MotoGP

Dvoboj Marqueza in Doviziosa v zadnjih metrih dobil Italijan

Spielberg, 11. 08. 2019 08.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

V Spielbergu je bil na vrsti vrhunec dirkaškega vikenda, boj za zmagovalne stopničke na VN Avstrije. Na dirki razreda moto3 je zmagal Romano Fenati, v konkurenci moto2 pa Brad Binder. Na dirki razreda motoGP je zmago v izjemnem finišu slavil Andrea Dovizioso pred Marcom Marquezom.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Andrea Dovizioso v 'svojem' ovinku spet boljši od Marca Marqueza
    02:24
    Iz 24UR: Andrea Dovizioso v 'svojem' ovinku spet boljši od Marca Marqueza
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Avstrije
    09:22
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Avstrije
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Avstrije
    04:00
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Avstrije
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Avstrije
    03:22
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Avstrije
  • Vrhunci dirke razreda motoE za VN Avstrije
    02:31
    Vrhunci dirke razreda motoE za VN Avstrije

Pred dirko za VN Avstrije so bila na sporedu ogrevanja v vseh treh razredih, nato so sledile dirke. Tokrat so tekmovali tudi dirkači razreda motoE. Dirkače je v nasprotju s sobotnim vročim dnem pričakalo oblačno vreme, ki je ponudilo tudi nekaj deževnih kapelj, zato je bila steza spolzka. Dirkači razreda motoGP so imeli na ogrevanju najzahtevnejše razmere od vseh treh razredov, steza je bila mokra, zato tudi čas precej slabši od kvalifikacij. Franco Morbidelli je bil najhitrejši na ogrevanju (1:28.803), drugi je bil Valentino Rossi, tretji Karl Abraham.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na dirki razreda motoGP si je "pole position" zagotovil vodilni dirkač v skupnem seštevku točkovanja za naslov svetovnega prvaka Španec Marc Marquez. Hondin dirkač je bil zanesljivo najboljši, v prvi vrsti sta si mesto zagotovila še Francoz Fabio Quartatraro in Italijan Andrea Dovizioso. Iz druge vrste so dirko začeli Španec Maverick Vinales (Yamaha), Italijan Franco Bagnaia (Pramac Ducati) in Japonec Takaaki Nakagami (LCR Honda).

Dovizioso (na fotografiji) je navdušeno proslavljal zmago na avstrijskem dirkališču.
Dovizioso (na fotografiji) je navdušeno proslavljal zmago na avstrijskem dirkališču. FOTO: motoGP

Dramatično do zadnjega ovinka: Dovizioso spet ukanil Marqueza
Na zadnjih treh dirkah v Avstriji so slavili Ducatijevi dirkači, Andrea Iannone pred tremi leti, Andrea Dovizioso pred dvema letoma, lani pa Jorge Lorenzo, medtem ko aktualni prvak in vodilni dirkač tudi v letošnji sezoni Marquez še vedno čaka na prvo zmago na tem prizorišču. V kvalifikacijah je pokazal, da bi bil lahko letos na vrhu, saj je dosegel nov rekord kraljevega razreda z 59. najboljšim startnim položajem v karieri, prehitel je legendarnega Avstralca Micka Doohana. A se mu ni izšlo po načrtih, prekrižal mu jih je Dovizioso, ki je nadaljeval Ducatijevo prevlado v Avstriji, to je bila moštvena četrta zaporedna zmaga na tem prizorišču.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dirka je bila suha, najbolje je startal Quartararo, ki je prevzel vodstvo pred Doviziosom in Millerjem, Marquez je bil četrti. Prvi je odstopil Hafizh Syahrin, malce pozneje tudi Cal Crutchlow, ko se je zapletel s Polom Espargarojem. Nato so se 23 krogov pred koncem zgodile spremembe na prvih treh mestih, Dovizioso se je prebil v vodstvo, drugi je bil Marquez, ki je mu je tesno sledil, tretji je bil Quartararo. V 20. krogu je s steze zdrsnil Jack Miller, Marquez pa je ušel Doviziosu in prešel v vodstvo, in tako je bilo vse do devetega kroga pred koncem, ko je Italijan prehitel Španca, kmalu nato pa je dirko končal Tito Rabat.

