MotoGP

Petrucci: Upal sem na vrhunski rezultat, potem pa se mi je 'zgodil' Espargaro

Madrid, 20. 10. 2020 15.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski dirkač Alex Rins je v Alcanizu postal že osmi različni zmagovalec na desetih letošnjih motociklističnih preizkušnjah razreda motoGP. Dolgo časa je bil v boju za visoka mesta tudi Italijan Danilo Petrucci, ki se po tej sezoni poslavlja od Ducatija, potem pa je po bližnjem srečanju in rahlem trku s Špancem Polom Espargarojem izgubil vse možnosti za viden rezultat. Končal je na zanj slabem petnajstem mestu.

Na dirki v Španiji ni nastopil italijanski veteran Valentino Rossi; dirkač Yamahe je pred dnevi sporočil, da je bil pozitiven na testu za novi koronavirus in na dirko ni odpotoval, tako da za razliko od vseh drugih dirk, ko je veteran Rossi vselej v prvem planu pri navijačih in medijih, v Alcanizu je pozornost italijanskih dirkačev bila precej razpršena. Niso pa Italijani v razredu motoGP odigrali vidno vlogo. 

V SP je Španec Joan Mir na prvem mestu (121), ničla Fabia Quartararoja v Alcanizu je Francoza potisnila na drugo (115), Španec Maverick Vinales je tretji s 109, Italijan Andrea Dovizioso pa četverico, ki ima očitno največ možnosti v boju za naslov, končuje s 106 točkami.

Tudi Danilo Petrucci je ni. Slednji je dirko kar dobro začel, bil ves čas nekje med petim in desetim mestom, nato pa je deset krogov pred koncem zanj bilo vsega konec v boju za vrhunski rezultat. "Še deset krogov pred koncem sem bil v igri za dober rezultat. Upal sem najmanj na najboljšo peterico, potem pa se mi je "zgodil" Pol Espargaro, ki se me je dotaknil, izgubil sem kontrolo in padel daleč zadaj. Sanj o vrhunskem rezultatu po tem dotiku ni bilo več," se z razočaranjem za Corierre Dello Sport Petrucci spominja srečanja s Polom Espargarojem. Petrucci je italijanskemu športnemu časniku priznal, da je za njim zelo zahteven podaljšani vikend v Alcanizu, ki ni prinesel prav veliko veselja v garažo Danila Petruccija, čeprav je kazalo veliko bolje. "Kazalo je, da bom lahko z rezultatom kar zadovoljen, kazalo je, da bom razplet korekten, kar se tiče Ducatija, potem pa trk, kos em izgubil naenkrat kar pet mest in poti nazaj ni bilo več," je še priznal Petrucci, ki se poslavlja od Ducatija. 

Danilo Petrucci
Danilo Petrucci FOTO: motogp.com

"Ko te nekdo "zadane" in izgubiš toliko mest ter ostaneš brez možnosti za vrhunski rezultat pravega razloga za odpiranje šampanjca seveda ni. S prvi delom dirke sem lahko povsem zadovoljen, potem pa bi traje vse skupaj pozabil." Naslednja dirka bo že naslednji teden, ko bo Alcaniz gostil še preizkušnjo za VN Teruela. "Na srečo si dirke sledijo druga za drugo, tako da pravega časa za objokovanje ni in že ta konec tedna bom imel novo priložnost za vrhunski rezultat. Zanimajo me izključno stopničke," je zaključil Petrucci.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
21. 10. 2020 17.52
-4
Petrucci ima sicer 2 zmagi v razredu motogp, da pa bi kdaj postal prvak pa je nemogoče, ker preveč niha v formi, za dež je mojster, samo po suhi stezi pa redko doseže stopničke