MotoGP

Pirro: V razredu motoGP bi rad pustil močan pečat

Rim, 21. 12. 2011 10.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski motociklistični dirkač Michele Pirro se po letu dni dirkanja v razredu moto2 seli razred višje in bo tako že v naslednji sezoni nastopil v kraljevem razredu motoGP, kjer bo nastopal za moštvo Gresini.

Mladenič Michele Pirro se zaveda, da ga med najboljšimi čaka vse prej kot lahko delo: "To je zagotovo pomemben mejnik na moji športni poti. Lahko se bom pomeril z najboljšimi dirkači na svetu, v najboljšem tekmovanju na svetu, z ekipo, s katero sodelujem že zadnjih nekaj let. Pri Gresiniju se počutim kot doma, med družino in po vsem, kar se je zgodilo v pretekli sezoni, sem si res želel ostati. Po dirki v Sepangu je bilo vzdušje v celotnem moštvu povsem na psu, a je ekipa po moji zmagi v Valencii vsaj nekoliko zaživela. Po tragični nesreči Marca Simoncellija smo bili povsem podrti, zmaga v Valencii pa nam je povrnila vsaj kanček pozitivnega razmišljanja.“

Michele Pirro bo v prihodnji sezoni nastopal v razredu motoGP.
Michele Pirro bo v prihodnji sezoni nastopal v razredu motoGP. FOTO: Reuters

25-letni Italijan je prepričan, da lahko velik pečat pusti tudi v razredu motoGP, ki se naslednje leto vrača v obliki 1000-kubičnih motociklov: "V razredu motoGP ne želim zgolj sodelovati, ampak bi rad pustil nek pečat. Čeprav je to najvišja stopnja tekmovanja in se borim proti najboljšim na svetu, želim biti vsaj enakovreden. Zavedam se, da na začetku ne bo lahko, a bo prvo leto v kraljevem razredu dobra naložba za naprej. Pridobil bom veliko novih izkušenj.“

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

erlapsus
21. 12. 2011 11.36
+2
Pridobil bo veliko novih izkušenj...to je res....ta najboljše pa bo samo gledal,kako letijo mimo CRT Honde Gresini;)...toliko o enakovrednosti:)
lappappap
21. 12. 2011 11.45
-2
Zanimivo, da je še Honda Gresini hitrejša od Ducatija ;-)
zapy10
21. 12. 2011 14.17
-2
The_Crazy_Freak
21. 12. 2011 16.04
+2
Samo Simoncelli je bil hitrejši od Ducatijev na Hondi Gresini. ;) In verjetno bo tako tudi ostalo, a pustimo se presenetit s strani Bautiste. CRT pa zagotovo ne bodo hitrejši od GP motorjev. V to sem prepričana.
Omen3
21. 12. 2011 18.04
+0
Nekateri z svojimi izjavami kažejo svoje neZNANJE.... Honda Gresini ni bila nikoli hitrejša od Ducatija.Aoyama je bil na koncu sezone skupno na desetem mestu. Simonceli je imel sicer nalepke moštva a ob tem tudi podporo tovarniške Honde in s tem precej drugačen "paket" kot pa ga je imel Aoyama.V bistvu je imel Marco isti paket kot Stoner,Dani in Dovi.Ta tovarniška podpora bi se nadaljevala tudi v naslednji sezoni a je žal Marco prezgodaj zapustil dirkaške steze. Pri Gresini Honda ga bo nadomestil Bautista,ki pa ne bo imel iste tovarniške podpore Honde.Bo pa edini v moštvu vozil Hondo RC213V,saj bo Pirro vozil CRT motor.
lappappap
21. 12. 2011 11.03
-5
Evo prihaja še en motorist, ki bo vsekakor hitrejši kot Rosi;-)
bossairer
21. 12. 2011 11.10
+7
Edino tvojega jezika nebo prehitel :P LP :)
lappappap
21. 12. 2011 11.18
-5