Dovizioso: Vesel sem vse in tudi za Luco
Quartararo je bil osamljen na tretjem mestu, v boju za četrto pa Rossi, Vinales in Rins. V zadnjih krogih pa izjemen dvoboj Marqueza in Doviziosa, Španec je prehitel Italijana, a se ta ni predal in v zadnjem krogu, v zadnjem ovinku, je Dovi prešel v vodstvo in prvi prevozil ciljno črto, Marquez je bil tako drugi (+0.213), tretje mesto je zasedel Quartararo (+6.117). Četrti je bil Rossi, peti Vinales in šesti Rins. Marquez je še povečal vodstvo v skupnem seštevku točkovanja za naslov svetovnega prvaka.

"Bil je zadnji ovinek, moral sem poskusiti, čeprav zapeljem predolgo. Vedel sem, da sem najmanj drugi. Počutil sem se močnega, razmišljal sem o dirkah iz preteklosti. Zelo sem vesel za vse, ki so tako trdo delali, in za Luco (Semprini, predstavnik za stike z javnostjo pri Ducatiju, ki je umrl pred dnevi, op. p.)," je dejal Dovizioso po veliki zmagi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Binder na rojstni dan slavil v razredu moto2
Na ogrevanju je bil v razredu moto2 najhitrejši Nemec Phillip Oettl, sledila sta Jorge Navarro in Jorge Martin. V kvalifikacijah pa je bil najhitrejši Japonec Tecuta Nagašima (Kalex), za njim sta bila Južnoafričan Brad Binder (KTM) in Tajec Somkiat Čantra (Kalex). Binder je na startu dirke hitro potegnil in se prebil na prvo mesto, po treh krogih pa prvi nesreči, padla sta zmagovalec kvalifikacij Nagašima in Xavi Vierge. Binder je vodil, najbližja sta mu bila Gardner in Bastianini. Nato pa nova sprememba v vrstnem redu šest krogov pred koncem dirke, Remy Gardner je zadel Alexa Marqueza od zadaj, padel in za Avstralca je bilo dirke konec.

Na drugo mesto se je prebil Enea Bastianini, ki pa v nadaljevanju prav tako ni imel sreče. Ob padcu Luce Marinija je ta s sabo potegnil tudi Bastianinija, za katerega je bilo upov o dobri uvrstitvi konec. Binderju je bil nato nevaren le še Marquez, ki je zaostajal slabe pol sekunde, tretji Navarro je bil že več kot dve sekundi zadaj. A je Južnoafričan brez težav zadržal vodstvo in zmagal, to je bilo najlepše darilo za rojstni dan, pred tem je nazadnje zmagal v Avstraliji leta 2018. Na stopničkah sta bila še Marquez (+0.330), ki je z drugim mestom še povečal vodstvo v skupnem seštevku (181 točk, najbližji zasledovalec Lüthi jih je zbral 138) in Navarro (+1.839) na tretjem (Španec je tretji tudi na lestvici s 126 točkami). "Vesel sem, da sem zmagal, ne morem si zamisliti boljšega dne. Imam rojstni dan, to je tudi domača dirka za KTM. Bila je zelo težka dirka," je povedal Binder po dirki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Fenatijeva zmaga v moto3
V razredu moto3 je bil na ogrevanju najhitrejši Masia, drugi je bil Andrea Migno, tretji Makar Jurčenko. V kvalifikacijah je bil najhitrejši Italijan Romano Fenati (Honda), nato sta sledila Španec Jaume Masia (KTM) in Britanec John McPhee (Honda). Vendar je bila startna vrsta zaradi kazni spremenjena. V prvi vrsti so bili McPhee, Fenati in Kaito Toba, Masia pa šele na šestem mestu.

Na dirki je Fenati hitro prevzel vodstvo in si privozil lepo prednost dveh sekund, za drugo mesto se je bil bolj ogorčen boj. McPhee je bil najprej na drugem mestu, a ga je nato prehitel Arbolino. Na četrtem in petem mestu sta bila Vietti in Masia, z dobrimi tremi sekundami zaostanka za vodilnim, naslednji Ramirez pa je imel že približno šest sekund zaostanka. Iz boja za stopničke je prvi izpadel Masia, ki je končal na tleh, v troboju za drugo in tretje mesto je bil po foto finišu najboljši Arbolino (+1.097), tretji je bil McPhee (+1.105), praznih rok je ostal Vietti (+1.120).

