MotoGP

Prišel, videl, zmagal: Bautista že na prvi dirki pometel s konkurenco

Phillip Island, 23. 02. 2019 08.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S prvo dirko na kultnem otoku Phillip Island se je začela nova sezona svetovnega prvenstva v razredu Superbike. Že na svoji prvi dirki pa je s konkurenco pometel 'novinec' Alvaro Bautista, ki je še lani nastopal v razredu motoGP. Drugo mesto je osvojil svetovni prvak Jonathan Rea, tretje pa veteran Marco Melandri.

Več videovsebin
  • Alvaro Bautista v razredu superbike do zgodovinskega trojčka na dirkaškem koncu tedna v Avstraliji
    03:00
    Alvaro Bautista v razredu superbike do zgodovinskega trojčka na dirkaškem koncu tedna v Avstraliji
  • Alvaro Bautista kot prvi novinec po 12 letih dobil dirko razreda superbike
    01:50
    Alvaro Bautista kot prvi novinec po 12 letih dobil dirko razreda superbike
V nedeljo je Bautista dobil tudi tretjo dirko, kar do sedaj ni uspelo še nobenemu novincu.

Mnogi so bili ob koncu lanske sezone presenečeni, da izkušeni Alvaro Bautista ni obdržal sedeža v elitnem razredu motoGP. Španec, ki je zadnjih nekaj sezon nastopal za moštvo Aspar, je namreč izgubil sedež, potem ko je moštvo razpadlo in si je lastnik moštva Jorge Martinez Aspar nov izziv našel v obliki moštva Petronas Yamaha. Ducati je vseeno uvidel, da je 34-letni dirkač še vedno sposoben dosegati vrhunske rezultate in mu ponudil pogodbo, da zastopa njihove barve v svetovnem prvenstvu Superbike. Spomnimo, Alvaro je ob koncu lanske sezone na nekaj dirkah zamenjal poškodovanega Jorgeja Lorenza in s tovarniškim ducatijem osvojil četrto mesto na dirki za VN Avstralije. To je bil tudi njegov najboljši rezultat v sezoni. 

Alvaro Bautista je že na prvi dirki v prvenstvu Superbike 'deklasiral' konkurenco.
Alvaro Bautista je že na prvi dirki v prvenstvu Superbike 'deklasiral' konkurenco. FOTO: AP

Sedaj pa je že na krstni dirki v prvenstvu Superbike potrdil, da mu steza na Phillip Islandu res ustreza. Postal je namreč prvi novinec, ki je po letu 2007 in Maxu Biaggiju zmagal že na krstni dirki v prvenstvu. In Španec je to storil v velikem slogu. Vodil je od starta do cilja in za skoraj 15 sekund ugnal štirikratnega zaporednega svetovnega prvaka in najboljšega dirkača vseh časov v razredu Superbike, Jonathana Reo. Tretje mesto pa je osvojil še en nekdanji dirkač razreda motoGP, in sicer veteran Marco Melandri. Prav Melandrija je pri moštvu Ducatija zamenjal Bautista, izkušeni Italijan pa v letošnji sezoni brani barve Yamahe. Melandri je sicer v lanski sezoni dobil obe dirki za VN Avstralije. Priložnost, da ubrani vsaj eno zmago, pa bo imel že na drugi dirki. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Deejjaann
23. 02. 2019 21.33
+14
bravo bautista,prav prijetno presenečenje,upam da bo celo sezono tako dober predvsem pa konstanten,najbolj me je pa presenetilo da je Reo pustil 15 sekund za sabo,spominja me na čase ko je vozil na 250kubičnih motorjih-takrat se je kar dobro vozil in ne smemo pozabiti na starega mačka melandrija kateri se je tudi dobro peljal to dirko,pa lep pozdrav vsem navijačem moto dirk
motorist_mb
23. 02. 2019 11.56
+16
Letos prvak SBK drugo leto na tovarniški duce...bravo ded!
iga_biba
23. 02. 2019 11.23
-7
Bravo Bautista. Ostali so se borili za drugo mesto. Če bo tako ostalo, SBK ne bo več zanimiv.
Otancici
23. 02. 2019 09.21
+0
Bautiste je skoda. Tudi v MotoGP bi bil lahko se kako dober, kar je tudi dokazal lani ko se ja vsedu na tov. Duceta.
kostevc46
23. 02. 2019 09.02
+19
Se vidi kaj so.moto gp vozniki.najboljsi na zemlji