MotoGP

Oliveira senzacionalni zmagovalec VN Štajerske, na stopničke še Miller in Espargaro

Spielberg, 23. 08. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
M.J., T.Š., J.K.
Komentarji
183

V Spielbergu je bila v tednu dni na sporedu še druga zaporedna dirka svetovnega prvenstva motoGP. Jubilejno 900. dirko kraljevega razreda je presenetljivo dobil Portugalec Miguel Oliveira, drugi je bil Avstralec Jack Miller, tretji pa Španec Pol Espargaro. Za Portugalca je to prvenec med elito.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Oliveira senzacionalni zmagovalec VN Štajerske
    02:26
    Iz 24UR: Oliveira senzacionalni zmagovalec VN Štajerske
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Štajerske
    08:18
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Štajerske
  • Nesreča Mavericka Vinalesa na VN Štajerske
    01:02
    Nesreča Mavericka Vinalesa na VN Štajerske
  • Vrhunci razreda moto2 VN Štajerske
    04:25
    Vrhunci razreda moto2 VN Štajerske
  • Vrhunci razreda moto3 na VN Štajerske
    03:38
    Vrhunci razreda moto3 na VN Štajerske
  • Andrea Dovizioso najhitrejši na ogrevanju pred VN Štajerske
    03:29
    Andrea Dovizioso najhitrejši na ogrevanju pred VN Štajerske

V Spielbergu je bila ta konec tedna na sporedu druga zaporedna dirka na tem prizorišču in skupno peta v premešani sezoni 2020. Španec Pol Espargaro je bil najhitrejši v kvalifikacijah razreda motoGP. Drugi je bil Japonec Takaki Nakagami , tretji pa Francoz Johann Zarco. Za Espargaroja je bil sobotni "pole position" prvi v karieri v elitnem razredu, japonskega tekmeca pa je prehitel za pičlih 22 tisočink. Prejšnji teden je zmagal Andrea Dovizioso, ki je bil v kvalifikacijah šele deveti, a da bo vnovič v igri za zmago, je potrdil z najboljšim časom dopoldanskega "ogrevanja". Ducati je v Spielbergu sicer zmagal kar petkrat zapored, kar je bila nova dobra vest za Doviziosa. Francoz Johann Zarco, ki ga je vodstvo tekmovanja kaznovalo zaradi neodgovorne vožnje in povzročitve nesreče na prejšnji dirki, pa je bil sicer tretji, a je dirko zaradi kazni v nedeljo začel iz boksov. Do prve vrste na dirki je tako prišel tudi Španec Joan Mir

Jubilejno 900. dirko kraljevega razreda motoGP je najbolje odprl Avstralec Jack Miller, ki je vodil po prvem krogu, zelo dobro je startal tudi legendarni Italijan Valentino Rossi, v kvalifikacijah šele 14., ki je takoj nanizal nekaj tekmecev, precej slabše pa se je uvodoma odrezal vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Fabio Quartararo. Nič bolje ni šlo tudi "klubskemu" kolegu Francu Morbidelliju, saj sta omenjena sprva držala 14. in 15. mesto.  V četrtem od skupno 28 krogov je Joanu Miru uspelo prehiteti vodilnega Millerja in povesti motociklistično karavano. V ozadju se je, zaradi starta iz garaže po prejeti kazni, vozil Johann Zarco. Ne samo vozil, Francoz je kmalu postavil najhitrejši krog. Na tretjem mestu se je utrdil Takaki Nakagami. Japonec je bil v skupini vodilnih edini z mehko zadnjo pnevmatiko. Mir se je še naprej odlično vozil, ko je v četrtem krogu prevzel vodstvo, je deloval vse bolj samozavestno in prepričljivo na čelu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vinalesova yamaha v plamenih
Maverick Vinales je trinajst krogov pred koncem dvigoval roko in opozarjal na tehnične težave. Že čez nekaj trenutkov, šlo je za prvi ovinek po ciljni ravnini, je zletel s steze, dirkalnik pa se je celo vžgal, kar je bil znak za rdečo zastavo in vnovični start v Spielbergu. Vinalesu naj bi odpovedale zavore. Dirkači so se vrnili v garaže, po kratkem prisilnem premoru še enkrat startali in odpeljali zadnjih dvanajst krogov. Ponovni start je najbolje uspel Millerju, ki je hitro prevzel vodstvo, Mir, ki se je najmanj veselil vnovičnega starta, pa je držal drugo mesto. Avstralec je dobil mini bitko v četrtem ovinku, ko je s poznejšim zaviranjem ugnal Španca. 

