MotoGP

Pol Espargaro: Iz napak na VN Avstrije sem se marsikaj naučil

Spielberg, 21. 08. 2020 18.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pol Espargaro se je minuli vikend na VN Avstrije dolgo časa boril za stopničke ali celo zmago, nato pa je skupaj z Miguelom Olivieiro končal v pesku. Na prvih prostih treningih pred VN Štajerske je Španec dokazal, da bo tudi tokrat med najboljšimi. Popoldan je bil celo najhitrejši, kar je zagotovo lep obet pred sobotnimi kvalifikacijami in nedeljsko dirko. Vso dogajanje boste lahko spremljali na VOYO in Kanalu A.

29-letnik iz Granollersa je bil na prvem treningu še zadržan, dosegel je 11. najhitrejši čas, v drugo pa je ugnal vso konkurenco in s tem postavil skupni najhitrejši krog prvega dne dogajanja pred veliko nagrado Štajerske. Na njej bo Pol Espargaro skušal znova konkurirati za najvišja mesta, nekaj, kar mu je pred slabim tednom dni uspevalo vse do odstopa z Miguelom Oliveiro.

"Prejšnji vikend smo imeli lepe možnosti za zmago, a se je zgodilo, kar se je. Tako pač je, iz napake sem se marsikaj naučil in sedaj gremo naprej. Še naprej bomo pritiskali, nikdar se ne bomo predali," je odločen mlajši od bratov Espargaro. 

"Danes smo začeli, zavedajoč se, da imamo ta vikend novo odlično priložnost. Dopoldan smo nekoliko štedili s pnevmatikami, saj si jih želimo prihraniti za dirko," je Espargaro razkril del taktičnega načrta, ki pa mu ni preprečil, da ne bi petka zaključil kot najboljši dirkač v elitnem razredu.

KTM-ovi dirkači so na prvih prostih treningih znova dokazali, da gre razvoj motocikla v pravo smer. Morda celo prvi adut avstrijske ekipe na zanje drugi domači dirki pa je petkovo dogajanje zaokrožil z besedami: "Popoldan sem bolj pritiskal na plin. Počutil sem se odlično, čeprav je bilo nekoliko težje kot na prvem treningu, saj so bile temperature višje. Na koncu mi je uspel odličen čas, podoben kvalifikacijskemu izpred šestih dni."

VN Štajerske
VN Štajerske FOTO: 24ur.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

catgod
21. 08. 2020 21.06
-16
Vsi 4 ducatiji med zadnjimi na FP2....ok ..za PIR in PET .. je tko jasno, da bosta tam....ocitno oz. upam, da skrivajo hitrost
orcus
21. 08. 2020 19.02
+23
Ko bo kaj naredil, se lahko pogovarja kaj se je naucil. Bomo videli po dirki!
kmet#1
21. 08. 2020 18.57
+23
Kaj pomeni dopoldan smo nekoliko štedili s pnevmatikami?
jazpatipažidanamarela
21. 08. 2020 19.46
+15
LightningBolt
21. 08. 2020 20.52
-15