MotoGP

Pri Ducatiju zavračajo govorice o menjavi Lorenzo-Miller

Spielberg, 08. 08. 2019 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Tudi naslednja dirka razreda motoGP, ki jo bo ta konec tedna gostil avstrijski Spielberg, bo očitno minila v znamenju govoric o prihodnosti španskega dirkača Jorgeja Lorenza. Medtem, ko Majorčan okreva po zadnji v seriji poškodb, se omenja možnost njegovega povratka pod okrilje Ducatija, kjer pa direktor ekipe Davide Tardozzi trdi, da o tem ne ve nič.

Marquez (levo) in Miller: kmalu skupaj v ekipi Repsol Honda?
Marquez (levo) in Miller: kmalu skupaj v ekipi Repsol Honda? FOTO: motoGP
"Včasih iz vodnjakov pride voda, ki pa nato ni pitna," se je glasil komentar Marca Marqueza. "A pravijo tudi, da kjer je dim, je tudi ogenj ... Vem, da ima še enoletno pogodbo s Hondo in poznavajoč Jorgeja in ponos, ki ga ima, vse skupaj težko razumem. Če si dirkač, ki ima v sebi ponos šampiona, si želiš s šampionskim motociklom tudi zmagovati in dokazati, da si sposoben izpolniti cilje, ki so bili postavljeni ob tvojem podpisu. Mislim, da lahko Jorge pokaže še veliko pri Hondi in menim, da je tega sposoben (...) Ko bo okreval po poškodbi, bo gotovo bolj lačen kot kadarkoli."

Portal Gpone.com je poročal, da bi se Jorge Lorenzo lahko vrnil k Ducatiju, ki bi v nasprotno smer k Repsol Hondi iz vrst poltovarniške ekipe Pramac Racing poslal Avstralca Jacka Millerja. Toda direktor bolonjske ekipe Davide Tardozzi je za španski športni časnik AS zavrnil namigovanja

"Če obstaja možnost za menjavo? Ne. Jaz ne vem nič o tem," je dejal Tardozzi. "Lorenzo je dirkač, ki ima podpisano pogodbo s Hondo, mi pa se o pogodbi Millerja pogovarjamo skupaj s Pramacom. Iščemo načine, kako bi vse skupaj financirali in se dogovorili za pogodbo (iščejo še pokrovitelja za leto 2020, op. a.), a v tem trenutku vsega skupaj ne razumem. V življenju se lahko zgodi vse, a ta hip ne razumem vsega skupaj, to je le dim."

Millerjev 'cilj številka ena' je Pramac
A očitno je tudi nekaj ognja, saj Miller ni zavrnil govoric, dejal je celo, da je pri vsem skupaj "gotovo nekaj resničnega", a v isti sapi dodal, da bi mu "zelo ustrezalo", če bi se s trenutnimi delodajalci dogovoril za nadaljevanje sodelovanja. 

"Po tem, ko sem ta konec tedna slišal že več reči, je v tem gotovo tudi nekaj resničnega. Danes zjutraj (v petek, op. a.) sem dobil klic Paola (izvršnega direktorja Pramac Groupa Campinottija, op. a.) prek FaceTima in zatrdil mi je, da si me stoodstotno želi zadržati, torej moramo zgolj še ugotoviti, kaj moramo storiti za dokončen dogovor. Zelo sem zadovoljen z ekipo, v kateri sem, zelo bi mi ustrezalo, če bi s tem razmerjem nadaljevali. To je moj cilj številka ena. Če pa nam ne bo uspelo, potem bomo seveda morali poiskati novo mesto, v tem trenutku pa možnosti ni veliko."

Rossija (na fotografiji) so govorice očitno zelo zabavale.
Rossija (na fotografiji) so govorice očitno zelo zabavale. FOTO: motoGP

Rossi: Marquez se mi zdi zaskrbljen
Nekdanji Lorenzov moštveni kolega pri Yamahi Valentino Rossi je prav tako spregovoril o novici, ki je v motociklistični karavani odjeknila zelo glasno. Italijan je v vsem skupaj več kot očitno užival in zbodel svetovnega prvaka Marca Marqueza, ki je po njegovem mnenju deloval "zaskrbljeno".

"Zdelo se mi je, da sta Miller in (Andrea) Dovizioso malce zaskrbljena, to razumem, a zaskrbljen je bil tudi Marquez. Ne vem, zakaj? Morda se ga (Lorenza, op. a.) bolj boji na Ducatiju? Možno je," je Gpone.com citiral Rossija. "Me pa je novica presenetila, tako kot vse. Glede na novice o moji upokojitvi pa vse jemljem z rezervo. Glede na rezultate ima Jorge težave pri Hondi, potem ko je bil z Ducatijem lani hiter. Kot sem rekel: ne vem, če so govorice resnične," je nadaljeval dirkaški veteran.

