MotoGP

Petrucci: Že lani sem vedel, da mi Ducati ne bo podaljšal pogodbe

Le Mans, 12. 10. 2020 20.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Danilo Petrucci je na VN Francije v deževnih razmerah prišel do presenetljive zmage, s katero je dokazal, da ga še ne gre odpisati. Prav to pa so že pred začetkom letošnje sezone po njegovem mnenju storili pri Ducatiju, kjer mu niso podaljšali pogodbe, tako da bo 29-letni Italijan prihodnje leto dirkal za avstrijski KTM.

Jack Miller bo v prihodnji sezoni na tovarniškem ducatiju nadomestil Danila Petruccija.
Jack Miller bo v prihodnji sezoni na tovarniškem ducatiju nadomestil Danila Petruccija. FOTO: motogp.com

Pri tovarniški ekipi Ducatija so maja naznanili, da ne bodo podaljšali pogodbe z Danilom Petruccijem, čigar mesto bo v prihodnje zasedel Avstralec Jack Miller. Pri Ducatiju so pojasnili, da so do odločitve prišli na podlagi sezone 2019, ko je Petrucci sicer dosegel eno zmago, a je bil Miller bistveno bolj konstanten. 

29-letni Italijan pa tem besedam nikakor ne verjame. "Vsak mora sprejeti svoje odločitve. To razumem. A ni lepo, ko izgubiš mesto v ekipi, še preden se sezona začne. Nimaš prave motivacije," je začel Petrucci, ki meni, da je bila odločitev, kdo bo v letu 2021 sedel na tovarniškem ducatiju sprejeta že mnogo prej. 

"Že lani sem čutil, da bo to moje zadnje leto v ekipi. Sicer mi tega niso rekli naglas, a je bilo čutiti, da energija ni več prava. Moja zgodba z Ducatijem je bila dolga. Veliko sem se moral boriti, da sem prišel na mesto, kjer sem danes. A vodilni možje ekipe so žal imeli drugačne zamisli."

"Razumem jih. Morda je na koncu bolje, da je tako. Vesel pa sem, da sem dosegel zmago. Občutek na motociklu je bil dober, tako da se nadejam še kakšnih stopničk letos," je pred nadaljevanjem sezone optimističen bodoči dirkač KTM-a. Mesto v avstrijski garaži se mu je odprlo, potem ko je Pol Espargaro sklenil sodelovanje s tovarniško Hondino ekipo. 

To pa pomeni, da bo Alex Marquez v prihodnji sezoni dirkal v poltovarniškem moštvu LCR Honda. "Podobno kot jaz je Alex svoje mesto v tovarniški ekipi izgubil že pred začetkom sezone. Zato si še toliko bolj želi ljudem dokazati, kako hiter zna biti. Vedel sem, da bo v nedeljo poskušal z napadom, a na srečo sem bil jaz tisti, ki je dirko vodil in nadziral. Poleg tega pa mi je pomagal tudi Andrea Dovizioso, ki ga je nekoliko zadržal v boju za drugo mesto," je VN Francije v Le Mansu še enkrat podoživel Petrucci. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ici
12. 10. 2020 21.31
+5
Vsi ti fantje v MotoGP so neizmerno hitri in dobri. Ampak nekateri med njimi so pač malenkost boljši. In Petrucciju ta "malenkost" manjka.
rcarlos
12. 10. 2020 21.53
+3
Škoda da se na suhih stezah ne znajde tako dobro kot na mokrih... Če bi bile same dežne dirke, verjamem da bi bili trenutno v borbi za naslov prvaka samo še Petrucci, Miller in pa mogoče Crutchlow