Zanesljivo je zmagal Romano Fenati (37:50.135)."Zelo sem zadovoljen z rezultatom. Ni se bilo enostavno prebiti na čelo skupine, pogoji so bili neverjetni, prvi del suh, drugi del moker. Šel sem čez svojo mejo, motocikel je bil fantastičen," je po dirki dejal zmagovalec. Lorenzo Dalla Porta je bil šesti, Niccolo Antonelli deveti, Aron Canet pa deseti. Dalla Porti je tudi šesto mesto zadoščalo za prevzem vodstva na lestvici (155 točk), saj je le za točko prehitel Caneta (154).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V razredu motoE francoska zmaga
Prvi so dirkali v razredu motoE, dirka je bila označena za mokro, čakalo pa jih je pet krogov. Iz prve vrste so startali Francoz Mike Di Meglio, Belgijec Xavier Simeon in Britanec Bradley Smith. Vodstvo je prevzel Brazilec Eric Grenado, a je padel po dveh krogih in končal dirko, vodstvo je prevzel Di Meglio in ga zadržal do konca (8:41.799), obenem je prevzel skupno vodstvo v seštevku točkovanja za naslov prvaka. Vrstni red je bil na koncu enak kot v kvalifikacijah, drugi je bil Simeon (+2.238), tretji Smith (+4.368). To je bila druga dirka v sezoni, na prvi je zmagal Finec Niki Tuuli, drugi je bil Smith, tretji Di Meglio.

VN Avstrije

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

14.48

Čestitke!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
14.44

Vrstni red:

1. Andrea Dovizioso, 2. Marc Marquez, 3. Fabio Quartararo, 4. Valentino Rossi, 5. Maverick Viñales, 6. Alex Rins, 7. Francesco Bagnaia, 8. Miguel Oliveira, 9. Danilo Petrucci, 10. Franco Morbidelli, 11. Takaaki Nakagami, 12. Johann Zarco, 13. Stefan Bradl, 14. Aleix Espargaro, 15. Karel Abraham

14.42

Veselje Francoza

Na tretjem mestu Fabio Quartarato..

14.38

Italijan tik pred ciljno črto do zmagoslavja

V dramatičnem zaključku do zmage Dovizioso! V zadnjem ovinku je prehitel Španca in si pripeljal najvišjo stopničko