Vse boljši ritem je kazal Portugalec Miguel Oliveira, peljal nekaj hitrih krogov, med drugim tudi najhitrejšega ter se utrdil na četrtem mestu in še naprej grozil vodilni trojici. Espargaro je bil šest krogov pred koncem spet v vodstvu, Miller na drugem, mesto na stopničkah je zavzel še Oliveira, pa tudi dirkači za njimi niso bili daleč, tako da se je obetal nadvse dramatičen zaključek. In res, vnovič se je izkazalo nepisano pravilo – kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima. Espargaro in Miller sta se vse do zadnjega ovinka pred ciljno ravnino brezkompromisno borila za končno zmago, a naredila napako, kar je izkoristil Portugalec Oliveira ter na ravnini prehitel tekmeca in se veselil prve zmage med dirkaško elito.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dirkaški dan so uradno odprli dirkači razreda moto3. V najšibkejšem je bil v sobotnih kvalifikacijah prvi Argentinec Gabriel Rodrigo pred Špancem Raulom Fernandezom in Japoncem Tacukijem Suzukijem. Kar petnajst dirkačev se je v soboto zgnetlo znotraj sekunde, in tudi to je napovedovalo nepredvidljivo in napeto dirko. Pričakovano so bili dirkači v uvodnih krogih tesno skupaj, nikakršne razlike še ni bilo opaziti, prvi najhitrejši čas kroga je podpisal Britanec John Mcphee, v uvodu dirke pa sta bila na čelu vodilne skupine najbolj aktivna Rodrigo in Italijan Tony Arbolino.  Vodilno skupino je še 14 krogov pred koncem preizkušnje tvorilo kar 18 dirkačev. Na čelo se je za trenutek "povzpel" Darryn Binder, hiter je bil tudi Italijan Celestino Vietti, sicer najbolj prepričljiv na petkovih prostih treningih in še deset krogov pred ciljem brez nikakršne odločitve. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dvanajst krogov pred ciljem je bilo v vodilni skupini še ducat dirkačev, na čelu pa Arbolino pred Rodrigom in Binderjem. Tekma je postajala vse bolj vroča, dirkači so prihajali v ključno obdobje, a pričakovano še brez odločitve. Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v moto3 Španec Albert Arenas je bil še nekaj krogov pred ciljem daleč od vodilnih, ves čas se je vozil okoli sedmega mesta in pričakovati je bilo, da bo v finišu dodal plin. Šest krogov pred koncem sta v spektakularnem padcu preizkušnjo predčasno končala dirkača KTM Turek Deniz Oncu in Japonec Ajumu Sasaki

Ta si je od dirke, po najhitrejšem času dopoldanskega programa, obetal veliko, a po napaki ostal brez uvrstitve. V zadnji krog je kot prvi vstopil Italijan Vietti, skoraj sočasno je v pesku končal Otočan Mcphee. Italijan je odbil vse napade, vmes dočakal napake tekmecev v zadnjih ovinkih in se veselil (presenetljive) zmage. Vodilni v skupnem seštevku Španec Albert Arenas, ki je v Spielbergu zmagal preteklo nedeljo, je osvojil peto mesto. Najhitrejši iz kvalifikacij Argentinec Gabriel Rodrigo je končal na četrtem mestu. V skupnem seštevku ima Arenas zdaj 106 točk, drugi je Ai Ogura (81), tretji pa Britanec John McPhee (67), tokrat brez uvrstitve.

