MotoGP

Petrucci: Žalosten sem, a to je dirkanje

Misano, 26. 10. 2021 13.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

VN Emilije-Romanje je mnogim dirkačem prinesla obilico sreče. Fabio Quartararo se je razveselil prvega naslova svetovnega prvaka, Marc Marquez zmage, Pol Espargaro prvih stopničk v sezoni, Enea Bastianini pa drugih stopničk v premierni sezoni med motociklistično elito. Eden izmed osmoljencev nedeljske dirke pa je bil domačin Danilo Petrucci, ki ga je prav na 30. rojstni dan, že v tretjem krogu podrl Joan Mir in tako domače dirke ni dokončal.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Slovo Rossija od domačih navijačev
    02:13
    Iz 24UR: Slovo Rossija od domačih navijačev
  • Iz 24UR: Motociklistični svet je dobil novega kralja
    02:10
    Iz 24UR: Motociklistični svet je dobil novega kralja
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Emilije - Romanje
    07:08
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Emilije - Romanje

 

Zmagovalec dveh dirk v najmočnejšem motociklističnem razredu motoGP Danilo Petrucci, se bo po desetih letih dirkanja v elitnem razredu poslovil od karavane in podal v drugačne dirkaške vode. Minuli konec tedna je na VN Emilije-Romanje tako prav na svoj 31. rojstni dan, zadnjič nastopil pred domačo publiko, kjer je po zelo slabi sezoni pri ekipi Tech3 KTM želel doseči najboljši rezultat sezone. Po kvalifikacijah mu je kazalo dobro, saj se je uvrstil na deveti štartni položaja – najboljšega v aktualni sezoni. 

Želje po dobri uvrstitvi pa mu je v tretjem krogu pokvaril Joan Mir (Suzuki), ko je pri vožnji skozi drugi ovinek zdrsnil in s sabo odnesel še Petruccija. Italijanski dirkač, ki mu v letošnji sezoni nikakor ne gre na dirkališči, pa se po izločitvi iz dirke na Francoza ni ujezil, temveč ga objel in tako prikazal svojo veličino.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Res sem žalosten. Vedel sem, da bo dirka težka in želel sem jo odpeljati čim bolje da bi se s tem poklonil mojim navijačem. Žal pa je bil eden izmed dirkačev v drugem ovinku preveč optimističen in zaletela sva se, a to je dirkanje." je po dirki dejal osmoljeni Petrucci. "Nimam kaj dodati, rad bi se le zahvalil moji ekipi za trud in obljubil navijačem, da bom še enkrat poskusil v Portimau." je še dodal novopečeni 30-letnik.

Trenutek, ko je Joan Mir zdrsnil in podrl Danila Petruccija
Trenutek, ko je Joan Mir zdrsnil in podrl Danila Petruccija FOTO: AP

Sedaj že bivši svetovni prvak pa je po incidentu dejal: "Nisem storil kakšnega norega manevra, glede na nizke temperature bi moral biti na začetki dirke pri polaganju ovinkov posebej pazljiv, a žal mi je sprednjo gumo spodneslo. Mislim, da Danilo razume kaj se mi je zgodilo, zato ni bil jezen." ob tem pa je Mir še povedal, kaj je ob objemu dejal Petrucciju: "Opravičil sem se mu, ker si seveda nisem želel pasti in zadeti še njega. Bila je nesreča in vesel sem, da je z Danilom vse v redu."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 Nekoliko slabše volje je bil po padcu njegovega dirkača šef moštva Tech3 KTM Herve Poncharal, ki je dejal: "Vse je šlo po načrtih, dokler ni Mir zbil Danila. Res škoda zanj, saj je imel do trka dober tempo in lahko bi si za rojstni dan privozil dober rezultat."

