MotoGP

Petrucci: Ducati nima privilegija oditi na počitnice

Modena, 25. 07. 2019 10.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Danilo Petrucci, ki je v tej sezoni dosegel svojo prvo zmago v razredu motoGP, nikakor ni zadovoljen, kako se je Ducati vedel na zadnjih dirkah. "Sploh nismo konkurenčni. Marc Marquez z nami dela, kar hoče. Pričakujem, da bo po tekmovalnem odmoru naš motocikel bolj konkurenčen. Pričakujem, da se bodo naši fantje v tovarni bolj potrudili," je bil brez dlake na jeziku Petrucci.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Danilo Petrucci
Danilo Petrucci FOTO: motoGP
Italijanski dirkač Danilo Petrucci je v tekoči sezoni dosegel prvo zmago v karieri v razredu motoGP. In to celo pred domačimi navijači v Mugellu, kar je imelo zanj še posebno vrednost.
Marc Marquez se je še bolj utrdil na prvem mestu v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. V skupni razvrstitvi sta za Špancem, ki je zbral 185 točk, uvrščena Italijana Andrea Dovizioso (127) in Danilo Petrucci (121).
A Ducati na zadnjih dirkah ni več konkurenčen v boju za zmago. Vodilni Marc Marquez strumno koraka k novemu naslovu svetovnega prvaka. Po daljšem tekmovalnem odmoru bodo dirkači sezono nadaljevali v Brnu. Tam se Ducati tradicionalno počuti zelo dobro. "Dajem vse od sebe. Bolje ne gre. Za mano je najboljša sezona v karieri," je sprva dejal Petrucci, ki pa ni zadovoljen nad trenutnim stanjem motocikla. "Včasih ni dovolj niti to, da daš od sebe vse, kar imaš. Včasih te drugi razlogi zaustavljajo na poti k vrhunskemu rezultatu. V Assnu in Sachsenringu ni bilo dovolj tudi to, da sem se trudil na vso moč. Dirkalnik enostavno ni bil konkurenčen. Ducati ni bil dovolj hiter na omenjenih stezah," je za Corierre Dello Sport povedal 28-letni Italijan in pozval Ducatijevo ekipo, da naredi vse, kar je v njeni moči, da bi bil dirkalnik v drugem delu sezone hitrejši oziroma bolj konkurenčen Hondi. In tudi Yamahi.

Danilo Petrucci je v Mugellu slavil prvič v karieri.
Danilo Petrucci je v Mugellu slavil prvič v karieri. FOTO: Profimedia
Ducatijeva dirkača Andrea Dovizioso in Danilo Petrucci, ki sta imela po napovedih na začetku sezone najboljša motocikla, sta zašla v rezultatsko krizo in nista več konkurenčna niti v boju za stopničke, kaj šele za zmage.
Naslednja dirka bo 4. avgusta, ko bo na sporedu VN Češke v Brnu.
"Trenutno smo na limitu. Bolj od tega ne gre. Vesel bi bil, če bi fantom iz ekipe uspelo do nadaljevanja sezone z nekaterimi popravki narediti motocikel bolj konkurenčen. Pričakujem, da bomo v Brnu bližje Marquezu, vendarle gre za dirkališče, ki pregovorno leži Ducatiju." Petrucci je opazil, da je v zadnjem času formo močno dvignil tudi Maverick Vinales, tako da imata Ducatijeva dirkača še enega tekmeca v boju za stopničke. "Zmaga se zdi na vsaki dirki vnaprej oddana Marquezu, ki lahko premaga le sam sebe." Se pa 28-letni dirkač zaveda, da sta naslednji dve dirki v Brnu in Spielbergu "zanimivi". "Naslednji dve preizkušnji naj bi bili povsem pisani na kožo Ducatiju. Upajmo, da bo res tako," je povedal Petrucci, ki ima pogodbo z rdečimi veljavno do leta 2020. Torej še naslednjo sezono. "Lepo bi bilo, če bi kdo od naju slavil na eni od dveh naslednjih dirkah. Na zadnjih smo bili kar v manjši krizi, potrebujemo kakšen vrhunski rezultat, da se krivulja dvigne," je za Corierre Dello Sport zaključil Petrucci.