V razredu moto2 si je prvi startni položaj privozil Španec Aron Canet, drugi je bil njegov rojak Jorge Martin, tretji pa Japonec Tecuta Nagašima. Na dirki se je najhitreje pognal Španec Martin, ki je hitro prehitel najboljšega v kvalifikacijah Caneta, tretji po prvem krogu pa je bil še vedno Japonec Nagašima. Canet je nato zletel s steze že v drugem krogu, podobno tudi Britanec Sam Lowes, za sabo potegnil še Tajca Somkrata Čantro in Španca Jorgeja Navarra in naenkrat je dirka ostala brez dveh kandidatov za najvišja mesta. Španec in Tajec sta bila zaradi hujšega padca odpeljana na preventivni zdravniški pregled. Vodilni v skupnem seštevku drugega najmočnejšega razreda Italijan Luca Marini je bil deset krogov pred koncem na šestem mestu, a daleč od boja za najvišja mesta v Spielbergu.  V drugem delu dirke je vse boljši ritem našel Avstralec Remy Gardner in resno mešal štrene tudi v boju za prvo mesto. 

Jorge Martin je prvo mesto na VN Štajerske izgubil po kazni, ki jo prejel zaradi vožnje zunaj steze.

Šest krogov pred koncem je mesto vodilnega še naprej držal Martin, na drugem mestu se je vozil Marco Bezzecchi, tretji pa je bil Gardner, a še nič ni bilo odločenega v Spielbergu. Vodilni trije so utrdili svoj položaj v zaključku dirke, tri kroge pred koncem je kazalo, da so "stopničke" že oddane. In res, napeto je bilo le še v boju za zmago, kjer je Bezzecchi vztrajno ogrožal Martina, bil nekajkrat blizu Špancu, ki pa je na koncu le odbil vse napade in prvi prečkal ciljno črto. A njegovo veselje je bilo kratkega daha, saj so ga kmalu, zaradi vožnje zunaj steze, zapeljal je na zeleno polje, kaznovali in zmago je nato proslavil Italijan Bezzecchi, Martin pa se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Za Bezzecchija je to sploh prva zmaga v razredu moto2. Italijan Marini, tokrat sedmi, je s 87 točkami obdržal vodstvo v svetovnem prvenstvu. Tako Italijan Enea Bastianini in Martin za njim v seštevku šestih tekem zaostajata osem točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Štajerske
VN Štajerske FOTO: 24ur.com

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

15.12

Oliveira dobil še dodatno nagrado

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
15.10

Vrhunci dirke za VN Štajerske

15.06

"Hvala vsem," navdušeni Oliveira

Oliveira se je zahvalil družini in vsem navijačem za podporo in kot je dejal, je to zgodovinski trenutek.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
15.04