14.37

Le še dober krog do konca

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (212)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nanuk
11. 08. 2019 18.49
+26
največja fora je to, da zdaj že Marquez, Dovi in Rossi nekje v nekem Avstrijskem baru skupaj pijejo in se smejejo današnji dirki, medtem ko se vi tukaj prepirate o nepotrebnih stvareh....
BenBostrom
11. 08. 2019 19.07
+6
iga_biba
11. 08. 2019 18.29
+3
Bravo Dovi! tudi večni, legendarni, zimzeleni VR, bivši devetkratni, živa legenda, idol, doktor, 40 letni zmagovalec showov, prekaljeni lisjak in še kaj, je končno enkrat prišel vsaj blizu stopničkam. O Gabruuuu hpa raje nebi! Nima smisla.
5TIG
11. 08. 2019 18.04
+11
Končno zelo zanimiva dirka,bravo prvim trem ,še posebej Dovi. Rossi solidno,ne vem zakaj se ni držal Quarta na začetku,ker bi se na koncu lahko boril za stopničke.Pa še nekaj o končni hitrosti.Končna hitrost je povezana s pospeševanjem. Če ni pravega pospeševanja iz ovinka tudi končne hitrosti ni. Vse skupaj mora biti usklajeno. Motor je lahko zelo vodljiv,naprimer Yamaha,kaj ti nuca če se to na ravnih delih izniči,se pravi končni čas pove vse. Na zavitih delih je lahko motor zelo vozen a če ni dovolj moči za pospeševanje ti to ne pomaga nič. To ve vsak motorist da na zavitem delu cest,so vsi dvovalniki boljši kot štirivaljniki z isto kubaturo in kw. Se pravi če ni prave moči ti ne pomaga voznost motorja. 10 km/h več končne hitrosti,vsak krog?......Tu sta Honda in Ducati razred zase in o tem pišejo in govorijo tuji strokovnjaki. Tko da tista razlika v končni hitrosti je povezana tudi z pospeševanjem ,lepo se je videlo iz ovinka ven Quarta ni imel za kruh proti prvim dvem.Honda pa itak najbolje ustreza Marku,le zakaj? Če prebiraš na tem portalu,jo zna sam Mark vozit,ostali pa so nesposobni...ja itak.Vse bi bilo drugače,če bi imeli vi iste motorje,tam pa bi se pokazalo dejansko stanje sposobnosti voznika.
BenBostrom
11. 08. 2019 18.13
-2
5tig....dobro napisano,predvsem zadnji stavek.Vemo pa da samo voznik ne prinese dovolj $$ da bi potem to bilo zanimivo za kompletno sceno. ++
5TIG
11. 08. 2019 18.29
-2
Res je,vse je povezano z denarjem. Imam pa idejo,lahko bi naredili zanimiv preizkus,recimo da bi enkrat povabili na dirko Hickman-a,Gay-a,.... To bi bilo zanimivo pogledat.Hehe
gogi_
11. 08. 2019 17.59
-3
Ben a mislis da kdo prebere tvoje nebuloze? Sploh ne ves kaj pises in sam sebe negiras. Ben 1. Dovi 2. Mm.3.Quartararo .
BenBostrom
11. 08. 2019 18.03
+5
BenBostrom
11. 08. 2019 16.59
+15
Najprej čestitke "stopničarjem"...seveda super Dovi,Marc bravo(ampak a je res bilo treba,...,okey dokler tako vozi je opravičil 10-letno navijanje zanj),..FQ...odličen novinec,ki je glede na pokazano samo vprašanje časa prve zmage in resne konkurence MM in AD.....tudi ostalim čestitke za dobre predstave(VR,VIN...).....ko tako vsi komentirajo propad tega športa sta AD in MM prekašala vse kar je VR pokazal v svoji karijeri(glede napetosti mislim da ne bo pomote)....s takšnimi dirkami pa neglede na zmagovalca raste gledanost.....ko pa seveda se oglasijo "uvoženi" švicarski strokovnjaki in 24-ur provokatorji ker očitno je frustracija za tipkovnico edino kar jih še veže z zunanjim svetom poleg kanalizacije potem se vidi da pišejo iz obupa..Podajajo podatke o končnih hitrostih,namesto da bi vsaj nekdo malce se vprašal o hitrosti skozi ovinek(počasne ovinke kakor tudi hitre ovinke)----ko tole človek malce pogleda potem se dejansko lahko vpraša sam po sebi kateri motocikel je recimotemu najboljši----presodi naj vsak sam. Povzetek,super dirka,zaslužena zmaga Dovija in k sreči brez resnih poškodb.....na čimveč takšnih dirk,po možnost z več udeleženci(troboj,4-boj,5-boj...itd). Lp
Uporabnik458403
11. 08. 2019 17.03
-9