VN Češke
VN Češke FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

radar
28. 07. 2019 21.42
+1
V celem "članku" nisem nikjer zasledil besede, da mora tudi sam kaj postoriti, da bo dvignil formo. Da bosta z Ducatijem postala bolj povezana, da bo čutil bolj motocikel. Zgleda, da to jamranje postaja šport, kjer se preko medijem vrši pritisk na ekipe. Zato lahko rečem vse pohvale za Hamiltona (F1), ko se je pri zmagi spomnil pohvaliti celotno ekipo, ki razvija dirkalnik (če se ne motim je omenil število 2000). In to je prava pot. Siguren sem, da Ducatijeva ekipa daje vse od sebe, pomembno pa je tudi vzdušje v tej ekipi ter povratne informacije dirkačev. In glede na to, da od dirkačev ekipa lahko pričakuje samo "palico", ne bo tistega želenega preboja. Treba bo zamenjati dirkača (vsaj enega) ter pripeljati nekoga, ki to zna. ...
sloeki70
27. 07. 2019 14.02
+1
Tle ni kaj za priznat, rezultati vse povedo!
profesor m
27. 07. 2019 13.19
+8
pocasi bodo lahko priznali tudi najaci mm hejterji...da je mali res talent
resnicaosvobaja
26. 07. 2019 17.14
-13
In kaj imata skupnega mošnja in 66° ? Enega dirkača
Profesormarck
27. 07. 2019 18.12
+4
JackSparrowwvv
26. 07. 2019 16.20
+2
Muha : "Samo talent ,trdo delo in sposobnosti dirkaca danes ne odtehtajo primata "%%%%%%%%%%%%% Narobe! Točno talent, trdo delo s 27 padci in sposobnostmi Marqueza je njegovo Hondo spravilo na vrh. Na drugi strani je Rossi, ki bi z turistično vožnjo rad zmagoval. To pa dandanes več ne gre.
resnicaosvobaja
26. 07. 2019 17.21
-4
Rossi se je tako posvečal skečem, da je postal komik, ki ima dirkalne vložke.
resnicaosvobaja
26. 07. 2019 12.34
-9
Profesormarck imaš prav. Yamaha Rossiju ne more dati mošnje . To bi moral imeti sam...
Profesormarck
27. 07. 2019 12.15
-1
mzvezda
26. 07. 2019 11.39
-13
Hej jamravčki kolkat morm še povedat da MM ni iz tega planeta, zato lahko zmaguje s pobesnelo Hondo...vse ostale pa meče po luftu!!! 66 stopinj?? a se hecaš!! Reševanje padcev?? A se hecaš?? NE! To je Marquez, eden in edini in ni mu nasprotnika na svetu!!! Go MM93!!! You Are The Best!!!
Profesormarck
26. 07. 2019 10.28
-11
Dirkat je treba dečki,pa mošnjo imet do tal,kot jo ima Profesor Marc Marquz,sam to rabite .Mašina gre,kot yamaha in honda..podatki ne lažejo za končne hitrosti,kjer dejansko še za malenkost vodi ducati . Ne vi meni :tralal in hopsasa !
flamengo
26. 07. 2019 10.03
-11
Ma kdaj jim bo vžgalo, da ni stvar v motociklu, ampak v dirkaču. Lahko se postavijo na glavo....
resnicaosvobaja
25. 07. 2019 16.34
-42
Pri Ducatiju so preveč pesimistični. Yamaha s počitnicami sploh ni zaključila
nightifly
25. 07. 2019 14.20
-42
Tocno tako Danilo . Honda z MM v sedlu dela kar se ji zahoce . Ce to ni jasno vidno ,potem pa res ne vem .Honda je v sferi prenosa moci agregata na podlago absolutno ne samo en razred cez ,kar dva nad ostalimi . Je pa tudi res ,da je to problem tistih ,ki zaostajajo ,ne pa vlecnega konja . Samo talent ,trdo delo in sposobnosti dirkaca danes ne odtehtajo primata . Zal so razvoj tehnologije stisnili v tako ozko piramido ,da je tezko karkoli narediti na subjektivni ravni . Talentov ne manjka , manjka samo konstanten oprijem -po domace povedano . Da temu ni tako so poskrbeli v pisarnah Fia-e in Dorna-e v strahu pred praznimi tribunami . Motosport je z ustaljenimi pravili zacel izgubljati interes publike , zato so vse privedli do kriticne tocke . Kaj pa jutri ? Seveda E-race . Strom .
resnicaosvobaja
25. 07. 2019 16.32
-32
E-race....strom.... kovinska kolesa in magnetna steza za oprijem pri Yamahi
Melaj
26. 07. 2019 07.33
-37
nightifly - - - Honda z MM v sedlu dela kar se ji zahoce..............Točno tako!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
BenBostrom
27. 07. 2019 10.48
-2
spet je nighty natresel kup bedarij....ampak recimotemu za vice dneva pisati je pa nedvomno med prvimi tremi,ni kaj....mu kar + stisnem
Otancici
25. 07. 2019 11.55
-71
Drugo leto odhaja se Gigi in vam bo razvijal motor Domenicali. Pizza conection, ....lahi ne morejo iz svoje koze....