MotoGP

Poškodovani Lorenzo ne bo obupal: Nisem sam kriv, da sem se znašel v tej situaciji

Sepang, 05. 11. 2018 16.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Jorge Lorenzo je minuli konec tedna izpustil še četrto zaporedno dirko v svetovnem prvenstvu razreda motoGP, potem ko še vedno ni popolnoma okreval po poškodbah stopala in zapestja. Španec je po dirki za VN Malezije novinarjem zatrdil, da bi veliko raje dirkal, kot svoje konkurente spremljal po televiziji, a v isti sapi dodal, da ni sam kriv, da je trenutno slabo fizično pripravljen.

Jorge Lorenzo se zadnjih dirkah kot dirkač Ducatija zagotovo ne bo rad spominjal.
Jorge Lorenzo se zadnjih dirkah kot dirkač Ducatija zagotovo ne bo rad spominjal. FOTO: motoGP

Jorge Lorenzo, ki je v letošnji sezoni trikrat ugnal vso konkurenco v elitnem razredu motoGP (Mugello, Katalonija in Spielberg), je bil v zaključku letošnje sezone prikrajšan za boj za najvišja mesta. Petkratni svetovni prvak je namreč grdo padel v prvem zavoju dirke za VN Aragonije in si zlomil kost v stopalu. Po operaciji se je ekspresno znova usedel na motocikel, a nato spektakularno padel še na prostem treningu pred VN Tajske, kjer si je poškodoval zapestje. Čeprav je nepopustljiv borec in se je kar dvakrat poskušal vrniti v svetovno prvenstvo (Japonska in Malezija, op. p.), je sedaj vendarle ugotovil, da ni vredno tvegati zdravja za povprečen rezultat, ki bi ga bil v trenutnem stanju sposoben doseči. "Sem v težkem položaju, sem zelo razočaran, saj nisem pričakoval, da bom toliko časa okreval. V Sepang sem pripotoval z željo, da mi uspe dober rezultat. Dirkališče mi je zelo všeč, za nameček pa je Ducati vedno konkurenčen na tej dirke. Žal v petek nisem našel pravih občutkov in res je bilo zahtevno sedeti na motociklu. Ni bilo smisla, da bi nadaljeval z dirkaškim koncem tedna," je po končani dirki za VN Malezijo, katero je dobil svetovni prva Marc Marquez, povedal Lorenzo. 

Marquez in skrivnostna tehnična okvara
Lorenzo tudi dodaja, da se je v težkem položaju znašel predvsem zaradi krivde drugih. Spomnimo, po dirki v Aragoniji je za padec obtožil Marqueza, ki naj bi mu v prvem zavoju zaprl idealno linijo in ga zrinil na umazani del steze, kjer pa ni bilo dovolj oprijema, da bi lahko Jorge preprečil padec in poškodbo stopala. A veliko več težav, kot stopalo, Špancu povzroča zapestje. To pa si je poškodoval na Tajskem zaradi skrivnostne tehnične okvare njegovega Ducatija, ki ga je pri visoki hitrosti brez opozorila katapultiral v zrak. "Ne smete pozabiti, da nisem sam kriv, da sem se znašel v tej situaciji. Spomnite se, da sem se po padcu v Aragoniji, za katerega nisem bil kriv sam, hitro okreval, da sem lahko nastopil na dirki na Tajskem. Tam sem potem padel zaradi tehnične okvare na motociklu in si poškodoval še zapestje. Želim si dirkati, ker bi rad nazaj pridobil te občutke za naslednjo sezono, saj v letošnji rezultati niso več pomembni. Morda bom okreval do zadnje dirke, a pri takšnih poškodbah ne smeš hiteti in to je napaka, ki sem jo tokrat storil sam," je vseeno priznal izkušeni trikratni prvak elitnega motociklističnega razreda. 

Trenutek, ko je se je Lorenzova sezona obrnila na glavo - padec na VN Aragonije.
Trenutek, ko je se je Lorenzova sezona obrnila na glavo - padec na VN Aragonije. FOTO: motoGP

Klavrn konec kariere v rdečem
Zaradi poškodbe se bo tudi na zelo klavrn način končala kariera Lorenza pri moštvu Ducati. Španec, ki je k italijanskemu moštvu prestopil po koncu sezone 2016, je ravno v svoji drugi sezoni na rdečem motociklu začel dosegati rezultate, ko se je odločil, da moštvo zapusti in se preselil k Hondi. Razočaranje nad njegovo kariero v rdečem je še toliko večje, potem ko na zadnjih petih dirkah ni osvojil niti točke in tako moštvu iz Bologne močno zmanjšal možnosti, da osvoji vsaj naslov med konstruktorji in naslov med moštvi. "Verjemite mi, da sem sam najbolj razočaran. Želel sem si biti stoodstotno pripravljen in želel sme zmagovati z Ducatijem. Trudim se po najboljših močeh in upam, da v  moštvu to razumejo. Vedno smo imeli dober in profesionalen odnos in žal mi je, da se naša pot zaključuje na takšen način. Je pa res, da je na voljo še ena dirka," je še pred zaključkom sezone v Valencii dodal Lorenzo. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
05. 11. 2018 19.26
+5
vedno so drugi krivi, pa ni edini.
Profesormarck
05. 11. 2018 19.20
+3
Vse zapret,ker se je lorenzo poškodoval,tud komarje zraven štet....
Adidas.
05. 11. 2018 18.37
+8
toti me malo spominja na vrtec.Tam vzgojiteljica vprasa tamalega kdo je kriv pol pa s prstom na vsakega kaze pa se joka poleg...
resnicaosvobaja
05. 11. 2018 18.35
+3
Več jokanja je mogoče le še na Kmetiji
motorist_mb
05. 11. 2018 18.24
+4
Zaradi težkega karakterja se je poslovil od naslova na duceju...škoda ker Dovi in Petrucci sta samo voznika brez možnosti za naslov...Miller in Bautista sta še potencial ampak motor je prešfoh za vrh!
resnicaosvobaja
05. 11. 2018 17.55
+14
9% krivde nosi Lorenzo sam , 67% zavora , 21 % zadnja guma , 3% pa je še neopredeljeno
profesor m
05. 11. 2018 18.13
+9
maxspeed
05. 11. 2018 17.41
+11
pa kaj se dogaja z motogp!?!!! Samo jokanje kar v eno
Kreuzfahrer
05. 11. 2018 18.32
-3
to ti je Rosberg sindrom iz F1 se bacili širijo sem :)...
profesor m
05. 11. 2018 16.52
+34
Lorenzo je odlicen poznavalec nastavitev motorjev...ima super talent za razvoj motorjev.....to je dokazal pri vsakem mostvu do sedaj.... yamahi in ducatiju... ali njegove izjave so vcasih neresne...kot da ne vozi on motorja ampak drugi