MotoGP

Presenečenje: KTM za naslednika Zarcoja želi 'upokojenega' Pedroso

Dunaj, 13. 08. 2019 09.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po slovesu od aktivnega tekmovanja in selitvi k ekipi KTM, kjer opravlja naloge testnega dirkača, bi se izkušeni Katalonec Dani Pedrosa lahko presenetljivo vrnil v prvenstvo motoGP, potem ko so njegovi avstrijski delodajalci ob nedavni VN Avstrije napovedali konec sodelovanja s Francozom Johannom Zarcojem.

Pedrosa (v sredini) z vodilnima možema Honde Tecuhirom Kuvato in Takihirom Hačigom ob svojem decembrskem slovesu.
Pedrosa (v sredini) z vodilnima možema Honde Tecuhirom Kuvato in Takihirom Hačigom ob svojem decembrskem slovesu. FOTO: Honda

Sedež, ki ga bo leta 2020 izpraznil Johann Zarco, želijo pri ekipi KTM zapolniti s starim znancem prvenstva motoGP. Dani Pedrosa, ki se je po koncu pretekle sezone dirkaško upokojil, očitno še ni rekel zadnje besede v svetovnem prvenstvu in bi lahko postal novi moštveni kolega rojaka Pola Espargaroja, če Avstrijcem ne uspe skleniti dogovora s Fincem Mikom Kalliem, ki je trenutno tako kot Pedrosa testni dirkač ekipe. Toda Avstrijci ne skrivajo, da si najbolj želijo izkušenega 33-letnika iz Sabadella.

"Najraje bi pri tovarniškem moštvu Red Bull KTM videl dvojec s Polom Espargarojem in Danijem Pedroso," je izjavil Hubert Trunkenpolz, član uprave KTM in eden ključnih mož, ko gre za sprejemanje pomembnih odločitev v avstrijski ekipi. Trikratni svetovni prvak Pedrosa je po selitvi iz vrst Repsol Honde navdušil nove delodajalce, ki še vedno upajo, da si bo premislil.

"Dani je jasno povedal, da ni na voljo za tekmovanja. Kljub temu ga bomo spet vprašali. Odločitev je njegova in kakršna koli že bo, jo bomo sprejeli," je dodal Trunkenpolz. KTM bi se lahko obrnil tudi k Miguelu Oliveiri, a bo Portugalec v kraljevem razredu ostal pri poltovarniški ekipi Red Bull KTM Tech 3, omenjajo pa tudi Katalonca Alexa Marqueza (EG 0,0 Marc VDS), vodilnega v skupnem seštevku razreda moto2 in brata svetovnega prvaka Marca Marqueza, ter Avstralca Remyja Gardnerja (ONEXOX TKKR SAG Team), ki tako kot Alex Marquez nastopa v moto2.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Staritrg
14. 08. 2019 11.01
-3
Nima smisla da se vrne...
LightningBolt
13. 08. 2019 11.56
+23
Navijačev mu ne bi manjkalo, to je ziher.