MotoGP

Petrucci se spominja: Nikoli nisem imel enakovrednega tretmaja pri Ducatiju

Modena, 17. 01. 2021 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Italijanski dirkač Danilo Petrucci, ki je v lanski sezoni še nastopal za Ducati in ima v žepu v karieri razreda motoGP dve zmagi in devet stopničk, bo pri satelitski ekipi KTM Tech 3 združil moči s Špancem Ikerjem Lecuono. Ducati je že pred tem sporočil, da bo Petruccija leta 2021 zamenjal Avstralec Jack Miller. Izkušeni Italijan na legendarno ekipo "rdečih" nima najlepših spominov ...

Jack Miller in Danilo Petrucci
Jack Miller in Danilo Petrucci FOTO: motogp.com

Danilo Petrucci je sredi oktobra lani zablestel v Le Mansu, ko je dosegel tudi drugo zmago v kraljevem razredu motoGP v karieri. Sicer je sezona 2020 tudi zanj bolj ali manj za pozabo, kar z dvanajstim mestom v skupnem seštevku z 78 osvojenimi točkami le še potrjuje. Ducati je, kot tudi on sam, od sezone pričakoval precej več. To, da se 30-letni Italijan od rdečih iz Borga Panigalija po lanski sezoni poslavlja, je bilo že nekaj časa jasno. Primeren čas, da se potegne črta pod narejenim v dresu Ducatija. "Nikoli nisem prav zares izkoristil vsega potenciala Ducatija. Ostaja grenak priokus, to moram priznati," je bil za Corriere Dello Sport brez dlake na jeziku izkušeni Italijan, ki zadevo vidi tudi iz druge strani ... "Nikoli nisem bil prav zares v prvem planu Ducatija. Nikoli nisem čutil, da ekipa prav zares verjame vame, in to tudi v obdobju, ko sem bil konkurenčen najboljši, ko sem se boril za stopničke," je potožil Petrux in se spomnil konkretnih situacij v obdobju, ko je bil rdeč.

Dorna je pred dnevi sporočila, da so testiranja, ki bi morala potekati od 19. do 21. februarja v Sepangu, odpovedana zaradi pandemije covida-19 in omejitev malezijskih oblasti. Najverjetneje sledi naznanitev nove lokacije: po poročanju nekaterih medijev naj bi šlo za Jerez.

"Pisalo se je leto 2019, ko sem zmagal dirko in imel isto število točk kot moj klubski kolega Andrea Dovizioso, a pri vodilnih v ekipi nisem čutil prave podpore oziroma da verjamejo v moj vrhunski rezultat." Obdobje v Ducatiju je bilo zanj zelo zahtevno. "Seveda si ponosen, da si član te legendarne ekipe in ves čas ti vodilni možje dajo vedeti, za kakšno ekipo dirkaš in tudi kakšna je tvoja odgovornost. Pritiski so veliki, tu ni popuščanja. Vendar pa me je motilo, da z druge strani niso prihajale podobne informacije. Z dirkači so delali kot z mehom, ni bilo prave človečnosti," je bil brez dlake na jeziku 30-letni Italijan, ki se ni zaustavil. "V garaži razmišljajo v stilu, da vse dobre rezultate pripisujejo dobremu dirkalniku. Če ti ne gre oziroma če so rezultati slabši, pa je krivda povsem na strani dirkača. Včasih si imel občutek, da tudi prvo mesto ni dovolj. Vedno se ti kaj očita. A da ne bo pomote, ničesar ne objokujem, za mano je lepa in bogata izkušnja," je dodal Petrucci,  ki se veseli novih izzivov s poltovarniško ekipo KTM. "Zavedam se, da je pred mano drugačna sezona kot nekaj prejšnjih. Ko si član Ducatija, moraš na vsaki dirki loviti stopničke, čeprav to ni realno. S poltovarniškim moštvom bomo imeli drugačne cilje. Še vedno bom ambiciozen in tekmovalen, upam le, da bo dirkalnik konkurenčen." 

Miguel Oliveira
Miguel Oliveira FOTO: motogp.com

Veliko sprememb v ekipah
Karavana motoGP bo v sezoni 2021 doživela precej kadrovskih rošad. V elitni razred se bodo preselili trije letošnji udeleženci nižjega razreda moto2, svetovni prvak Enea Bastianini, drugi Luca Marini ter Jorge Martin. Tovarniška ekipa Ducatija bo imela povsem novo zasedbo (Jack Miller in Francesco Bagnaia), pri Yamahi bo veteran Valentino Rossi odšel k poltovarniški ekipi SRT, v prvo postavo pa se bo od tam k Mavericku Vinalesu preselil Fabio Quartararo. Pri Hondi računajo na vrnitev letos poškodovanega svetovnega prvaka Marca Marqueza, njegov brat Alex Marquez gre k poltovarniški ekipi LCR. V tovarniško ekipo pa prihaja Pol Espargaro. V tovarniški ekipi KTM pa bosta Brad Binder in Miguel Oliveira, zmagovalec zadnje letošnje dirke na domačem terenu na Portugalskem.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
18. 01. 2021 08.07
+2
iga_biba
17. 01. 2021 21.02
-8
pri Yamahi bo veteran Valentino Rossi odšel k poltovarniški ekipi SRT. kaj si nor, kakšna poved.
Ici
17. 01. 2021 20.39
+1
Plača pri Ducatiju je bila 3 mio. + bonusi + sponzorji. Ni lepo, da jih zdaj pljuva.
awontuwej
17. 01. 2021 15.21
+1
Bogi, seveda so za vse krivi drugi...
radar
17. 01. 2021 15.06
+3
Tudi pri ktm bo ena žalost s petruxom. Razen v mokrem, vse ostalo pa bo jadranje v 2. Polovici uvrščenih.
viljuska1 1
17. 01. 2021 14.11
-1
bomo vidli ce bos pri ktm kaj naredo.
toti mišek
17. 01. 2021 13.50
+1
Ja tukaj je en kup segmentov, kateri se morajo lepo prilegat, da stvar 100% deluje.Trenja v ekipah so in bodo bila. Danilo in Dovi lahko z dvignjeno glavo zapustita garažo Ducatija!
gogi_
17. 01. 2021 12.51
+7
Letos bo zabavno ,imeti Millerja v dukatiju je tako kot imeti tavaresa v mariboru,zguba casa in ponosa.
Zorx
17. 01. 2021 12.42
+6
Tile pri duceju so pa tud mal smešni. Najboljši motor, pa samo en naslov. Nekak to ne gre skupaj.