Miller iz bolnišnice do drugega mesta

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
15.01

Veselje v Portugalčevem moštvu

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (183)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nightifly
24. 08. 2020 10.44
+6
4 11 Dermeister 23.08.2020, 15:59:58 +35 SKY Racing Team VR 46, vsaka čast za to akademijo, Rossiju in celi ekipi, ter mladim upom, ki prihajajo.//////////+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
StAnalitik
24. 08. 2020 09.40
+8
Yamaha sabotira sama sebe.Sramota za to firmo motorjev.Najamejo naj sposobne ljudi in bo mogoče kaj bolje.
Ici
23. 08. 2020 21.48
-21
Najpomembnejša in zgodovinska informacija z današnje dirke v razredu MotoGP je, da je PRVIČ V ZGODOVINI ZMAGAL KTM.
Ici
23. 08. 2020 21.49
-25
Uporabnik458403
23. 08. 2020 21.51
+27
cbrman
23. 08. 2020 21.40
-17
Oliveira, Miller, Espargaro odlično izpeljana dirka. Dobro tudi Dovi... Glede Yamah pa poslušajte izjave voznikov... Imajo težave s pogonskimi agregati zato so blokado vklopili pač par sto vrtljajev prej... Ni treba iskati krivde pri Dorni... Če je lahko Ktm zmagal bo pač Yamaha morala kak Yen več investirati v motorje.... Če bi Dorna delala za Markeca bi mali pred prvo dirko že bil prvak. Tako bo pa polaman celo sezono pavziral. Pa ne jokcat saj Markec ne bo vozil do 40.leta.. Še kako leto, dve, tri pa bo v zasluženem pokoju z 10naslovi prvaka.... GREMO MARKEC GREMO HONDA....
iga_biba
23. 08. 2020 20.08
-30
Oliveira, Miller, Espargaro. Kje pa je bivši 9x zimzeleni veteran? Deveti, pa šo zaradi odstopa Vinalesa. Drugače deseti, si preveč želi desetko, želi namesto bi dirkal. Pred njim Mir, Rins, Nakagami, Binder Ni žalostno to za bivšega prvaka??
catgod
23. 08. 2020 20.55
-21
Caki, da se najde pametn tarumen....te bo poucil, da je rosi bil najboljsa yamaha...
BBS1
23. 08. 2020 20.58
-25
Očitno je Rossi dal Fabiu in Vinalesu pokvarjene bremze namontirat, da bi lahko bil sam najboljša Yamaha.
superjezek
23. 08. 2020 21.07
+27
Oh vi otročji zafusriranci.. Rossi se je peljal takrat pred MV in Fabiom ;) spremljate dirko ne pa sam lajat
dajno
23. 08. 2020 18.46
-13
MM bi tukaj lahko startal zadnji vozil kakšen krog več in še vedno zmagal 😁
bandit1
23. 08. 2020 18.32
+14
Pa ne mi reč da je najboljša Yamaha v sedlu z Rossijem, ki ga pošiljate v penzijo. Bravo "penzionist", še bom navijal zate.
bandit1
23. 08. 2020 18.38
+36
Pa še nekaj, tisto glede Zarcoja se mi pa zdi ena navadna svi....., nisem neki njegov fan ampak ni bilo pošteno.
catgod
23. 08. 2020 18.06
-11
Razmisljam o izdelavi vrtnega palcka v podobi rosija......trzna uspesnica ...vam recem😂😂😂
Diegol14
23. 08. 2020 18.03
+10
The doctor = The best
iga_biba
23. 08. 2020 20.09
-17
catgod
23. 08. 2020 21.44
-18
nikdar ni biu in nikdar neu....razn, če se bo vpisal na medico in cc. 7 let študija
SDS Kopriva
23. 08. 2020 17.03
-12
Tole ni več šport ampak kuhinja , tko k formula.. lp moto bo.. p.s. Rossi je največji
Uporabnik458403
23. 08. 2020 17.01
+46
Bogi Vinales. Presnjo dirko je motor letel nad njim, to pa se je moral preko 200 na uro vrcti iz njega, ker ni imel premz....
mojcd
23. 08. 2020 16.52
+6
Gre kdo na dirko v Misanu? Na bolhi je nekaj kart.
mojcd
23. 08. 2020 16.46
+27
Esparago spet brez kazni (zame je ni) ampak kdor je gledal moto2 ve kaj govorim.....
Uporabnik458403
23. 08. 2020 16.37
+25