Dirko za VN Emilije-Romanje je na koncu pred Špancem Polom Espargarojem (Repsol Honda) in Italijanom Eneo Bastianinijem (Avintia Esponsorama) dobil Španec Marc Marquez (Repsol Honda), ki se je razveselil svoje tretje zmage v letošnji sezoni. Največ sreče pa je dirka prinesla Francozu Fabiu Quartararoju (Monster Energy Yamaha), ki je dirko sicer zaključil tik pod stopničkami, a je odstop Francesca Bagnaie (Ducati Lenovo) zanj pomenil osvojitev prvega naslova svetovnega prvaka v elitnem razredu motoGP.

Do konca sezone sledita še dirki v Portugalskem Portimau, ki bo potekala 7. novembra, ter tradicionalna zaključna VN Valencije, ki bo na sporedu teden kasneje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (55)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
03. 11. 2021 18.03
Petrucci je imel do zdaj 2 zmagi v motogp- premierno na suhi stezi v mugellu 2019 in dezevno lani v le mansu, drgac pa bolj kot ne povprecen dirkac
Ni nam vseeno
26. 10. 2021 20.37
-21
Kdo je rekel Rossiju, naj si najprej umije usta, preden izgovori njegovo ime ?
Ni nam vseeno
26. 10. 2021 20.32
-20
Kdo je to izjavil ? .... "Valentino se zdi zelo prijazna oseba, a v resnici ni tak. Ni tak, kot ga ljudje vidijo na televiziji, kjer zgleda prijazen - v resnici pa ni tako."
Ni nam vseeno
26. 10. 2021 20.22
-19
Zgleda , da je paranoja rdeča nit njega in njegovih sledilcev...Mi smo se od njega že poslovili po skupnem preživetem času v motoGP-ju kot dva naveličana zakonca , ki sta predolgo vztrajala v DOBREM in RUMENEM
iga_biba
26. 10. 2021 19.41
-19
Haloo? Eni še kar ne morejo pozabiti Rossija. 21tega v skupnem seštevku. Lansko meglo, predlanski sneg. Bivšega 9x pred mnnnogimi leti. Adijo pamet.
nightifly
26. 10. 2021 19.36
+17
Zanima me tudi , c e bodo novinarji izbrskali intervju novopecenega prvaka Fabia Q . ,ki je povedal kar nekaj zanimivih stvari tudi o medsebojnm spostovanju z Rossijem , ker je se vedno njegov idol , koliko dobrih nasvetov mu je dal ,in kako je sledil njegovi tehniki voznje in se od nje ogromno naucil . Se zdaj mu Valentino da kaksno ´dobro´ za na pot . S temi besedami je prakticno povedal ,da ima en scepec zaslug tudi Rossi , ker ga je tudi vedno vzpodbujal biti trmast in vztrajati ne glede na ups and downs , ki nujno sledijo v vsaki dirki oz. karieri . Kot vemo ,danes je to vec kot jasno in znano, je Rossi psigicno najbolj trden dirkac vsega tega moto drustva . Nekdo je par let nazaj celo namignil na moznost ,da je skoda ,da Rossi ni ostal celo kariero na Hondi .Videli bi verjtno poplavo zmag in naslovov . Jaz pravim , morda pa tudi ne ....in raje vidim ,da je 2004 zamenjal sedlo ,pa tudi ,da je sel k Ducatiju . To je zivljenje v vsem svojem sijaju in motnosti . In tako je prav , zato pa mu danes ploska cel svet . Za vedno.
Ni nam vseeno
26. 10. 2021 20.12
-17
