MotoGP

Jack Miller: Lepo je biti nazaj v Portimau, z Mirom še nisva govorila

Portimao, 16. 04. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jack Miller bo na tretjem dirkaškem vikendu sezone zopet med kandidati za stopničke, pa čeprav je med tednom prestal lažji zdravniški poseg na desni roki, po katerem pa pravi, da je vse v najlepšem redu. Za nameček je bil Avstralec na tem prizorišču lani celo drugi, zato je bil na četrtkovih medijskih obveznostih upravičeno samozavesten. Dotaknil pa se je tudi incidenta s prejšnje dirke, ko je z agresivnim manevrom prehitel Joana Mira. Miller je razkril, da si je po tistem celo zbrisal družbena omrežja, z aktualnim prvakom pa še ni govoril. Prve proste treninge boste lahko danes spremljali na VOYO, s prenosom bomo začeli ob 10. uri.

"Vse je super. Želel bi si, da bi poseg opravil že v ponedeljek, a je bil ravno velikonočni, tako da sem moral počakati na torek. Počutim se odlično. Občutek je pravi, moč pa tudi, torej vse je tako, kot bi moralo biti," je v četrtek na prizorišču za VN Portugalske razlagal Jack Miller, ki je moral opraviti rutinski poseg zaradi težav z desno roko. 

Lani je bil Avstralec v Portimau celo drugi, ko je v dvoboju do zadnjih metrov ugnal Franca Morbidellija, prehitel pa ga je zgolj domačin Miguel Oliveira. "Vesel sem, da sem nazaj tukaj. Upam, da bom evropsko turnejo začel karseda dobro. Vremenski pogoji sicer niso idealni, a videti je, da z vremenom v nedeljo ne bo težav. Lani sem tu zelo užival, zato je lepo biti nazaj," pravi 25-letnik iz Townsvilla. 

Na dirki pred slabima dvema tednoma v Katarju je močno odmeval incident med Millerjem in Mirom. Španec je Avstralca najprej s tvegano potezo prehitel, slednji pa mu je nekaj zavojev za tem vrnil na ciljni ravnini, ko sta dirkača v sila nevarnem položaju celo nekoliko trčila. Mir je bil po dirki besen in je trdil, da bi moral biti Miller za svojo vožnjo kaznovan, do česar pa na koncu ni prišlo. 

"Ne, nisva še govorila. Če sem iskren, nimam njegove telefonske številke, zato nisem mogel stopiti v stik z njim. Kakorkoli, prepričan sem, da se bova ta konec tedna videla," je na vprašanje, ali sta z aktualnim prvakom že zgladila spor, odgovoril Ducatijev as, ki je razkril, da se je po VN Dohe za nekaj časa celo odklopil z družbenih omrežij.

"Ugasnil sem družbena omrežja. Poskušam biti čim mirnejši in se osredotočati le na svoje delo. Ne potrebujem psihologa, da mi pove, da mi branje tisočih negativnih komentarjev ne bo pomagalo. Bolje je to "sranje" zapreti in se osredotočiti na stvari, ki so pomembne." 

"Skušal bom storiti vse, kar bo mogoče. Na koncu pa je preprosto. Če nisi dovolj dober, enostavno nisi dovolj dober in tudi rezultata ne bo," je še zaključil Miller. 

VN Portugalske
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tukiw
16. 04. 2021 10.25
+1
Tako fantki in starec Rozl. Danes pride King MM, da vas pošola. Torej zdaj pa lepo nazaj v peskovnik.
NWO 2014
16. 04. 2021 19.33
-1
:)) so se trudili danes vsi ostali bit tam spredaj...Končan fp2 ko so skinli dol čelade so bli vsi skurjeni :)))))
mptour
16. 04. 2021 08.42
+3
To, kar je naredil z Mirom, je idiotizem. Pa brez kazni.
motorist_mb
16. 04. 2021 08.33
+0
Duce spet vdaro mimo,kaznovan bi mogo bit najmanj z tremi dirkami pauze!