Koncno sta novinarja ugotovilab kaj je pravi razlogb da se marqez ne bo tako hitro vrnil na stezo....... Da ni slo za ustrezno operacijo in zdravljenje, samob da se cim prej vrne........ Saj to smo vsi vedeli, da je bila tisto z okno izmisljutina... In ko tako lazejo ze ob stvarehb ko jim nebi bilo potrebno se samo vprasam kako se lazejo ko gre za dejanske prevare.........in delanje marqeza za legendo motociklizma
rr3
23. 08. 2020 17.47
-12
Pred tednom si trdil da hisa Franko kuha poseben kavcuk za mich... Dorno. Sem ti reke,l da ti Alu folija ne pokriva lubenice... In si dobil cel teden da si poflikal....
Uporabnik458403
23. 08. 2020 18.06
+10
rr3.........eni ste pac slepi in verjamete tisto kar zelite verjeti in ne nekaj kar bi razumeli....... Taksni ste tipicni marqezovi feni, kar je na koncu logicno.........
9474
23. 08. 2020 18.35
-13
Mal si se ustel svetice... Ti si tisti, ki verjames, kar zelis verjeti in ne verjames dejstvom, katerim verjamejo tudi vsi vpleteni v motogp... Za vse obstaja neka resnica, ki temelji na dejstvih, le zate in se koga drugega obstaja VASA resnica...
catgod
23. 08. 2020 18.53
-11
ne rabš bit MAR fen, da vidiš, da se ti je odpeljalo svetice......naj ti pomagajo
Uporabnik458403
23. 08. 2020 19.49
+14
9474........ Tribune so dejstvo, ki prakticno vse povedo..... Ce nekdo kupi vztopnico s tem vse pove..... Ko ima nek italjan na spanskih dirkaliscih vec navijacev kot domaci "zvezdnik" je to neka obstojeca resnica, ki temelji na dejstvih.........
catgod
23. 08. 2020 21.44
-14
Uporabnik458403
23. 08. 2020 16.30
+16
Rezultati letosnje prve dirke Quartararo, Vinales, Dovi............ Rezultati druge dirke Quartararo, Vinales, Rossi...... Da se v par dirkah vse spremeni ni nakljucje...... Quartararo je prvi dve dirki suvereno zmagal sedaj je okrog 10 mesta........ Rossi prakticno postal ze tretjic najboljsi yamahin dirkac v letosnji sezoni ostali dve dirki pa suvereno zmagal Quartararo, Vinales pa drugi..... Kuhinja da vse smrdi.... Ce bi Quartararo dirkal poskodovan nebi imel taksnega padca forme.............. Ni nakljucje, da so kar naenkrat v tretji dirki sezone odlocili za menjavo cisto drugih pnevmatik in vse postavili na glavo......ocitno z namenom in to vse pove, kako na rezultate vplivajo gume IN KAKO JE MOZNO Z GUMAMI DOLOCATI ZMAGOVALCA IN SVETOVNEGA PRVAKA.......... Se lazje pa je kogarkoli izlociti iz boja.... Pred leti Vinalesa ko je prvi dve dirki suvereno zmagal sedaj pa isto Quartararoja........... ZA MENE TO NI VEC SPORT
dugi159
23. 08. 2020 16.39
-34
Vinjalesa je takrat unicla yamaha , ker se je rossiju mesalo , da ga mladinec pegla . Teorija zarot obstaja pri samooklicanemu in nikjer drugje . Saj so zaradi njega zaceli uporabljati par let nazaj eno leto stare gume
mojcd
23. 08. 2020 16.48
+15
Spielberg je samo gas gas gas. Ne more tu yamaha niti kosmicev pojesti brez da jim KTM ali Duce mleka ne nalije. Pocakajmo Misano, ki bi morali biti Yamahino! Upam pa na Suzuki zmago!
Uporabnik458403
23. 08. 2020 17.04
+6
Mojcd........ Bi pa moralo Brno ustrezati pa ni....... Jaz sem to ze lani napovedoval, da bodo Quartararoja unicil ko bo prevec konkurencen za naslov...........
catgod
23. 08. 2020 17.35
-19
pinocio
23. 08. 2020 16.24
+8
kaj prvoščim Ponterayu po 20 leti končno
.jezdimir
23. 08. 2020 16.21
+28
Škoda da je prekinitev vzela sapo dominantnemu Suzukiju v prvem delu, so pa prekinitve sestavni del, najboljši je zmagal, tako je tudi prav. fajn je da smo dočakali konec Dorninih mahinacij in iz njene strani podarjenih zmag, na koncu koncev je tudi Markec spoznal da tudi s pomočjo prevar nima več možnosti, zato tudi odlaša s povratkom.