In na tej dirki ti lepo pove, kaj pomeni motocikel......... A na koncu ga je prehitel skozi zadnja 2 ovinka in ne po dolgi ravnini..............
BenBostrom
11. 08. 2019 17.19
+14
...svetice:...niti ni pomembno kaj si hotel s tem povedat ti kot ti,...,jaz sem v komentarju izpostavil dejstvo da je treba skupek gledat in ne samo končno hitrost.....napisal pa samo zato ker pravi pozanvalci(viri iz tujine) vsi so mnenja da honda le ni tako dobra v VSESPLOŠNI primerjavi z ostalimi kot vsi na tem portalu radi povdarjajo....da pa se recimo nekako ozirajo po marcovem slogu bi pa samo bedak delal proti lastnem zmagovitem dirkaču kajne?.....Pa kakorkoli vsi čivkajo o menjavi motocikla....le zakaj bi ga??Glede na pokazano v motogp karijeri pa če pride do menjave znamke vedo vsi da bo tisti ki ga bo kupil nedvomno dal vse nanj kar zna biti celo boljše kot trenutno ali pa tudi popolen poraz da se razumemo.
.jezdimir
11. 08. 2019 17.23
-8
Markec nima za burek skozi ovinke, rešuje ga končna brzina...glede na njegove sposobnosti pa bi rabil +20 km na uro prednosti, +10 smo videli da ne zadostuje...hehehe
Nevarnivoznik
11. 08. 2019 17.24
+4
Hehehe kako bo resvou na ravnini ce ma ducati bolsi motor dej mkt utihn jezdic
jarti?
11. 08. 2019 17.28
-1
ne more zdaj, pa kar vsak sam soditi kateri motor je najboljši. zdej sma pa kar vsi inženirji motogp motorjev al kaj. to kateri motor je najboljši je že več let dejstvo in vse napisano in tudi, dejstvo je da je kot pri f1 70% motor ali mašina in samo 30% pilot ali voznik, tako da dolgčas kot pri f1. dovi nikoli ni bil pilot za zmagovati, samo stroj ima in srečo da so ostali piloti in motorji kariole. mm pa brez konkurence že več let z hondo, tako kot vsi njegovi predhodniki na hondi, pač vedno zmagovalni motor.
BenBostrom
11. 08. 2019 17.30
+7
...evo jezdimir-u:Ravnokar si dokazal da si diplomiranoteslo...sedi pet.
.jezdimir
11. 08. 2019 17.35
-8
Ben kot vedno se vzdržujem nekulturnih opazk, kar zate vemo da ne velja. A morjo res vsi vedet kakšen hovdre si, sam vprašam...hehehe
Uporabnik458403
11. 08. 2019 17.41
-5
Ben............ Tiras to kaj povesta komentatorja Skubic in Krzisnik..... 90% je motocikel in 10% dirkac........ Ce marqez ne zna izbrati prave gume pol ni neki vec, kar neprestano hoces povedati..... Tudi Dovi ga premaguje 5:1 v dvobojih........... Ze 20x sem napisal, da Dorna sprejema taksne odlocitve, da iz Marqeza dela spanskega dirkaca za zgodovino....... Tudi gume se delajo taksne, da ustrezajo marqezovemu slogu voznje..... Drugace mi razlozi, zakaj najbolj agresiven dirkac nima tezav z obrabo............ Oba francoza imata najbolj podoben slog voznje marqezu in vidis, da imata rezultate predvsem na kvalifikacijah............ Normalnob da honda vse to pograbi z obema rokama kaj jim Dorna da......... Zacelo se je ze z spremembami pravil, da je lahko prestopil v motogp..............
BenBostrom
11. 08. 2019 17.52
+7
svetice.....ne bom ti nič razlagal....edino odgovoril ti bo nekaj.Ne gledam nikoli A-kanal,spremljam na uradni strani.....kar se gum tiče pa upam da jih res samo za Marca delajo----saj veš zgodovina se ponavlja,..,ostali larifari za tipkovnico me ne zanima...poglej jezdimirja,nightifly and co.....V živo pa z veseljem mnenje slišim,tipkovnica pa je blabla.
9474
11. 08. 2019 17.54
+5
Svetice, da se tebi napisem... To pravilo je bilo v uporabi izkljucno leta 2010,2011 on 2012...nikoli prej... Tak da ne mislit da je bilo to skos, in so za mm spremenili...
Uporabnik458403
11. 08. 2019 17.56
-8
Jartic........dovi je top dirkac...... Njegov promlem je karakter, ker ga ne zanimajo mediji...... Karakter prinese navijace in sponzorje. Ko imas vse to, ti bo dorna dovolila, da postanes svetovni prvak....... V igri je zmeraj denar in to steje......
Uporabnik458403
11. 08. 2019 18.07
-2
