko je osvojil naslov prvaka v omenjeni kategoriji (leta 2003), je nato dodal še dva naslova svetovnega prvaka v 250-kubičnem razredu. Leta 2006 se je pridružil elitnemu razredu, kjer je tekmoval pod okriljem Repsol Honde. Pedrosa je osvojil 31 zmag v razredu motoGP, temu je dodal še 15 zmag v 250- in 8 zmag v 125-kubičnem razredu. V najelitnejšem razredu je danes 33-letni Španec na zmagovalni oder stopil kar 112-krat, najbliže naslovu pa je bil v sezoni 2012, ko je končal na drugem mestu za tedanjim zmagovalcem Jorgejem Lorenzom.

Pedrosa bo zadnjo dirko odvozil na domačih tleh v Valencii, kjer tudi brani lansko zmago, ko je po epskem boju premagal Johanna Zarcoja prav v zadnjem krogu. V svetovnem pokalu je od leta 2002 vsako sezono osvojil vsaj eno zmago (z izjemo letošnje, kjer mu ostaja še en poskus).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LightningBolt
16. 11. 2018 07.28
-5
Evo, legenda pa nima niti enega naslova v kraljevskem razredu. Obstaja dirkač, ki mu tako priznanje ne bo pasalo, četudi osvoji 93 naslovov.
Otancici
15. 11. 2018 18.27
+31
“Ne odhajam, zgolj odpiram vrata novi generaciji”....... lepo legenda, da das moznost tudi mlajsim generacijam in se ne oklepas motorja kot pijanec plota. Srecno Legenda v novi sluzbi in vnovci svoje dragocene izkusnje.
aristotel
15. 11. 2018 17.42
+41
To da je edini aktivni dirkač, ki mu je pripadel naziv legende veliko pove o njemu ne samo kot dirkaču ampak očitno tudi kot človeku zaslužil bi si vsaj en naslov v GP...Škoda ker gre a takšno je pač dirkanje !