dugi159
23. 08. 2020 16.32
-25
Kako , sej markez ni vozu , da ga tukaj nekaj omenjas , se ti je zgleda globoko usidral , hehehe , sej tudi nastopacu neki ne gre , ucinek priblizno isti kot pri markezu , le da je on v postelji , hehehe
fggj
23. 08. 2020 16.19
+54
Iskrene čestitke Olvieiru, lepo je oba prehitel v zadnjem ovinku. Škoda za Mira, ker si je res privozil lepo prednost in bi se brez ponovnega štarta dirka verjetno odvila precej drugače. Rossi pomoje čisto solidno, iz 14. na 9. mesto in ponovno najboljša Yamaha... se glede na predstave drugih bojim, da ima Yamaha precej težav in da je v tem trenutku kar nekaj boljših motorjev. Bo pa zanimivo slišati kaj se je zares zgodilo z Vinalesom. Za nas gledalce je prvenstvo brez Marqueza precej bolj zanimivo, saj končno eno leto spet ni jasnega favorita in v ospredje pridejo tudi drugi fantje, kar je super. Se pa sprašujem, kako žalostno mora biti življenje nekaterih komentatorjev tukaj gor, če na nedeljsko popoldan nimate nobenega pametnejšega dela kot da se norčujete iz dirkačev za katere ne navijate in provocirate. Konkretno za Rossija.. lahko navijate zanj, lahko ne, lahko vam je simpatičen, lahko ne. Dejstvo je, da je tip legenda, ki že več 20 let dirka z najboljšimi na svetu in se pri 41 letih še vedno lahko konkurenčno pelje in pride na skorajda vsaki dirki vsaj med top 10. Da ne govorimo o tem, koliko denarja prinese v motogp, koliko ljudi hodi na dirke zaradi njega, koliko jih spremlja predvsem zaradi njega... Kar se mene tiče si zasluži predvsem spoštovanje. Kar pravzaprav velja za vse fante, ki se praktično na vsaki dirki vozijo povsem na meji. Tako da bi bilo res veliko lepše brati komentarje, če se ne bi vedno našel nek patetičen osebek, ki si svoj ego napihuje z žaljenjem drugih dirkačev. Pa naj bo to Rossi, Marquez ali kdorkoli drug.
mojcd
23. 08. 2020 16.52
+8
Internet in boti, ignoriraj. Saj ves dont feed the trolls
viljuska1 1
23. 08. 2020 17.01
+0
superjezek
23. 08. 2020 17.15
+13
Eden redkih normalnih komentarjev tukaj gor. Bolj se ne morem strinjat s tabo. Toliko lepih stvari v življenju a nekateri ne vidijo in ne znajo drugega, kot biti žleht in žaljivi..
catgod
23. 08. 2020 17.34
-17
Na vrt si postavi tega rosija ...namest vrtnega palcka.
superjezek
23. 08. 2020 21.11
+9
Rossi je velik 182 cm in devetkratni svetovni prvak, legenda tega športa, ti pa si navaden palček catgod hahah ;)
Lucky
23. 08. 2020 21.57
-8
Zanimivo, pljuvaš po drugih, sam pa na nedeljo spišeš roman. Prvenstvo ti je zanimivo brez MM, nad Rossijem si pa navdušen?
Sasda Sadas
23. 08. 2020 16.06
-26
Mislm da sedaj samo vidi da je pac MM93 marsovec kar se tiče motogp-ja al so pa drugi res taka katastrofa nepredstavljami si kako bi zgledala tabela motogp ce bi MM vozil na useh dirkah
Feraltribune
23. 08. 2020 16.02
+48
Pozivam na totalni bojkot vseh firm, ki imajo svoje reklame med dirko MotoGp-ja. Torej ne kupujmo ničesar v firmah TC Motoshop, Harwey Norman, Mercator, SloWatch in Tuš. Naj propadejo. Zagnali bomo facebook skupino za bojkot.
Ici
23. 08. 2020 16.23
-18
Pametno. Res pametno. In kdi bo potem plačal TV pravice za prenos dirke. Ti?
dugi159
23. 08. 2020 16.33
-13
iga_biba
23. 08. 2020 20.11
-9
lahko reklamirajo pred dirko in po dirki. sedaj pa zgleda kot da reklame prekinjajo z dirko!