Ben.........ne govori nekaj, da te tipkovnica ne zanima, ce pa neprestano nabijas tle gor....... Gumarji so zelo veliki strokovnjaki in tocno vedo, kaksne gume nekomu bolj ustrezajo.....tudi na kaksni dirki lahko nekoga izlocijo brez tezav......... Zakaj mislis, da Petruxa na dveh dirkah ni bilo nikjer, ko sta bile stezi kateri dokutiju ustrezata z dolgimi ravnicami.......ker je najtezji v karavani so naredili bolj mehko zmes gum in je imel takoj tezave z pregretjem gum. Pa ne si mislitb da forma dirkacev tako niha....... Suzukija so tudi ustavili, se ne bori vec za stopnicke....... A marqez pa je neprestano zraven......a ti to nic ne pove
BenBostrom
11. 08. 2019 18.09
+4
Svetice...edino glede pravila in favoriziranja španca s strani Dorne: 1:Ali to pravilo še dandanes velja ali ne? 2:Ali so vedeli da bo Marc uspešen v tem razredu? 3:Ali ni upravičil do sedaj statusa ki ga ima? Še bi lahko kaj naštel.Pa me resno zanima kaj meniš ker to zveni kot da dejansko še malo pa bo nekdo izjavil da samo sedi na motorju in ga upravljajo iz Nasinga centra....ne vem kaj bi moral še narediti....verjetno je takšno potenciranje izvor iz sezone 2015 ki pa v resnici ima popolnoma drugačno ozadje katerega pa mislim da sam dobro poznaš,pa čeprav izvira že iz 2008.
BenBostrom
11. 08. 2019 18.28
+1
svetice...žal nisi razumel kaj sem mislil glede tipkovnice(mnenje v živo me zanima,ne mnenje za tipkovnico). Kar se gumarjev tiče pa imava ciljno črto isto(sem ti v prejšnjem komentarju odgovoril)..... in vem da si razumel pomen 2008 in tudi zakaj.....od vsega kar si naštel me ne preseneča dejansko stanje...oba pa veva da do stanja katero je moraš prideti kajne?. Verjamem da razumeš kaj sem želel povedati....v živo bi imela lahko dobro debato....lp
Uporabnik458403
11. 08. 2019 18.56
-2
Ben......... Z spremembo pravil so marqeza spravili v motogp zato, ker so imeli velike nacrte z njim... To ze vse pove in nima veze, ce ta pravila se danes veljajo ali ne. Svoje so dosegli...... Dorna dela vse, da uspe. V kolikor marqezu nebi uspelo bi iskali drugega spanca..... Z svojimi pravili lahko nekomu dajo brez tezav 0,5 sekunde na krog..... in pol lahko izgleda, kot da je dirkac toliko boljsi....... Ja tudi leto 2015 pove veliko in takrat je marqez izgubil najvec........ Sam sem preprican, da se je vmesaval marqez na zeljo Dorne, da so s tem ustvarili novo rivalstvo........ Vse povsod lahko vidis, da je to trenutno najvecje rivalstvo, ceprav je na stezi dalec od tega........... Jaz cenim sport in ne igric pravil......... V sportu so vedno legende tisti, ki so uspeli z talentom, karizmo.... In brez nepostene pomoci.... To so denimo Jordan, Schumaher, Rossi, Federer.......... In so prakticno postali vecji od svojega sporta....... Marqez to nikoli ne bo, prav zaradi nepostene pomoci oziroma goljufanja...... To povejo vse tribune........
BenBostrom
11. 08. 2019 19.10
+4
ehh ko si Rossija omenil ---piši kuči propalo....pišeš da marc se je proti svoji volji se umešaval,potem ga pa zaničuješ,mu ne priznaš talenta,ostalim pa ja...ehh izguba časa si....bye
Uporabnik458403
11. 08. 2019 19.16
-3
Ben.......nikoli nisem napisal, da marqez nima talenta ali kaj podobnega ampak to ni vredno veliko, ce se gredo neposteno igro in to se na tribunah lepo vidi
Zantaja
11. 08. 2019 21.01
+7
kaj nisi videl kdo je imel top speed(317,4)?
resnicaosvobaja
11. 08. 2019 16.39
+20
Kako dober moraš biti, da je 2. mesto "pravi polom" za hejterje ? Očitno preveč dober
.jezdimir
11. 08. 2019 17.24
-6
Ej Markec vozi Hondo, a si pozabil!?...hehehe
jarti?
11. 08. 2019 17.30
-6
če hondo voziš, pač moraš zmagati, vse ostalo je poraz za hondo
gogi_
11. 08. 2019 16.37
-15
Kralj je mrtev,zivel kralj:)
BenBostrom
11. 08. 2019 16.47
+8
gogi_
11. 08. 2019 16.55
-7
MareMare
11. 08. 2019 18.30
+1
Vsaj en ki si je končno priznal.. naj živi kralj MM#93.. nekateri bojo še rabli da dojamejo
