MotoGP

Predlog za prisotnost gledalcev zavrnjen: Jerez dokončno za 'zaprtimi vrati'

Jerez, 25. 06. 2020 15.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko je županja občine Jerez Mamen Sanchez prejšnji teden španske oblasti in organizatorja motoGP dirk Dorno pozvala k sestanku, kjer bi razpravljali o morebitni prisotnosti gledalcev, so zdaj organizatorji sporočili, da so se vse vpletene strani soglasno odločile, da gledalcev v Jerezu ne bo.

Dirki v Jerezu (VN Španije in VN Andaluzije) bosta potekali za zaprtimi vrati.
Dirki v Jerezu (VN Španije in VN Andaluzije) bosta potekali za zaprtimi vrati. FOTO: AP

Danes je motociklistični svet obšla novica, v kateri organizatorji dirke v Jerezu sporočajo, da so se andaluzijska vlada, mestni svet Jereza in Dorna soglasno odločili, da na prizorišču prvih dveh dirk karavane motoGP letošnje sezone v Jerezu ne bo gledalcev. Prva bo na sporedu 19. julija, druga pa 26. julija. 

V kolikor bi si organizatorji v Jerezu na tribunah želeli videti gledalce (tudi ob upoštevanju priporočil zdravstvenih organizacij bi jih lahko na tribune spravili precej), bi to precej podražilo stroške organizacije dirke. Poleg tega se je v Španiji znova malce povzpela številka novo okuženih z novim koronavirusom, vključno z območjem v okolici Aragona in Malage, kar je bil dodaten razlog, da so se organizatorji odločili za dirko za 'zaprtimi vrati'.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fery Zaka
25. 06. 2020 18.00
+0
To pa bo dirka, ja. Mesto duhov. Bolj farsa kot dirka. Ampak ok, show must go on, baje. Če jim bo kdo dal denar za te neumnosti, zakaj ne?
.jezdimir
25. 06. 2020 17.28
+17
Se pravi bo Rossi brez svojih navijačev, za Markeca se ne spremeni nič, itak vsi vemo da jih sploh nima...hehehe
felix59 drugič
25. 06. 2020 16.51
-20
Odlična poteza , saj tudi ne rabimo rumenih , kateri bi se nedostojno vedli , žvižgali in tulili kot živali , ko bi na najvišjo stopničko stopil svetovni prvak Mark Marquez. Doma pa lahko tudi nagi skačejo okoli TV , če jim je ljubše.
prost1
25. 06. 2020 16.51
+0
Edino pravilno. Doživeli smo že nekaj primerov brezbrižnosti , v naši soseščini.