"Lorenzo je dirkač Honde pri tovarniškem moštvu in uspelo mu bo dirkati s tem motociklom. Imel je tudi smolo, ker se je poškodoval pred zimskimi testiranji, to pa je ključni trenutek, ko lahko šest dni testiraš brez pritiska. Takšen prihod na dirke je težek, nato pa se je spet poškodoval in situacija je gotovo težka. Prepričan pa sem, da bo lahko sčasoma in z nekaj več sreče spet hiter s Hondo. Skorajda se mi zdi, da je bilo Ducatiju žal, ker je odšel, zakaj pa se ne bi vrnil? Zanimivo bo videti ..." je še pristavil Rossi.

'Honda opravila zelo dobro delo, imajo pa tudi Marqueza'
Pred začetkom petkovega dogajanja, na sporedu bodo s prenosi na VOYO (ob 9.00) prvi prosti treningi, je Tardozzi še povedal, da bodo pri Ducatiju poskušali izkoristiti vse močne plati svojih motociklov, ki jim steza v Spielbergu zelo ustreza.

"Upajmo, da nam bo spet uspelo (zmagati, op. a.), čeprav vemo, da bo izjemno težko. Pozitivne plati Ducatija so zaviranje, pospeševanje in hitrost, to pa je dirkališče, ki je idealno za vse tri," je še povedal Tardozzi. "A zelo težko bo, saj je Honda veliko delala na zmanjševanju razlik v primerjavi z ducatiji, govorim o zaviranju, pospeševanju in končni hitrosti. Opravili so zelo dobro delo, imajo pa tudi Marca Marqueza. A ta dirka je bolj kot dirka za svetovno prvenstvo dirka za ponos. V igri je ponos Ducatija, ki si želi še naprej zmagovati na dirkah in ponos Marqueza, ki si želi premagati Ducati na Ducatijevem dirkališču, kjer ni še nikoli zmagal."

VN Avstrije
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlukiSuzuki
09. 08. 2019 20.39
+2
Ta razplet bo zanimiv vsekakor. Zal mi je le da Dovi ne dirka tako kot lanjsko sezono, zdi se mi da rahlo popusca. Ce nisi konstanten kot MM ne mores zmagovat in tako naprej. Pa tudi Dovi ni vec tako mlad. Se mu izmuzne naslov kot Rossiju. Lorenzo pa se ima mogoce kaj pred sabo, ce primerjamo Dovi + Lorenzo... le na pravi motor se ga mora posadit in k ekipi, ki ne caka , da bo novinec ze jutri prvak. Ampak na zalost so pritiski in apetit to high v mostvih za naslov.. trenutno le MM dobro kljubuje..
Otancici
09. 08. 2019 12.53
+4
Ta novica ni iz trte zvita. Ni nobena skrivnost, da si Gigija zeli Ktm, Lorenca Gigi in Domenicali bo na koncu moral prej ali slej ugrizniti v kislo jabolko, ker ce ne bo Giggi odsel svojo pot. V Borgo Panigaleju se zavedajo, da bodo z Dovijem zelo tesko prisli do koncne krone. Tukaj pa Dovi nima posebne krivde. Lahko posedejo kogar koli na Ducatija, a proti takemu Markiju kot ga gledamo sedaj nima nihce moznosti. Mogoce se bo pa vrnil Lamentino v Borgo Panigale, saj je tam pustil nepozaben pecat...
osscar
11. 08. 2019 10.37
...mogoče bi lorenzo vseen lahko dosegel kaj vec kot dovi...nekak ma tist filing, hoces noces ma nekaj vec...
LOL93
09. 08. 2019 10.47
+6
Miler bi mogu že zdavnaj na tovarniški dukati namesto petrucija
type r
09. 08. 2019 10.47
-5
Mogoče se pa Marquez boji,Da bi v Hondo prišel nekdo,ki bi mu honda odgovarjala?
edinho70
09. 08. 2019 09.54
+5
Težko bo.....Bi pa bilo dobro tako za Lorenzo kot Ducati
hladnpir
09. 08. 2019 09.20
+8
Je treba priznat, za komedijo je VR (to ne pomeni v riti) bil vedno odličen😁
JackSparrovwvw
08. 08. 2019 21.38
+7
Rossi je isti kot njegovi navijači. Namesto, da bi se zase brigal, vsepovsod drugje tišči nos.
LightningBolt
09. 08. 2019 08.06
+3
sloeki70
08. 08. 2019 21.12
+5
Kdor ga zvoha . ta ga spoha ! :)
LightningBolt
08. 08. 2019 20.26
+13
Rossi poka hece