BELAN
11. 08. 2019 16.36
+26
Dovi,dovi,....jedva,ne moreš verjet kakšen borec je Marc,boli njega za točke,boril se je do konca.....KING#93
resnicaosvobaja
11. 08. 2019 16.21
+28
Zgodba se ponavlja. MM spet ni mogel zmagati tu ? Rossi pa tu še ni bil na stopničkah , čeprav je Yamaha lahko bila tretja ?... To je dirkališče pisano na kožo Ducatija. Dobra dirka, čeprav smo gledali le dva dirkača
Uporabnik458403
11. 08. 2019 16.07
-32
Uh kolikokrat je ze dovi marqeza solal v zadnjem ovinku................
Porkamadona
11. 08. 2019 16.15
+39
Uh, pa vedno je bil Marquez svetovni prvak 😂😂😂
Drumbass
11. 08. 2019 16.15
+16
važno da je marquez zgubu. koga briga da je dovi zmagal!!!je tako???🤔
vicente1987
11. 08. 2019 16.19
+20
Daj ne bodi pameten.. Mimgrede, Rossija pošola že v prvem ovinku 🤣🤣🤣
Uporabnik458403
11. 08. 2019 16.21
-4
Drumbas.......kolikokrat ga je dovi ze solal v zadnjem ovinku.........?
Drumbass
11. 08. 2019 16.25
+11
5x točno...samo ne verjamem da si dovijev fen..sano to sem hotu povedat😉
Uporabnik458403
11. 08. 2019 16.32
-11
Drumbas......navijam za vse italjane.......
resnicaosvobaja
11. 08. 2019 16.36
+19
Drumbass
11. 08. 2019 16.43
+14
a tud za fenatija???😆a tako je to...jaz mam dost opravka z italijani..zato jih ne maram...ital.dirkače pa vseeno ne pljuvam..
Uporabnik458403
11. 08. 2019 17.07
-5
Drumbass........jaz pa sem veliko v teh koncih Bolonije, Modene, Forlija in tu je v zraku cutiti ta italjanski motosport.... Ko ljudje zivijo za ta moto svet in rdeco barvo........
Drumbass
11. 08. 2019 18.06
+8
oni živijo za hrano in da jih je vsepovsod vse polno..to je tuljo ..vse ostalo je pa uvoženo..cigani bi reku plemeniti😆
LightningBolt
11. 08. 2019 16.03
+10
Nisem gledal. A je padel meteor, da ni zmagal mm? Baje, da zgolj po čudežu ne bi mogel zmagat...
AS1983
11. 08. 2019 16.01
+18
Marquez je sam po dirki v intervjuju priznal, da je izbral napačno gumo, saj bi moral mehkejšo gumo, kot sta jo izbrala Dovizioso in Quartararo, mogoče kdo ve, če se bo Lorenzo še vrnil po poškodbi, ali pa bo končal kariero?
Uporabnik458403
11. 08. 2019 16.05
-11
Po dirki lahko pove kaj hoce........ A zadnjic ko je zmagal pa je govorilb da je zmagal na trsi gumi, ceprav so vsi vozili na mehki.............
resnicaosvobaja
11. 08. 2019 16.42
+13
Točno tako...ne zmaga vedno, ko se napačno odloči
janezdollar
11. 08. 2019 16.00
-25
Upam, da ima MM93 dovolj jajc in v prihodnosti prestopi na kakšen drug motor...bi peščica njegovih navijačev boleče dojela v kakšni hudi zmoti so živeli...s Hondo še je Hyden bil prvak...
Porkamadona
11. 08. 2019 16.18
+27
A ti bi prodal kokoš, ki nese zlata jajca.? Enkrat je bil en Valentino Rossi, ki je to naredu....še zdaj mu je žal 😂😂😂
moto-gp
11. 08. 2019 16.19
+15
Ma speli se provokator..še niste napisali ene pametne povedi. Ale dol s foruma!
resnicaosvobaja
11. 08. 2019 16.23
+15
Lahko bi se tudi ti preskusil še na kakšnem portalu , da vidiš, ali te tudi tam ne razumejo ?
.jezdimir
11. 08. 2019 16.24
-14
Za Markeca bi bil prestop poguben, še z daleč najboljšim motorjem ni v Avstriji nikoli zmagal...hehehe
profesor m
11. 08. 2019 16.25
+10
profesor m
11. 08. 2019 16.25
+7
BELAN
11. 08. 2019 16.34
+7
Janez,brez skrbi,bo šel....upam,da k Ducatiju....
.jezdimir
11. 08. 2019 21.41
+1
profesor nikar se ne boj resnice, slej ko prej vedno pride na dan...hehehe
Nevarnivoznik
11. 08. 2019 15.56
+16
Jezdimir ajde napis tvoj fb profil ker mislem sa bi ti velik ljudi radi napisal kej, kar tuki nemorjo
.jezdimir
11. 08. 2019 16.27
-10
Pa da me potem vsi sprevrženi pokvarjenci nadlegujete!? Glej sem od nekdaj za ženske in tako bo tudi ostalo, na tvojo žalost...hehehe
.jezdimir
11. 08. 2019 17.26
-1
kot kaže jih že dolgo nisi pobrat da tolk fehtaš...hehehe
Nevarnivoznik
11. 08. 2019 17.37
