MotoGP

Pred naslednjo virtualno dirko vrata odprlo tudi 'pravo' dirkališče Misano

Rimini, 15. 05. 2020 11.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanskim dirkačem Micheleju Pirru, Enei Bastianiniju, Nicolu Bulegi in Matteu Ferrariju je na dirkališču Misano pripadla čast, da so kot prvi po prekinitvi motociklističnega prvenstva opravili nekaj krogov po stezi, ki bo ta konec tedna prizorišče že četrte virtualne dirke. Prenos boste lahko od 15. ure spremljali na naši spletni strani.

Udeleženci so imeli na vsakem koraku na voljo razkužila, ki bodo obvezna tudi v prihodnjih mesecih.
Udeleženci so imeli na vsakem koraku na voljo razkužila, ki bodo obvezna tudi v prihodnjih mesecih. FOTO: MotoGP
Na Apeninskem polotoku so namigovali, da bi se lahko rojakom na vzhodni obali pridružil tudi legendarni Valentino Rossi, a se to ni zgodilo. Rossi sicer od omilitve ukrepov redno trenira na domačem dirkališču, tako imenovanem Ranču v Tavullii.

Pred četrto virtualno dirko, tokrat se bodo dirkačem motoGP pridružili tisti, ki nastopajo v razredu motoE, nove dobre novice za ljubitelje motociklizma. Michele Pirro (Ducati), Enea Bastianini (Italtrans Racing), Nicolo Bulega (Federal Oil Gresini Moto2) in Matteo Ferrari (Trentino Gresini MotoE) so se skupaj s še nekaterimi italijanskimi rojaki v četrtek podali na stezo "pravega" dirkališča Misano in kot prvi po razglasitvi pandemije novega koronavirusa odpeljali nekaj krogov.

Dirkališče, ki nosi ime po pokojnemu Marcu Simoncelliju, je v četrtek prvič po sredini marca odprlo svoja vrata, skupno pa je nastopilo 13 dirkačev. To je bil nov dokaz sproščanja ukrepov na Apeninskem polotoku, kjer profesionalni športnikom zdaj dovoljujejo vsakodnevno treniranje. Kolegom iz motociklističnega prvenstva sta družbo delala tudi veteran Mattia Pasini in testni dirkač Aprilie Lorenzo Savadori, je poročala uradna spletna stran prvenstva motoGP.

"Uporaba mask, sanitetnih izdelkov in socialno distanciranje so bili ključnega pomena skozi ves dan v Misanu, kjer so dirkači močno pohvalili nov asfalt," so zapisali na motoGP.com, ob tem pa vse ljubitelje motociklizma povabili k ogledu že četrte virtualne velike nagrade, ki jo boste lahko v nedeljo (17. maja) ob 15. uri pospremili na naši spletni strani. 

Prizor, ki bo v tej sezoni očitno stalnica: dirkači so v garažah med četrtkovim treningom nosili maske.
Prizor, ki bo v tej sezoni očitno stalnica: dirkači so v garažah med četrtkovim treningom nosili maske. FOTO: MotoGP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.