MotoGP

Petrucci: Spodrsljajev si ne smem več privoščiti

Spielberg, 08. 08. 2019 06.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Danilo Petrucci je minuli dirkaški vikend v Brnu končal na skromnem osmem mestu, kar je za Italijana najslabši izkupiček sezone. V skupnem seštevku kljub slabšemu rezultatu še vedno zaseda zelo dobro tretje mesto in ima pred najbližjim zasledovalcem Alexom Rinsom 15 točk naskoka.

Takole je Petrucci letos proslavljal domačo zmago v Mugellu.
Takole je Petrucci letos proslavljal domačo zmago v Mugellu. FOTO: AP

"Žal je za mano prva slabša dirka sezone. Želel sem si, da ne bi nikoli prišla, a tudi to se je moralo zgoditi. Žal mi je ekipe, ki je tudi tokrat delovala odlično. Že kmalu po začetku dirke mi je bilo jasno, da tokrat ne bom ravno pri vrhu. Zamočil sem z izbiro pnevmatik, zato sem poskušal voziti karseda mirno in domov odnesti vsaj nekaj točk. Že v Avstriji se bom znova boril vsaj za prvo peterico, moj cilj pa kot vselej ostaja oder za zmagovalce," v nov dirkaški vikend pozitivno vstopa 28-letnik. 

Razlogov za optimizem ima Danilo Petrucci upravičeno kar nekaj. Ekipa Ducatija ponavadi v Spielbergu blesti, čeprav se letos pričakuje bistveno bolj izenačeno stanje motociklov. Tega se zaveda tudi zmagovalec dirke za VN Italije iz letošnje sezone: "Želimo si, da bi bila razlika takšna, kot je bila v prejšnjih letih. A najverjetneje temu ne bo tako. Ostale ekipe so naredile korak naprej, zato se ne smemo zanašati na rezultate iz preteklosti."

Petrucci je poleg Pola Espargaroja edini dirkač v razredu motoGP, ki je letos zaključil prav vse dirke. Poleg že omenjene zmage mu je še dvakrat uspelo priti do zmagovalnih stopničk. Tretji je bil na VN Francije in VN Katalonije. Na dirkališču v Spielbergu je bil 28-letnik iz Ternija doslej najboljši lani, ko je bil peti, letos pa si želi ta rezultat še izboljšati.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Avstrije
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlukiSuzuki
08. 08. 2019 13.01
+10
Če se Rins malo potrudi, in še malo dodelajo Suzukija lahko oba Ducatija poje in bo tako v skupnem seštevku drugi. GoTeamSuzukiEcstar!
poper00
08. 08. 2019 15.34
+0
SlukiSuzuki
09. 08. 2019 20.31