MotoGP

Petrucci po veliki zmagi: Verjel sem, da se lahko borim za stopničke

Le Mans, 11. 10. 2020 20.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Že sedmi različni zmagovalec v letošnji sezoni svetovnega motociklističnega prvenstva v elitnem razredu motoGP Danilo Petrucci je po presenetljivi zmagi na dirki za VN Francije v Le Mansu v pogovoru s predstavniki 'sedme sile' poudaril, da je vseskozi verjel v vrhunski rezultat. Čeprav mu je deževje sprva povzročilo nekaj sivih las, pa je v nadaljevanju dirke unovčil bogate izkušnje za prvo zmago v sezoni.

Že v sobotnih kvalifikacijah je Danilo Petrucci (Ducati Team) s tretjim mestom konkurentom dal vedeti, da tokrat morajo resneje računati nanj. Čeprav sta bila glavna favorita za zmago v deževnem Le Mansu ljubljenec domačega občinstva Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) in Avstralec Jack Miller iz poltovarniškega Ducatija (Pramac Racing), je izkušeni italijanski dirkač stavil na potrpežljivost in bil zanjo zasluženo nagrajen.

Devet krogov pred koncem dirke je član Ducatija prevzel vodstvo, ki ga do prečkanja ciljne črte ni več izpustil iz rok. "Ne vem, kdaj sem bil nazadnje tako razočaran nad slabim vremenom. Želel sem dirkati po suhi stezi in biti med najhitrejšimi, toda hitro smo se v moštvu odzvali na spolzko podlago z izbiro mehkejših pnevmatik, kar je bil ključ do zmage," je uvodoma dejal zadovoljni Petrucci, ki je priložnost za veliki met začutil že v zgodnji fazi dirke. "Osredotočil sem se na dober start, kar mi je vlilo dodatno samozavest, da sem se še bolj odločno spopadel z zahtevnimi pogoji na stezi. Težko se je bilo prebiti v ospredje ob obeh Ducatijih, za nameček se je iz ozadja prikradel še Alex Rins (Suzuki), a vseskozi sem verjel v vrhunski rezultat. Morda mi je ta miselnost pomagala do zmage, vsekakor pa gredo največje zasluge moštvu, ki je do potankosti preučilo tekmovalne pogoje," je prepričan 30-letnik, ki se - kot sam pravi - že od dirke v Barceloni na svojem motociklu počuti vse bolje.

Danilo Petrucci je s presenetljivo zmago na dirki za VN Francije postal že sedmi različni zmagovalec v letošnji sezoni svetovnega prvenstva v elitnem motociklističnem razredu.
Danilo Petrucci je s presenetljivo zmago na dirki za VN Francije postal že sedmi različni zmagovalec v letošnji sezoni svetovnega prvenstva v elitnem motociklističnem razredu. FOTO: motoGP

"Nekje so se delčki morali zložiti tako, da pridem do vrhunskega dosežka. Čeprav sem si želel suhe dirke v Le Mansu, sem dobil ravno nasprotno, a je zaradi tega zmaga toliko slajša. Dobre občutke iz Francije bom skušal prenesti že na naslednjo dirko za VN Aragonije. Zdaj, ali bo to dovolj za nove stopničke, težko rečem, toda storil bom vse, da ostanem konkurenčen za najvišja mesta," je še dodal Danilo Petrucci.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ici
11. 10. 2020 21.36
+1
Končno je tudi razred MotoGP postal zanimiv.
timi12
11. 10. 2020 21.35
+0
Super dirka samo komentator pa katastrofa bi še Alešlč bil boljši
prider
11. 10. 2020 20.58
-1
Škoda. Rossiju pa res ne gre. Dejmo!
iga_biba
11. 10. 2020 21.44
+3
Uros Mlinar
12. 10. 2020 09.07
+2