MotoGP

Puig o težavah Lorenza: Ne vemo, kaj se dogaja z motociklom

Austin, 19. 04. 2019 17.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kariera Jorgeja Lorenza se pri Hondi ni začela po željah in visokih pričakovanjih petkratnega svetovnega prvaka. Španec je namreč na uvodnih treh dirkah osvojil vsega sedem točk. Lorenzo se je sicer pred sezono zavedal, da ga čaka obdobje privajanja na nov motocikel, ni pa pričakoval, da mu bodo napedek kvarile tako pogoste tehnične okvare motocikla.

Jorge Lorenzo bo želel prvi del letošnje sezone čimprej pozabiti. Na prvih treh dirkah je osvojil vsega sedem točk in je v točkovanju na skromnem 17. mestu.
Jorge Lorenzo bo želel prvi del letošnje sezone čimprej pozabiti. Na prvih treh dirkah je osvojil vsega sedem točk in je v točkovanju na skromnem 17. mestu. FOTO: motoGP

Minuli dirkaški konec tedna, ko so se dirkači razreda motoGP pomerili za točke svetovnega prvenstva v Austinu, bo želel čimprej pozabiti petkratni svetovni prvak Jorge Lorenzo. Težave so se za Španca začele že med kvalifikacijami, ko se mu je snela veriga na motociklu. Vse skupaj pa se je zgolj še poslabšalo med dirko, ko v enajstem krogu le zapeljal na izletno cono, ugasnil motocikel in kraj dogodka zapuščal razočaran. 

"Ne smem vam povedati, kaj je bilo, ker zaenkrat niti Honda ne ve, zakaj nisem končal dirke," je uvodoma po dirki v Teksasu pripovedoval Lorenzo, ki je na začetku letošnje sezone v slabi formi. Če je na uvodnih dveh dirkah, ko je osvojil 13. in 12. mesto, dirkal poškodovan in tudi sam ni pričakoval boljših rezultatov, je pa bistveno več pričakoval od dirkaškega konca tedna v Teksasu, ki se je zanj končal ob robu steze, s skrivnostno tehnično okvaro. "Zelo sem razočaran. Tri dirke in tri različne težave z motociklom in to me je prikrajšalo boljših rezultatov," še nadaljuje Lorenzo, ki je v Argentini dobro uvrstitev zapravil na startu, ko je pomotoma aktiviral funkcijo za vožnjo skozi bokse, kar motocikel omeji na vsega 60 kilometrov na uro, nato pa je izgubil še gumijasto oblogo na ročici za plin in je posledično imel slab oprijem pri dodajanju plina na omenjeni dirki. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na teksaškim dirkaškim koncem tedna pa je razočaran tudi vodja moštva Repsol Honda, Alberto Puig. Japonsko moštvo je zaradi tehnične okvare Lorenza in padca Marca Marqueza, tretji dirkaški konec tedna končalo brez osvojene točke. "Slika je jasna in slika ni dobra, saj smo osvojili 0 točk. Po drugi strani pa smo lahko optimistični, saj je bil Marc do napake dva koraka pred konkurenco in to nam daje samozavest za nadaljevanje sezone. Trenutno ne vem, kaj se je zgodilo s Jorgejevim motociklom, ampak še naprej preiskujemo to in v Jerezu bomo imeli rešitve," je dodal Puig, ki je seveda pričakoval več od Lorenza, ki je bil v moštvo pripeljal kot rojen zmagovalec in velik prvak. "Jorgejev cilj na dirk je bila uvrstitev med prvo deseterico. V prvih krogih ni bil hiter, nato pa je ujel ritem in je vozil podobno hitro kot Marc. Nato pa je žal nastopil problem, ki ga kot rečeno zaenkrat še ne razumemo, a ga bomo razrešili," še enkrat poudari Puig, ki bo seveda upal na boljši točkovni izplen na četrti letošnji dirki, ko se bo karavana prvič preselila v Evropo na dirko za VN Španije v Jerez. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HerrFlick
21. 04. 2019 09.52
+4
kaj je admin posran? a zdaj se že to ne sme napisat da tipa zmeraj nekaj moti in išče izgovore za svojo nekvaliteto???
HerrFlick
21. 04. 2019 09.46
+4
jokici zmeraj nekaj nagaja...če ni drugega se mu pa vizir rosi. samo on ni nikoli kriv zato ker je zanič
FjallRaven
21. 04. 2019 10.13
-12
Enako nekdo dela v yamahi......no tam sta dva
prost1
20. 04. 2019 21.58
+10
Slej koprej bo Jorge naštudiral motocikel, takrat bo konkurenčen tudi Marcu. Vprašanje je , samo kdaj.
Roko66
20. 04. 2019 21.16
+5
ah ve sigurno kaj je blo...pa ne sme povedat..sratka razocaran do amena...mi pa tudi
Le vkup uboga gmajna
20. 04. 2019 16.11
+17
"Ne smem vam povedati kaj je bilo, ker zaenkrat niti Honda ne ve kaj je bilo narobe." Inteligenca na nivoju Cimirotića. Igrali smo taktično zelo dobro, a smo izbrali napačno taktiko.