MotoGP

Po štirih letih se vrača v 'paddock': Livio Suppo novi šef Suzukijeve ekipe

Tokio, 23. 02. 2022 09.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
2

Iz Suzukija so sporočili, da so izbrali novega šefa ekipe. To je postal Livio Suppo, ki se tako po štirih letih premora vrača v dirkaški 'paddock'. Suppa se je sicer že lani povezovalo s selitvijo k japonskemu proizvajalcu, zdaj pa je prišlo tudi do uradnega dogovora. Gre za preverjenega strokovnjaka, ki je že dolgo vpet v svet dirkanja.

"Zelo sem ponosen na to, da sem postal šef ekipe Suzuki Ecstar in da sem se vrnil v motoGP po štirih letih premora. V čast mi je, da sem del tega izjemnega projekta. Veselim se sodelovanja z Joanom Mirom in Alexom Rinsom, ki sta oba sposobna boja za vrh v motoGP," je ob uradni naznanitvi prevzema funkcije povedal Livio Suppo, ki je v preteklosti sodeloval z ekipo Honde, ki jo je vodil kar sedem let.

Od Suzukija se je sicer po šampionski sezoni 2020, ko se je naslova presenetljivo veselil Joan Mir, na presenečenje mnogih poslovil tedanji šef ekipe Davide Brivio, ki je sprejel izziv v Formuli 1. V sezoni 2021 je tako bil Suzuki brez pravega vodje ekipe – to funkcijo oz. vlogo koordinatorja je prevzel direktor moštva Shinichi Sahara – kar se je poznalo tudi na rezultatih, ki niso bili tako dobri kot v sezoni 2020. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Z velikim zadovoljstvom naznanjam, da je Livio Suppo naš novi šef moštva, še preden se sezona začne," je sporočil Sahara. "Prepričan sem, da to mesto v ekipi Liviu zelo ustreza, saj ima precej izkušenj in veliko strast do zmagovanja. Zelo dobro razume, kako ekipa deluje in da je ekipni duh zelo pomemben, ko gre za to, da je treba biti nenehno konkurenčen skozi sezono," je še poudaril Japonec. "Nekateri so z njim že sodelovali, tudi sam ga poznam že zelo dolgo, saj je v 'paddocku' prisoten že dolgo časa. Napredek smo opazili že na zimskih testiranjih in verjamem, da bo prihod Livia dodatna spodbuda za ekipo in da bomo postali še močnejši," je zaključil Sahara. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja