MotoGP

Petrucci obljublja: V Misanu bom tisti z začetka sezone

Misano, 06. 09. 2019 08.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Danilo Petrucci je sezono razreda motoGP začel obetavno in še pred kratkim je držal mesto med prvimi tremi v skupnem seštevku. Za njim je tudi fantastična zmaga na VN Italije, poleg omenjenega podviga mu je še dvakrat uspelo priti do zmagovalnih stopničk. Tretji je bil na VN Francije in VN Katalonije. A na zadnjih drikah se je Italijan zelo mučil. Obljublja, da bo na naslednji preizkušnji v Misanu spet konkurenčen najboljšim.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spomin na Mugello in zmago Danila Petruccija.
Spomin na Mugello in zmago Danila Petruccija. FOTO: AP
Daljši tekmovalni motociklistični odmor, naslednji dirkaški konec tedna bo med 13. in 15. septembrom gostil italijanski Misano Adriatico, je Danilo Petrucci z Ducatijem izkoristil za polnjenje baterij in tudi za koristen trening z dirkalnikom, ki je doživel nekaj sprememb v nastavitvah. A so se pri Ducatiju med tekmovalnim odmorom "odrekli" novostim in se vrnili k starim nastavitvam.
Marc Marquez je po 12 dirkah trdno v vodstvu SP, ima 250 točk, Andrea Dovizioso je pri 172, na tretje pa se je po zadnji zmagi prebil Alex Rins, ki jih ima 149.
Po testiranjih v Misanu je razpoloženje v taboru Ducatija oziroma v tistem delu garaže, kjer domuje Petrucci, precej bolj vedro, kot je bilo še pred nekaj tedni. Italijan je po zelo obetavnem začetku sezone, zmagi in dveh stopničkah napovedoval velike stvari še v tej sezoni, nato pa se mu je bolj ali manj ustavilo. "Po Mugellu in stopničkah v Kataloniji se je vse skupaj podrlo. Iskali smo vzroke, a očitno smo delali v napačno smer. Vse bolj sem bil nemiren, saj dolgo nismo vedeli, zakaj se motocikel tako obnaša. Zaprli smo se v garažo, poskušali z novimi nastavitvami, a ni bilo rezultata," je italijanskemu časniku Corriere Dello Sport zaupal 29-letni dirkač, ki je minuli teden na testiranjih v Misanu, kjer bo naslednja preizkušnja motociklistične sezone, spet dobil "voljo do življenja in dirkanja".

Danilo Petrucci
Danilo Petrucci FOTO: motoGP

"Drugo mesto na testiranjih in pozitiven odziv motocikla sta me prijetno presenetila. Odličen obet je to pred Misanom, kjer se vedno dobro počutim," je še dejal Petrucci, ki upa in verjame, da se bo na naslednji dirki spet vključil v boj za najvišja mesta. "Na zadnjih dveh ali treh dirkah smo zgrešili z nastavitvami. Mislim, da smo sedaj na pravi poti in bi to moral pokazati tudi dober rezultat v Misanu. Težko je kar koli napovedovati, toda precej boljše volje sem kot recimo po Spielbergu, kjer nam zares nič ni šlo na roko." 

 

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

radar
07. 09. 2019 15.03
-12
Petrux: bla bla bla bla...
Otancici
07. 09. 2019 10.56
-13
Pri Ducetu se bodo morali posteno zamisliti, ker skoraj ne mine dan, da nebi kateri od njihovih tehnikov prestopil v drugo ekipo. Svedski inzinir Peter, kateri skrbi za Dovijevo vzmetenje je ze podpisal za Ktm.
Roninax
06. 09. 2019 19.17
-27
najboljse da za Ljubljančane vozi Janković
march76
06. 09. 2019 15.46
-13
Zna bit da bo hiter,mogoče res zmaga ampak 2 zmagi v sezoni so premalo...
Roninax
06. 09. 2019 11.04
-21
drugaaa violinaa
SlukiSuzuki
06. 09. 2019 10.54
-4
Petruci ni slab, ampak na zalost tako kot Dovi ni konstanten. Zato pa mu ze nekaj let polzi naslov skozi prste, ker ni kot naprimer MM93. To drugo mesto na testiranjih ne pove dobesedno nic, kajti na testiranjih polovica dirkacev ne pelje casov za rekord ali prvo mesto. Ampak le testirajo in kompenzirajo nastavitve ter materiale za naslednje dirke. Naprimer MM93 in AR42 sta zakljucila na koncu deseterice drugi dan testiranj, ce se ne motim. In Petruciju je to dalo zgleda krila.. Se enkrat poudarjam.. brez konstantnosti, borbe, trme... ne bo naslova. Zal Ducati...
AyrtonS
06. 09. 2019 10.00
-14
Petrucci, ti si tudi izgubljen in to v vesolju...
motorist_mb
06. 09. 2019 09.54
-15
KrTakoNeki
06. 09. 2019 09.37
-8
...podoben Pedrosi...dober...ampak...vedno nekaj zmanjka...