Kot vemo ,danes je to več kot JASNO in ZNANO, je Rossi psihično najbolj trden dirkač vsega tega moto društva... VSI VEMO in jasno je kot BELI DAN ali kot azurno modro nebo, da je to edini dirkač s paranojo, ki jo je celo sam oznanil, čeprav smo VSI VEDELI, da je z njim nekaj hudo narobe po debaklu z Ducatijem že v začetku prve sezone, nismo pa vedeli da bo to eskaliralo 4 leta kasneje . Nekateri so to dolga leta zamenjevali s trmo, muhavostjo žal se je izkazalo, da gre za hujše stvari. Kaj si misli Fabio o njemu še moramo premleti, ko preberemo vse , kaj vse mu je Biaggi očital, ki je zmeraj rad poudaril, da ni bil nikoli njegov prijatelj in tudi ne bo...in temu čtivu za zdaj ni videti konca...
ZorcicTheBoss
26. 10. 2021 20.54
-16
Jezdic, zastonj se matras s temi prirejenimi minusi, itak so te bralci ze zdavnaj postekali, manipulator.
nightifly
26. 10. 2021 19.27
+15
Ne vem kaj so TV postaje v Sloveniji prikazovale , lahko pa recem ,da je bil 3 dnevni konec tedna v Misanu kljub manj navijacev zelo zelo emocionalen ,predvsem jasno zaradi slovesa Rossija od svoje publike na domacem dirkaliscu . V treh dneh smo marsikaj videli , neponovljivo . In zanimive so bile izjave navijacev ze v petek ,ko so jih sprasevali kaj pricakujejo od voznje Dohtarja .........nic , samo da ga vidimo ,ni vazno kje je ,kje bo vozil ,tudi ce je zadnji , samo naj bo na pisti . To je pravo vzdusje pravih navijacev . Vedno z njim , on z nami . Ni nas razocaral . Velik je ,ali kot Italijani pravijo -Il Piú Grande .
Ni nam vseeno
26. 10. 2021 20.18
-16
Italijani imajo sicer lep repertoar oznak za take, ki niso vredni pol dirkaške piste mrzle vode ampak moramo najprej porabiti domačo zalogo, ki jo premore nekoliko nežnejši slovenski jezik z vsemi narečji. Ti bi pa lahko začel svoj zgornji komentar z " Ne čujem dobro ali želim..." Ta slogan "Vedno z njim , on z nami" bo lahko še zmeraj aktualen, ko se 14. novembra vsi upokojite, vi in vaš paranoični prijatelj
Ni nam vseeno
26. 10. 2021 18.36
-15
V pokoju pa bo moral Valentino Rossi še naprej paziti na svoje izjave, da se morebiti ne zareče, kot se je Lance Armstrong, zaradi naslovov, kakor tudi sponzorjev
Ni nam vseeno
26. 10. 2021 18.19
-16
V članku je najbolj važno, da se Danilo ni jezil na Francoza ?????
Ni nam vseeno
26. 10. 2021 18.16
-17
Valentino Rossi pa do konca še 2 dirki...to je približno 156 dirk preveč...
mcurry
26. 10. 2021 18.15
+18
Soft mas pa ti med nogam
Ni nam vseeno
26. 10. 2021 18.20
-17
jezdimir
26. 10. 2021 20.57
+13
Korl, a ti se javljaš dol iz tvoje rodne Peći, sam vprašam...hehehe
Ni nam vseeno
26. 10. 2021 18.14
-15
Rossi lahko komurkoli v karavani svetuje samo še za motiv na čeladi, pa še to z rezervo, ker svojo zadnjo ponesrečeno je zalučal na tribuno...
ZorcicTheBoss
26. 10. 2021 17.41
-16
In ze je spet pristavil svoj loncek "mentor" Rossi, ki je bojda Bagnai svetoval medium gumo spredaj. Ta pa se tudi po padcu ni strinjal z samooklicanim in je ostal pri svoji odlocitvi. Bravo Pecco, ne pusti se zmesti staremu spletkarju.
Ni nam vseeno
26. 10. 2021 18.10
-16
Pecco : "Gumo sem pravilno izbral" in ni videti,da bi od tega odstopal. Zdaj je potrebno videti, kako bo to prevedel nightifly
ZorcicTheBoss
26. 10. 2021 17.37
-16
MotoGP dirkaci in mostva so cestitali Quartararoju za dosezen naslov z besedami ." V tej sezoni si bil z naskokom dalec najboljsi." Z drugimi besedami, Rossijevi cicibancki z Akademije še morajo malo zgance jest, na celu z Bagnaio.
