MotoGP

Petrucci poln samozavesti pred Le Mansom: Povzpel se bom na stopničke

Le Mans, 16. 05. 2019 08.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S prijetnimi spomini, tu je bil lani celo drugi, Danilo Petrucci pričakuje motociklistični konec tedna v Le Mansu. Dirkališče mu nadvse leži, zato ni čudno, da 28-letni Italijan svojim novinarskim rojakom obljublja celo boj za zmago. "V Franciji me zanima le in zgolj zmagovalni oder."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Danilo Petrucci
Danilo Petrucci FOTO: motoGP
Danilo Petrucci je na lanskoletni dirki za VN Francije v Le Mansu dosegel enega najboljših rezultatov v motociklistični karieri. Drugo mesto je malce presenetilo tudi njega samega. "Komaj čakam, da se v Franciji vse skupaj začne. Gre za eno mojih najbolj priljubljenih stez v motociklističnem koledarju," je za italijanski Corriere dello Sport povedal dirkač Ducatija, ki je prepričan, da mu je dirkališče v Le Mansu preprosto pisano na kožo. "Kot bi ga 'sestavljali' za moj Desmosedici GP. Ima ducatiju "prijetna" zaviranja in tudi pospeševanja, kjer lahko pokažemo svojo moč. Da, Le Mans nam zelo leži," je prepričan Petrucci, ki je v dosedanjem delu sezone osvojil 41 točk in trenutno drži zelo solidno peto mesto v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v razredu motoGP. Petrucci ima, za razliko od napovedi pred prejšnjimi dirkami, tokrat zelo natančen načrt in tudi že konkreten cilj. "Zanima me le in zgolj boj za sam vrh. Rad bi se vključil v borbo za končno zmago v Le Mansu, na koncu pa bi me zadovoljil le rezultat, ki bi me popeljal na zmagovalni oder. Saj smo tudi na preteklih dirkališčih napadali mesta med prvimi tremi, toda malce nam je zmanjkalo."

Spomin na Le Mans 2018
Spomin na Le Mans 2018 FOTO: AP
Na zadnji preizkušnji, šlo je za VN Španije v Jerezu, je bil Petrucci peti, njegov rojak in "klubski" kolega pri Ducatiju Andrea Dovizioso pa mesto pred njim. "V Španiji smo bili blizu. Mislim, da smo še boljši rezultat 'zamudili' že s slabšim rezultatom v kvalifikacijah. Prav na to moramo paziti. V Le Mansu moramo biti hitri že v soboto. Imamo vse za vrhunski rezultat, treba bo le še sestaviti kockice na pravo mesto," je za Corierre dello Sport pred peto dirko motociklistične sezone še dejal 28-letni Petrucci. 

Pasica MotoGP VN Francije Le Mans
Pasica MotoGP VN Francije Le Mans FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
17. 05. 2019 09.52
+2
Škoda besed...Miller pokaži jima spet!
5TIG
17. 05. 2019 07.19
+7
Neprecenljivo,še dober da mamo tele vedeževalce spodaj.
rr3
16. 05. 2019 14.45
-3
Še en z zmagovalno miselnostjo in željo po zmagi. Tako je tudi prav, za zmago se je potrebno boriti. Ne pa rumenjak, ki stalno jamra mogoče, mogoče, mogoče, mogoče, mogoče, mogoče....
Otancici
16. 05. 2019 19.50
-10
Res je, a s tem ko “stalno jamra “ kot pravis ti, si ze v naprej rihta alibi za nevspeh. Ce pa mu slucajno rata, so pa itak vse zasluge v njegovem desnem zapestju. Kar se tice komunikacije mu ni para, to mu je treba priznati. Ga pa tudi njega kdaj pa kdaj odnese, posebno ko ima opravka z Markijem....
mavricni doktor
16. 05. 2019 14.03
-5
nedvomno mm posiljajo v drugo ekipo le tisti, ki jih moti njegov uspeh,...ker kaj drugega kot prekiniti uspedno pot s te sporocajo.... petruci pa pocakmo pa bomo videli kaksen bo rezultat,...bolj verjetno bosta tam rins,..quatrrrro ali da ne pozabim dovi,..mm,...pa se kdo je kandidat
JackSparrowwvv
16. 05. 2019 11.25
+3
Nekateri MM93 hejterji tule, med njimi prednjaci Muha, očitajo fantu zapečkarstvo pri Hondi. Bilo bi kar fajn, a kaj ko Yamaha in Ducati komaj čakata, da ga odkupita od Honde, saj je dobesedno edina garancija, da ti dve znamki še kdaj v doglednem času osvojita naslov. Zato ste hejterji MM lahko potolaženi, mali še bo dolga leta osvajal zmage in naslove, tudi z Yamaho in Ducejem. Pomirjeni?
badcat
16. 05. 2019 13.31
+3
Potem bi pa rekl, da spet sedi na top motorju😂😂😂😂
jaztvojanočnamora
16. 05. 2019 10.45
+0
Katerega leta je samo še pozabil omenit.
badcat
16. 05. 2019 10.20
+10
Đizus....sami sanjaci pri ducetu...noben realist