+0
Hehehe preveč te je strah, ce nebi stisnu bi mi že povedu. No če pa nočeš ti pa jst povem da bom jutr ob 17.30 u lj
Nevarnivoznik
11. 08. 2019 20.59
+1
.jezdimir
11. 08. 2019 21.22
+1
In prideš v spremstvu direkt na Studenec...hehehe
korintos23
11. 08. 2019 15.53
-6
Eni imajo dobre motorje in so slabi vozniki, drugi pa slabe motorje in so dobri vozniki. Tak ti to dojde.
korintos23
11. 08. 2019 15.51
+5
Deda Rossi pa skoraj vso mularijo za sabo pustil! hahahaha
.jezdimir
11. 08. 2019 16.29
-3
Res je, še vedno je prva Yamaha pa tud če si španski podrepniki žile režejo...hehehe
Nevarnivoznik
11. 08. 2019 17.02
+2
.jezdimir
11. 08. 2019 17.27
-3
Nevarnivoznik
11. 08. 2019 17.37
+3
.jezdimir
11. 08. 2019 21.24
+1
Lahko bi se že osamosvojil in nehal skrivat za mamino kiklo...hehehe
Nevarnivoznik
12. 08. 2019 08.49
igornov
11. 08. 2019 15.49
-10
En star pregovor pravi, da gre osel samo enkrat na led. Kaj je pa potem MM? 😜
resnicaosvobaja
11. 08. 2019 15.52
+29
Drumbass
11. 08. 2019 15.59
+27
za vse ki vam gre mm v nos..hvala marko+dovi za zanimivo dirko...in to ne prvič..brez vas bi blo zguba časa spremljat ta šport..
Sorva_1
11. 08. 2019 15.35
+38
Dobra dirka z dirkaškim zaključkom. Čestike obema za borbo. DUC je na tej progi zelo močan, to je njemu ukrojena proga in še dobro, da je MM93 bil zraven kljub napačni izbiri zadnje gume. Spet je edini dirkač HON v vrhu in edini med 10. HON je brez njega pod povprečjem. Na drugi strani se YAM dvigujejo in danes smo s 4. mestom lahko zadovoljni. FQ20 postaja vse bolj konstanten in pridno nabira dobre uvrstitve pri vrhu. Sledi dirka, ki bo zagotovo bolj pestra!
Uporabnik458403
11. 08. 2019 15.53
-24
To, da je marqez edini od honde ne 10 pove, da se dela vse za marqezov slog voznje........ To pove tudi dejstvo, da lorenzo lahko vozi taksen motor, ceprav mu niti malo ne ustreza in zato ne more med 15 ali pa konca ob stezi.....
moto-gp
11. 08. 2019 16.21
+6
nightifly
11. 08. 2019 15.34
-51
Ce pa tudi danes mali markec ni zmagal s tako Hondo , potem pa res ne kaj ni v redu . Dovi je tega dirkaca spet , nekateri bi rekli ponizal , jaz bi raje rekel ,da je Dovi pokazal (ponovno) svoje sposobnosti , katere so markovci tu na forumu razglasili kar za - Dovi nima jajc . No ,koncno jim je zaprl ´goljfljo ´ z jajci!.Bravo Dovi , vsaj jaz sem videl njegovo inteligentno voznjo .Zelo mu privoscim , ker je imel v preteklosti obilo smole . Quartó odlicen , prav tako tudi Rossi in Vin , ceprav kot je videti bodo morali v Yamahi se kar zavihati rokave . Vse odgovorne ,ki imajo kakrsen koli status v tem sportu je treba pozvati ,da nekaj naredijo , da stotisoci ne bodo metali denarja za moto GP ,ki drugace kosta astronomske denarce , dirke pa iz dneva v dan postajajo samo se krozenje , razen Redkih slastnih ocvirkov kot je bil danasnji finale v A-Ringu .
9474
11. 08. 2019 16.00
+0
To kar nekateri hocete, pri yamahi nikoli ne bodo mogli toliko zavihat rokavov, kot vi zelite, ker ti rokavi ne morejo bit tolk dolgi...
9474
11. 08. 2019 16.01
+0
Popravek... Pred 10 leti so jih se lahko zavihali toliko, kot nekateri hocete, sedaj pa jih ne morejo vec...
morgimalo
11. 08. 2019 16.22
+13
Tokrat se vsaj v nečem strinjava. Bravo Dovi! Drugače pa vas skrbijo povsem napačne stvari. Honda in MM sta zelo konstantna in ali je prva ali druga je povsem retorično vprašanje in vprašanje trenutnega prestiža. Skrbeti vas mora to, da je treja Yamaha pred prvima dvema in to zelo prepričljivo. Če bi to bilo prvič bi to bila stvar navdiha. To pa je že stalnica in skrb vzbujajoče.
AS1983
11. 08. 2019 15.33
+15
Quartataro 3.letos stopnicke, rossi je po moje izvlekel maximum po startu, ostal na 4.mestu, se vedno ostaja brez stopnick v avstriji
iga_biba
11. 08. 2019 18.33
kako naj bo boljši, če je njegova yamaha nekonkurenčna.