ZorcicTheBoss
26. 10. 2021 16.54
-16
V najnovejsem intervjuju je Alberto Puig izdal, da je Honda res ukazala Marquezu, naj spusti gas za Francesco, pardon, za Pekom (ta italijanscina je tako cuden jezik, ne ves, a je moski Valentin ali Valentina al kwa). Honda namrec ni hotela jokanja cele Accademie in Ducatija, ki bi ob morebitnem prehitevanju zagnali vik in krik. Stara navada iz VR46 casov.
jezdimir
26. 10. 2021 16.56
+15
Zobet bleješ!...k sebi se končno spravi...hehehe
ZorcicTheBoss
26. 10. 2021 17.16
-17
Poglej se! Samo lajaš pod tujimi komentarji, to je tvoj mentalni maximum.
ZorcicTheBoss
26. 10. 2021 16.40
-15
Pricakujem nightiflyjev klasicni prispevek o tem, kako je Marquezov box s telemetrijo in temperaturnimi senzorji posredno vplival na Petruuci/Mir crash, saj je jasno kot turkizno nebo, da ima Honda % rezerve in ce dovolite, da oponasam Muho: " ........... odlicno bo .....ce ne bo Honda premocan motor .
jezdimir
26. 10. 2021 16.45
+14
Markec je največji izprijenec v zgodovini motoGPja, samo njemu enaki pokvarjenci ga še podpirate, jasno kot beli dan...hehehe
ZorcicTheBoss
26. 10. 2021 17.15
-14
Jasno ko beli dan je edino, da si ti sam dalec najvecji izprijenec.
Ni nam vseeno
26. 10. 2021 16.37
-15
Italijanski dirkač, ki mu v letošnji sezoni nikakor ne gre na dirkališči, pa se po izločitvi iz dirke na Francoza ni ujezil, temveč ga objel in tako prikazal svojo veličino...Potem ni objemal pravega ali kaj ? Je potem Fabio Španec ?
jezdimir
26. 10. 2021 16.41
+15
Lažnivc, vsaj vemo na koga ti stoji, če te že ženske ne marajo...hehehe
ZorcicTheBoss
26. 10. 2021 16.48
-14
Kaj pa ti ves, saj ga ne poznas, kot tudi jaz ne. Vem pa, da po tvojih zmazkih sodec tebe niti pes ne bi povohal, ce si ne bi obesil klobase okrog vratu.
jezdimir
26. 10. 2021 16.54
+16
Korl ne blefiraj, vsi vemo da sta skupaj...pokvarjenca...hehehe
Ni nam vseeno
26. 10. 2021 16.27
-11
Pohvala obema.... če bi ga pa brcnil kot brca Valentino na dirki ali Rossi pri vožnji iz padocka nežnejšemu spolu, se zagotovo ne bi objela...to je jasno kot beli dan ali kot azurno modro nebo...tu " modro nebo" ni mišljeno kot sladoled op.p.
ZorcicTheBoss
26. 10. 2021 16.26
-12
Petrucci in Mir sta v nedeljo po padcu s prijateljskim objemom nakazala, v katero smer gre kultura dirkacev po odhodu VR46 iz tega sporta. Ne bo vec zakulisnih igric, paranoje, afnanja pred kamerami, ne bo vec scuvanja navijacev proti kontrahentom in ne bo vec brcanja sotekmovalcev in nedolznih gledalk po paddocku.
jezdimir
26. 10. 2021 16.40
+13
Objemanje med fanti vsi vemo da najbolj obožuješ...in to že od nekdaj, če smo realni...hehehe
ZorcicTheBoss
26. 10. 2021 16.46
-14
Ce pa smo res realni, pa vsi vemo, da ti obozujes samo fante, kar si ze nickolikokrat tudi dokazal, trenutno z tem mcurryjem.
jezdimir
26. 10. 2021 16.49
+14
Kporl, lahko še tako lažeš in podtikaš vedi da te vsi poznajo...hehehe
ZorcicTheBoss
26. 10. 2021 17.13
-15
Ni nam vseeno
26. 10. 2021 16.15
-13
Petrucci: Žalosten sem, a to je dirkanje....Valentino pa ne dirka in uživa...je pa malo paranoje, ampak tista ni od včeraj...